Sofabold.dk

Få det fulde overblik over hvad sport der sendes direkte/live på TV. Sofabold giver dig det fulde overblik med nem mulighed for at tilføje til din kalender.

Klik på kampe/events for mere info
?
×

Velkommen til Sofabold.dk

Sofabold er en TV guide til sport på TV. Vores eneste formål er at give dig det bedste overblik over hvilken sport der sendes LIVE på TV, samt hvor.

Hvis du klikker på en kamp/event, kan du finde mere info, samt tilføje kampe/event til din kalender med ét klik. På kampe har du også muligheden for at give dit bud på resultatet.

I vores kalendere kan du tilføje kampe automatisk til din kalender, som derefter vil blive opdateret med tider og TV info

Med kan du anbefale kampe/events til andre brugere af Sofabold.

Som registeret bruger på Sofabold, har du mulighed for at vælge favorithold og turneringer/sportsgrene - disse vil blive markeret med rødt på side, så du har det bedste overblik. Du har som bruger også mulighed for at vælge hvilke TV kanaler der vises i oversigten.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller anden feedback.

Fodboldlandsholdet, Morten Olsen og Bendtner

En fans oplevelse af landskampen

Hold nu helt op.

Denne uges blogindlæg handler om det danske Herre A-landshold i fodbold. Vi runder deres status, både i kvalifikationen, men også generelt. Hvor står Danmark? Hvad med Morten Olsen og en kommende A-landstræner. Hvad med Nicklas Bendtner? Er gadedrengen blevet en mand?

Derudover runder vi også den euforiske stemning, der var i landet det ganske, danske land i dagene op til, hvor det kulminerede i timerne før kampstart.

Og vi starter med sidstnævnte.

Lad mig gøre det klart med det samme. Mit forhold til landsholdsfodbold har altid været lidt ambivalent; på den ene side kan jeg ikke fordrage tanken om flere uger uden klubfodbold og den afbrydelse i rutinerne, klubberne får; på den anden side elsker jeg følelsen en nation kan få op til en vigtig landskamp, som den i fredags.

Jeg har altid godt kunne lide landsholdsfodbold som koncept. Men har det har bare altid kommet ubelejligt. Men denne gang var der noget specielt over det.

Uden at komme med en alt for lang smøre om forhistorierne, og sub-emnerne op til landskampen i fredags, kan jeg ikke erindre, at troen på det danske landshold har været så stor. Det var nærmest sydeuropæisk.

I løbet af ugen tænkte jeg: ”folk må da være helt fraværende, hvis de mener, at Danmark har en reel chance mod Italien”. Men som ugen gik, og som timerne blev færre og færre op til kick-off, blev troen på miraklet blot endnu større. Man kunne mærke på spillerne og på Morten Olsen, at der var en helt oprigtig tro på, at vi kunne slå et af verdens bedste landshold (uanfægtet, at de havde 2-3 verdensklassespillere ude!).

Jeg husker specielt én anerkendt sportsjournalist (der er ingen grund til at nævne vedkomne) skrive på Twitter: ”Dér var jeg ved at knibe en tåre”, om momentet hvor 37.000 rød-hvide fans sang ”Der er et yndigt land”. Det var vildt på TV, men hold op det må have været specielt at opleve live.

Jeg er (håbløs) fodboldromantiker, som jeg også har skrevet før, så dette gør et indtryk på mig.

Jeg vil ikke lave en decideret kampanalyse af Danmark-Italien, men jeg bed mærke i mange gode elementer i anden halvleg. Første halvleg springer vi hurtigt henover.

Dér fik den godt nok fuld pedal. Nøj, hvor er det længe siden, nærmest år siden, at jeg ikke har haft en telefon, iPad eller computer i hænderne, mens jeg har set en landskamp med det andet øje. Men denne anden halvleg var sgu speciel.

Det er ikke set i mange, mange år, at det ellers så snusfornuftige landshold, med 2 stormpløkke nede i centerforsvaret og 1 anker på midtbanen, når tingene går galt, bare spiller derudaf.

