×

Tak for dit besøg

Vi håber du er glad for hvad vi laver her på Sofabold, samt at du vil give os et like på Facebook som en lille påskønnelse for vores arbejde her på siden.

Hvis du er RIGTIG glad for Sofabold, er du også velkommen til at dele, så andre også kan få glæde af os.

Ligemeget hvad, så påskønner vi dit besøg!

 

Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

Anmeldelse: De Orange Danskere

Fodbold | Søndag den 12 juni 2016, 23:46 af Ulrik Forsom
Den hollandske sportsjournalist Wiep Idzenga har været fascineret af danske fodboldspillere siden han i 1977 så den danske spiller Kristen Nygaard spille for AZ Alkmaar. Han brugte sommeren 2015 på at rejse Danmark rundt for at finde ud af hvorfor de danske spillere der i dag skifter til Holland og Æresdivisionen ikke har nær så stor succes som deres forgængere, der satte Æresdivisionen i brand i 1970'erne og 1980'erne. 

Den rundrejse i Danmark, der blandt andet byder på besøg hos både Christian Eriksens far og mor  i Middelfart og et møde med Jeppe Curth i Viborg, er der...

EM 2016-optakt

Fodbold | Søndag den 12 juni 2016, 12:27 af Martin Dalskov
Så kom den endeligt. Den EM-slutrunde, jeg har skrevet om i flæng igennem de seneste par år. Det er fuldstændig surrealistisk og fantastisk på samme tid. Dét er definitionen på sommer: en fodboldslutrunde!

I denne blog, som udkommer cirka halvandet døgn efter åbningskampen i Paris, vil jeg gennemgå de 6 puljer, med henblik på, hvem jeg tror, der går videre. I de følgende 4-5 uger, vil jeg hver uge selvfølgelig holde mit fokus rettet mod EM-slutrunden i Frankrig. Men først et længere skriv om alle de 6 puljer, og hvem der går videre fra hver pulje.

Anmeldelse: Straffe!

Fodbold | Fredag den 27 maj 2016, 21:15 af Ulrik Forsom
Bogen Straffe! - Historien om straffesparket, myterne, legenderne og de største helte er skrevet af debutanten Henrik Busborg, der med bogen har præsteret en ganske udemærket debutbog indenfor genren af fodboldbøger. 

Bogen tager udgangspunkt i straffesparket  som fænomen og forordet bliver præsenteret af en dansk målmandslegende, Lars Høgh, der selv kommer med sit synspunkt på straffesparket som sportsligt  fænomen. Busborg har valgt at indlede bogen med et kort kapitel om straffesparkets historie og med afsæt i det hopper han videre til to kapitler, hvor han med...

Håndbold: Totalhåndbold for voksne

Håndbold | Tirsdag den 17 maj 2016, 12:37 af Benny Jaksland
5 nye regler bliver indført fra og med 1/7 2016 på internationalt niveau såvel som i Danmark. De ændrer de taktiske rammer for håndboldsporten radikalt og vil ændre sporten. Særligt har der været stor fokus på den nye 7-mod-6 regel, der har potentiale til at ændre spillet fuldstændigt og gøre elitehåndbold til totalhåndbold for voksne.

 

De fem nye regler er:

1) Passivt spil
Når varselstegnet for passivt spil er givet, har angriberholdet...

FCK-duoen er ikke den bedste, Kent Nielsen

Fodbold | Søndag den 08 maj 2016, 09:02 af Martin Dalskov
I denne uge udtalte OB-træner Kent Nielsen, at ”FCK-duoen Nicolai Jørgensen og Thomas Delaney er vel nok ligaens bedste”. Når jeg ser sådan noget, uden der er dokumentation bag udsagnet, bliver jeg utroligt provokeret til selv at undersøge fakta, og ikke stole på én mands subjektive holdning.

