Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Fuldt overblik over EURO 2020 kampe

Lars Berendt afskediget - nye vinde blæser i DBU

Huhej, hvor det går i DBU. Fredag formiddag kom det frem, at DBUs nye administrerende direktør, Claus Bretton-Meyer, har valgt at opsige DBUs mangeårige kommunikationschef, Lars Berendt. Claus Bretton-Meyer havde på daværende tidspunkt været i sadlen i lige godt 6 dage…

En af begrundelserne for Lars Berendts fyring var, at man ønskede en ny kommunikationsstrategi og et nyt image udadtil i befolkningen. Og det har Lars Berendt i den grad stået for igennem de seneste 22 år, hvor han har været ansat i DBU. Altså lige indtil i fredags.

Og hvor har Claus Bretton-Meyer dog bare ret. I 2009 lavede DBU en intern undersøgelse af, hvorledes DBU blev opfattet i befolkningen og af menigmand i Danmark. Analysen viste at en overvejende del af befolkningen opfattede DBU som arrogante og støvet, med nogle enkelte personer som frontfigurer for denne attitude. En af de klare udslag i denne henseende var Lars Berendt.

Men gjorde man noget ved det? Slet ikke.

Claus Bretton-Meyer tog over for Jim Stjerne Hansen i sidste weekend, og det tog ham som skrevet blot 6-7 dage for at effektuere dette.

Tiltrængt.

Personligt husker jeg allerbedst (desværre) dét pigefornærmede presseboykot, som Lars Berendt stod i spidsen for, efter sejren over Portugal, i Portugal, i 2008. DBUs bestyrelse med formand, Allan Hansen, i spidsen valgte dengang at sige fra overfor dette og man vurderede det ”uacceptabelt” at landsholdet boykottede pressen. Dette er vel nok DBUs største selvmål nogensinde.

Hvem opfatter danskerne som bagmanden bag dette? Lars Berendt, selvfølgelig. Men han overlede på posten. I 2008 var sociale medier som Facebook, og i meget, meget mindre grad Twitter , begyndt at fylde mere og mere hos danskerne. ”DBU agerer ikke på sådanne platforme” lød det i lang, lang tid fra Lars Berendt. I Januar 2012 blev Danske Bank sponsor for DBUs Herrelandshold, og dér kom landsholdet på Facebook. Ikke under DBUs faner, men udelukkende kommercielt under Danske Banks ditto.

Men noget interessant skete for nogle uger siden.

Udover at Claus Bretton-Meyer begyndte at følge undertegnede på Twitter, begyndte Lars Berendt lige pludseligt at dukke på i mit Twitter-feed. Han havde simpelthen slugt en af de største, mest behårede kameler, i dansk sportshistorie. Og endda hans egen behårede kamel. Puha…

Forinden da (engang i slutningen af 2013, så vidt jeg husker) havde DBUs kommunikationshold sat DBUs officielle Twitter-profil i søgen. Dette sker bl.a. 4 år efter Tysklands fodboldforbund, DFB, gjorde det samme. Eller 5 år efter USA’s fodboldforbund (@ussoccer) gjorde det samme… Og tag med i ligningen, hvor lidt fodbold fylder i USA, sammenlignet med andre sportsgrene, og sammenlignet med hvor meget fodbold betyder herhjemme…

”Nej, DBU skal ikke på Twitter” og ”Jeg aner ikke hvad, det der Twitter er”, hører jeg konstant en Lars Berendt-stemme sige i mit hoved…

DBUs nye administrerende direktør Claus Bretton-Meyer har meddelt, at DBU søger en mere folkelig linje. En linje, der signalerer at alle er velkomne og at man faktisk satser på at brande landsholdet kommercielt nu. Dermed også, at der faktisk skal være fokus på det gaaaaaaaaaabende tomme nationalstadion, når Danmark spiller hjemmekampe.

Det ville være for blåøjet at komme med navne på, hvem der burde overtage, men så længe kandidaten opfylder DBUs nye, friske genrejsning af sit image, er jeg fortrøstningsfuld.

Jeg er oprigtigt imponeret. Det ligner lidt, at Jim Stjerne Hansen-dynastiet står for fald. Kommunikationsstrategier er selvfølgelig en kortsigtsløsning som skal vedligeholdes hele tiden, og det er slet ikke dét Danmarks herrelandshold vinder kvalifikationskampe til EM-2016 på – men hvis man vender folkestemningen, eller i det mindste bare forsøger til forskel fra før, så er jeg overbevist om, at sneboldseffekten begynder at rulle den rigtige vej for DBU. Endeligt…

⏰ Næste
📊 Ugens spørgsmål
Hvad er din foretrukne streamingtjeneste til sport?
Dplay
EurosportPlayer
TV2/PLAY
Viaplay
Anden
Uge 04
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
1. Bundesliga
La Liga
Ligue 1
Major League Soccer
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa League
UEFA Euro 2020
A-League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Esbjerg fB
F.C. København
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
HB Køge
Hobro IK
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
HTH Ligaen
Primo Tours Ligaen
1. Bundesliga Männer
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
EHF EURO (H)
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Basketball
National Basketball Association
Andre
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
Tour de France
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2020
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️