Det var helt uden elastik. Der var ingen der kiggede ned mod eget mål i anden halvleg – kun efter 2-2-scoringen. Ellers var det bare at køre på. Det var helt unikt for et dansk landshold, der nu i 13 år har været et af de bedst organiserede landshold i verden. I denne halvleg var det som at opleve et brasiliansk/hollandsk landshold i 80-90’erne.

Den euforiske, patriotiske og selvopofrende stemning spredte sig gennem anden halvleg. Spillernes gåpåmod og deres fremadrettede spillemønstre fik folk med sig. Jeg slap endda også dét jeg sad med, og koncentrerede mig 100 % om kampen. Det var en unik halvleg. En halvleg og en følelse, jeg vil huske i mange år fremad.

Var det mon sådan, det var i 1992, da vi vandt EM? 

Men efter kampen var det godt nok bittert. Man følte med de spillere. Eller jeg gjorde i hvert fald.

Og mere er der vidst ikke at sige…

Hvad så nu?
Lad os antage at Danmark er helt ude af billedet til VM 2014. Hvor står Danmarks A-landshold nu?

Det ville være tæt på fordummende at påstå, at det var godt, Danmark ikke kvalificerede sig.

Og så alligevel ikke.

For første gang i mange år, ser fremtiden for et kommende dansk A-landshold rigtig fin ud.

Vores ungdomslandshold har nærmest aldrig klaret sig bedre (hvis vi kigger udover U/19-U/21-niveau!) og nu har vi 11 måneder til at få startet det kommende landshold op. I september 2014 går EM 2016-kvalifikationen i gang, og det næste år bliver helt afgørende for, hvor Danmark står om 3 år.

Lad os starte med at kigge på de spillere, der sandsynligvis spiller på vores A-landshold om et år. Ser startopstillingen markant anerledes ud, end den gør nu? Næppe! Men kigger vi på de spillere, vi så kan sætte ind, ser det godt ud.

Kigger vi på de spillere, der spillede U/21-landskamp mod Slovenien i fredags, og som sagtens kan indgå på A-landsholdet om et halvt og om et helt år, kan man nævne:

  • Frederik Rønnow, Esbjerg fB
  • Andreas Christensen, Chelsea FC
  • Jonas Knudsen, Esbjerg fB
  • Lasse Vigen Christensen, Fulham FC
  • Lucas Andersen, AFC Ajax
  • Pierre-Emilie Højbjerg, FC Bayern München
  • Rasmus Falck, OB
  • Yussuf Yurary, RB Leipzig

Og dette var blot et lille udpluk. (Resten kan findes her: http://www.dbu.dk/landshold/herrelandshold/u21-truppen.aspx). Dog skal det siges, at Pierre er 95’er, og kan sagtens være på dét U/21-landshold et par år endnu, aldersmæssigt, og Lucas Andersen, Lasse Vigen Christensen og Yussuf Yurary er 94’ere.

På spillersiden ser det lyst ud. Især, hvis man også tager med, at det nuværende landshold sandsynligvis ikke mister nogle etablerede spillere.

Vi har slet ikke en situation, som efter VM og EM i de foregående år, hvor en håndfuld spillere hver gang stoppede, grundet alders- og fysiologiske relaterede problemer.

På trænersiden er det lidt en anden snak – eller er det?

For 2 år siden forlængede Morten Olsen hans kontrakt med DBU indtil sommeren 2014 – indtil kvalifikationen til VM 2014 i Brasilien var overstået. Dengang var der ikke en rigtig modkandidat, og Morten Olsen havde alligevel stor lyst til at bygge noget nyt op, så han fortsatte altså.

Men har man en reel modkandidat i dag?

Med i kabalen skal der tillægges, at både Allan Hansen og Jim Stjerne Hansen stopper henholdsvis til nytår og til April 2014. Altså Formanden og Morten Olsens overordnede.

Jim Stjerne Hansen står overfor en opgave, der kommer til at redefinere både DBU, men også A-landsholdet og folkets tilhørsforhold til disse to institutioner, i de kommende år.