Så det er dét, indlægget i dag handler om. Hvor god er Nicolai Jørgensen og Thomas Delaney egentligt på deres respektive positioner? Al data i indlægget her er fra superliga.dk, superligaens officielle statistikcenter.

Lad os allerførst kigge på...

Håndbold: videodommere vil ødelægge sporten

Håndbold | Lørdag den 07 maj 2016, 08:12 af Benny Jaksland
Der har været flere kampafgørende kendelser i de sidste sekunder af kampene. Den største på dansk grund i år, har indtil videre været kendelsen for passiv spil i dan afgørende nedrykningskamp mellem Nordsjælland og Tønder.Efterfølgende kogte de sociale medier med ønsker om, at få video dommere og mere udspecificerede regler. Håndboldreglerne er på mange områder ikke specifikke og åbner for at dommerne skal lave mange vurderinger. Et eksempel jeg holder meget af er følgende:

Anmeldelse: Europa Cup Onsdage- Som jeg husker det

Fodbold | Tirsdag den 03 maj 2016, 10:26 af Ulrik Forsom
Jesper B. Korndal har bedrevet et stykke fodboldlitteratur som er lidt ud over det sædvanlige. Det er nemlig hans forhold til fodbold igennem livet, serveret som lyrik. Det lyder måske lidt mystisk, og sandt at sige er jeg ikke den store kender af lyrik og prosa, men Jesper B. Korndals værk "Europa Cup Onsdage - Som jeg husker det", er faktisk ikke alene usædvanligt, det er også langt hen ad vejen ganske vellykket. 

Man følger forfatterens opvækst, og vandren gennem livet gennem forskellige digte, der i opdelte kapitler fortæller om oplevelser på stadion, på tv-skærmen,...

Er fodboldspillere forkælede?

Fodbold | Søndag den 01 maj 2016, 09:02 af Martin Dalskov
I denne uge læste jeg en artikel på allestedsnærværende Bold.dk. Artiklen omhandlede den tyske landsholdsspiller André Schürrles utilfredshed med at hans tyske klub Wolfsburg skal til Kina og spille opvisningskampe straks efter sæsonafslutningen i Bundesligaen. Hvorfor er dette nu et problem? Jo, for det tyske landshold skal mødes dagen efter hjemkomsten fra Kina forud for EM-slutrunden i Frankrig, hvor Schürrle forventes at skulle med.

Nu skrev jeg ”utilfredshed” – det er vist en lidt mildere udlagt, end dét egentligt var ment fra hans side. Han var ærligt talt rigtig træt af...

Håndbold: Nordsjælland mod Tønder

Håndbold | Søndag den 24 april 2016, 08:49 af Benny Jaksland
“Passivt spil:
7:11 Det er ikke tilladt at anvende passive spillemetoder uden at gøre noget synligt forsøg
på at angribe eller skyde på mål…”

“7:12 Når dommerne iagttager en mulig tendens til passivt spil, vises forvarselstegnet.. Under særlige omstændigheder (fx. bevidst at undlade at udnytte en oplagt målchance) kan dommerne også dømme frikast (passivt spil) mod holdet i boldbesiddelse uden noget forudgående forvarselstegn....

Gennemgang af Danmarks OL-modstandere

Fodbold | Søndag den 17 april 2016, 09:00 af Martin Dalskov
I denne uge blev der trukket lod om grupperne til fodboldturneringen til sommerens Olympiske Lege, hvor Danmark jo er med. For de, der ikke kan huske det, eller ikke har læst det endnu, kom Danmark i Gruppe A sammen med Irak, Sydafrika og værtsnationen Brasilien.

I blogindlægget i dag, vil jeg forsøge at beskrive Danmarks potentielle modstandere, ud fra de trupper, der senest blev anvendt af de respektive hold, og hvem, der sandsynligvis kan komme med som én af de tre spillere over 23 år, som er tilladt ved OL-turneringen for herrer.

Trupperne gennemgås i kronologisk rækkefølge, efter...