Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

Football Leaks: Fodbold, et paradis for korruption

Fodbold | Søndag den 14 februar 2016, 08:58 af Martin Dalskov
I mandagens udgave af mit yndlingsradioprogram, Fodbold FM på Radio24syv, hørte jeg for første gang om fænomenet Football Leaks. Jeg tillader mig at kalde det et fænomen, da det har potentiale til at blive en stor kanon inden for fodbolddebatten og kan være med til at kaste de meget brogede aftaler frem i et klarere lys, som befinder sig i fodboldverdenen.

En hurtig Google-søgning på “Football Leaks” afslører en masse interessante ting. Det kan være deciderede dokumenter eller aftaler mellem forskellige parter (både på deres eget site

Kong Nicki af Poznan

Fodbold | Torsdag den 11 februar 2016, 20:19 af Henrik Alexandersen
I morgen starter forårssæsonen på den polske Ekstraklasa. Eurosports Henrik Alexandersen giver et indblik i ligaen.

Dansk fodbold er hvert år leverandør af fodboldspillere til hele Europa. Men mon ikke der blev løftet et øjenbryn eller to, da Esbjerg fB offentliggjorde, at klubbens nok mest markante skikkelse på og udenfor banen var skiftet til polsk fodbold. Nicki Bille tog i silly season skiftet til Lech Poznan.

Lækre Lech
I tabellen imponerer Lech Poznan på ingen måde. Storklubben, hvor selvforståelsen rækker langt, er placeret...

Hvem er Superligaens mest effektive hold?

Fodbold | Søndag den 07 februar 2016, 08:59 af Martin Dalskov
Vinterpausen i Superligaen er ved at gå ind i sin sidste måned, og vi længes alle sammen efter forår, Superliga og stadionpølser! I dag vil jeg forsøge at afkorte ventetiden med godt 5 minutter med dette lille blogindlæg.

Vi skal snakke om mål og skud på mål! Det skal handle om, hvor effektive de 12 hold i Superligaen er til at genere mål ud fra antallet af skud, det respektive hold formår i en kamp.(Billedet kan ses i...

Håndbold: Nu er vi en eliteklub?

Håndbold | Mandag den 01 februar 2016, 21:49 af Benny Jaksland
“Nu rykker vi op i 3. division og laver en eliteklub”. Jeg har ofte hørt denne sætning og hver eneste gang, får jeg lyst til at gentage Egon Olsens kloge ord: “VOR HERRE BEVARES!”. Sikke en omgang idiotisk sludder udtalt af nogen, som ikke ved hvad et elitearbejde kræver. Har man blot perifert prøvet at snuse til det arbejde, der udføres i elite klubberne, så har man en fornemmelse af hvilke ressourcer der kræves, for at lave en eliteklub.  Og hvad der kræves af spillerne.

 

For at lave et elitemiljø, skal der...

Superligatransfervinduet 2015/2016

Fodbold | Søndag den 31 januar 2016, 08:57 af Martin Dalskov
Det er den tid på året igen, hvor klubberne i Danmarks bedste fodboldrækker kan registrere spillere til deres hold. Ja, det hedder det faktisk: “registreringsperiode”, som det beskrives i FIFAs Regulations on the status and the transfer of Player. Det er også dét vi andre kalder transfervindue.

Jeg kan nærmest slet ikke følge med i antallet af transfers i dette transfervindue. Det var i hvert fald min følelse, da jeg sad og skimmede netnyheder fra diverse sportssites den anden dag. Derfor satte jeg mig for, at jeg ville undersøge om der faktisk var mere gang i dette transfervindue...

Danmarks vej mod OL-guldet, Rio 2016

Fodbold | Søndag den 24 januar 2016, 09:31 af Martin Dalskov
Jeg er muligvis lidt tidligt ude, men det er alene grundet min glædesrus over at Danmark skal deltage i fodboldturneringen ved OL til sommer i Rio de Janeiro. Det er helt vildt, som jeg ser frem til denne sportssommer. Og OL i Brasilien er ikke en undtagelse!

Danmark skal som bekendt med til OL-fodboldturneringen i denne omgang grundet placeringen ved U/21-EM i 2015, hvor vi kom videre fra vores indledende pulje med Tyskland på andenpladsen. Det er faktisk hele 24 år siden, at Danmark sidste var med til OL-fodboldturneringen. I 1992 kom vi med, også på grund af U/21-EM. Her vandt Danmark pulje 4 over modstandere som Jugoslavien,...

Ballon d'Or-prisuddelingen er det rene cirkus!

Fodbold | Søndag den 17 januar 2016, 08:59 af Martin Dalskov
Hold nu op… Igen var det i mandags tid til at kåre verdens bedste fodboldspiller i kalenderåret 2015. Og igen var det tid til et overfladisk og decideret irriterende “opvarmningsshow” til selve prisuddelingen. Hvornår lærer arrangører af verdensomspændende begivenheder som OL, VM og EM at optaktshows hørte 80’erne til???

Nå, dét må blive en anden gang.

Som alle ved gik prisen som 2015s bedste fodboldspiller til Lionel Messi. Det var sådan set ventet. Her tager jeg IKKE parti, og siger ikke, det var det rigtige valg, men konstaterer blot at stemmerne...

Danmarks nye dommerdarling

Fodbold | Søndag den 10 januar 2016, 09:14 af Martin Dalskov
Det er sjældent, at jeg dedikerer et helt blogindlæg til én enkelt person, og kun denne person. Nogle gange, kan jeg godt skrive “specials” om enkeltpersoner, men så omhandler det også andre. Men i dag er lidt en undtagelse - og hvilken én!

I denne uge bekendtgjorde DBU's Dommergruppe, med tidligere topdommer, Claus Bo Larsen i spidsen, noget historisk. Frida Mia Klarlund Nielsen skal være hoveddommer i mændenes 2. Division her til foråret.

Frida er 26 år og har siden 2010 dømt kampe i kvindernes 3F-liga. I 2013 bestod hun DBU’s fysiske tests for...

Fodboldåret 2015 - Et tilbageblik

Fodbold | Søndag den 03 januar 2015, 10:08 af Martin Dalskov
Nytårstid er lig med tilbageblik. Det er for de fleste vedkommende en ambivalent tid, tiden mellem jul og nytår. Man glædes over julen og lige pludseligt er året forbi. Fodboldåret 2015 er også forbi, og jeg vil benytte lejligheden i ugens blogindlæg til at tage et kig på de største fodboldbegivenheder i 2015 og tage et lille kig mod det sindssygt interessante fodboldår 2016! 

Jeg vil blot kaste mig direkte ud i det største fodboldhøjdepunkt for mig i 2015. Det var ikke just et klassisk “højdepunkt”, men kampene imellem Danmark og Sverige om en af de sidste...

Håndbold: hvem fanden gider at træne et c-hold?

Håndbold | Tirsdag den 29 december 2015, 01:40 af Benny Jaksland
Ungdomstrænerens dilemma

Talentudvikling versus resultater. Det er enhver børne- og ungdomstræners dilemma. I U10, U12 og til dels i U14 rækkerne, kan man skaffe hurtige og nemme resultater ved, at smide et spilkoncept med simple angrebsåbninger ned over holdet. Men oftest vil succesen ophøre, når spillerne kommer op i U16 rækkerne. Måske endda før. Men den tid man bruger på at træne løbebaner og spil systemer, går fra den tid, man bruger på at fylde spillernes værktøjskasse med tekniske færdigheder.