Og skal vi tage den en gang for alle? Nej, der er ikke nogle reelle modkandidater denne gang heller, hvis vi snakker danske trænere, og den eneste mulighed jeg ser for at Morten Olsen ikke fortsætter er: a) han vil ikke og b) der er en udenlandsk træner, der til ”billige” penge, kan træde ind i stedet.

Selvfølgelig er Morten Olsen den bedste danske træner. Uden sammenligning. Bare at kvalificere vores lille pøbel af et land 4 ud af 7 gange til en stor slutrunde, er helt fantastisk!

Og så er han vel den eneste, der reelt set kan styre problembarnet Nicklas Bendtner.

Og netop Bendtner, har været et turbulent år igennem. I marts var han nærmest afskrevet for landsholdsfodbold, frosset ude i lejeopholdet i Juventus og til hans held, manglede Arsenal så en angriber, da skiftet til Crystal Palace kollapsede, så her fik han chancen. Alt, som i alt (!), er gået hans vej denne sommer. I en normal fodboldklub, hvor man har en nogenlunde skadesfri trup, var dette aldrig sket!

Folkestemningen var totalt vendt i mod ham. Ingen syntes han var noget værd, ingen savnede ham på landsholdet. Men hvilket bedre modsvar, og middel til at vende sådan en folkestemning, er bedre end at score mål i vigtige, afgørende kampe? Nok ikke andre.

Han vendte, på godt 45 minutter, stemningen omkring ham selv, og omkring landsholdet.

Hvem troede på ham? Hvem har guidet ham igennem tiden, hvor han var ude? Hvem valgte ham til en ”livsvigtig” kvalifikationskamp mod et af verdens bedste fodboldnationer?

Morten Olsen. Uden de to, var A-landsholdet aldrig kommet så langt, som de er i dag. Uanfægtet, hvad fodboldignoranter ellers hævder.

⏰ Næste
annonce
annonce
annonce
mackabler.dk
annonce
📆 kalendere

Her er et fuldt overblik over vores kalendere på Sofabold.

Fodbold
3F Superliga
Gjensidige Kvindeligaen
NordicBet Liga
2. Division
3. Division
1. Bundesliga
La Liga
Premier League
Serie A
UEFA Champions League
UEFA Europa Conference League
UEFA Europa League
UEFA Womens Champions League
AaB
AC Horsens
AGF
Brøndby IF
Brønshøj Boldklub
Esbjerg fB
F.C. København
FC Fredericia
FC Helsingør
FC Midtjylland
FC Nordsjælland
Fremad Amager
HB Køge
HB Køge (K)
Hobro IK
Hvidovre IF
Kolding IF
Lyngby Boldklub
Nykøbing FC
OB
Randers FC
Silkeborg IF
SønderjyskE
Vejle Boldklub
Vendsyssel FF
Viborg FF
Arsenal FC
Chelsea FC
Liverpool F.C.
Manchester City
Manchester United
Tottenham Hotspur F.C.
FC Barcelona
Real Madrid C.F.
Borussia Dortmund
FC Bayern München
A.C. Milan
AS Roma
F.C. Internazionale Milano
Juventus F.C.
Paris Saint-Germain
Danmark
Danmark (K)
Danmark (U21)
Håndbold
Bambusa Kvindeliga
HTH HerreLigaen
EHF Champions League (H)
EHF Champions League - Kvinder
Aalborg Håndbold
København Håndbold
Odense Håndbold
Team Esbjerg
Danmark Håndbold (H)
Danmark Håndbold (K)
Amr. Football
National Football League
Ishockey
Metalligaen
National Hockey League
Champions Hockey League
Rungsted Seier Capital
SønderjyskE Ishockey
Basketball
Basket Ligaen
National Basketball Association
Andre
E-sport - CS:GO
Formel 1
Skiskydning
Tennis - ATP
Tennis - WTA
annonce
Sofabold.dk
Alle logoer tilhører de respektive klubber, turneringer, forbund og TV stationer - © Sofabold 2011-2021
Vi gør opmærksom på, at alt info er vejledende og TV kanalerne kan lave sidste minuts ændringer. 🤷🏻‍♂️