×

Tak for dit besøg

Vi håber du er glad for hvad vi laver her på Sofabold, samt at du vil give os et like på Facebook som en lille påskønnelse for vores arbejde her på siden.

Hvis du er RIGTIG glad for Sofabold, er du også velkommen til at dele, så andre også kan få glæde af os.

Ligemeget hvad, så påskønner vi dit besøg!

 

Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

Ugens fem anbefalinger (uge 36 - 2016)

Fodbold | Mandag den 05 september 2016, 14:44 af Sofabold Redaktionen
Hver uge vil Sofabold komme med fem anbefalinger, til LIVE sport som vi mener man som neutral seer i det mindste bør overveje at se i den pågældende uge.

I denne uge (uge 36), er der flere spændende fodbold opgør på TV programmet, ligesom det også er ugen hvor NFL sæsonen skydes i gang.

 

Onsdag d. 7/9 kl. 02:45 Brasilien - Colombia (Fodbold - TV3 SPORT 2)
Natten mellem tirsdag og onsdag tager Brasilien hjemme på Arena Amazonia Manaus i VM kvalifikationen. Lidt overraskende er Brasilien blot på 5....

U/21-landsholdet utroligt tæt på EM 2017

Fodbold | Søndag den 04 september 2016, 09:00 af Martin Dalskov
Fra den 16. til og med den 30. juni 2017, skal man lige holde kalenderen fri. I hvert fald, hvis man gerne vil følge de kommen danske A-landsholdsspillere i aktion. Det er netop her at UEFA EURO Under-21 løber af stablen. Faktisk ser det rigtig godt ud for de danske U/21-drenge. I blogindlægget i dag, tager vi et nærmere kig på drengenes kvalifikationsturnering som startede sidste år.

I Polen går det, som skrevet, løs næste år. I 6 byer skal 12 hold spille om at blive Europas bedste fodboldhold for fodboldspillere under 21 år. Til sammenligning har der netop været 24 hold med til...

Anmeldelse: Weltklasse - Historien om Bundesligaen

Fodbold | Tirsdag den 30 august 2016, 12:09 af Ulrik Forsom
Jeg vil gerne indrømme at jeg var ret skeptisk, da jeg hørte at en dansk journalist havde givet sig i kast med at skrive historien om den bedste tyske fodboldrække, Bundesligaen. For jeg tænkte at det krævede et stort stykke arbejde at komme bare i nærheden af Ulrich Hesse-Lichtenbergers "Tor-Historien om tysk fodbold", der blev udgivet på dansk i 2012. 

Men der er også lagt et stort stykke arbejde i "Weltklasse - Historien om Bundesligaen" og danske Rasmus Elgaard kommer helt op på linje med Ulrich Hesse-Lichtenberger. Historien om Bundesligaen bliver...

Kina vil være verdens fodboldstormagt

Fodbold | Søndag den 28 august 2016, 08:55 af Martin Dalskov
I de senere år har kinesisk fodbold oplevet voldsom vækst på nærmest alle parametre. I 2012 kunne man endda i flere danske medier læse, at der var krisetilstande i den kinesiske Superliga, da opbakningen til kinesisk fodbold dengang var mildest talt mangelfuld. Kineserne så nu ellers fodbold nok på den kinesiske statsejede 24-timers sportskanal, men det var ikke kinesisk fodbold. Det var fodbold fra Europa primært.

Dengang var befolkningen mistroiske overfor fodboldforbundet, som man mente var korrupte og kriminelle. Derudover var man mildest talt heller ikke tilfredse med dommere, spillere og trænerne. Siden...

Fem råd til forbedring af Tv-oplevelsen

Fodbold | Søndag den 21 august 2016, 09:05 af Martin Dalskov
I en fantastisk sportssommer med EM, Tour de France, OL med mere, er det helt ærligt ikke meget fodbold jeg har set fra de regulære turneringer, der nu er startet fuldt op igen. I dagens blog, kommer jeg med et par gode råd til Tv-stationerne til, hvordan jeg ser de kan højne interessen for at se og købe deres produkt.

Jeg har før været ude med riven i forhold til specifikke Tv-stationer i Danmark. Det er dog ikke formålet med dette indlæg, men jeg tænker dette som værende generelle og overordnede forbedringsområder, som alle de danske Tv-stationer kan gøre gavn af.
Og lad...

Hjerneskader i fodbold - er hovedstød farligt?

Fodbold | Søndag den 17 juli 2016, 09:00 af Martin Dalskov
Jeg tror, alle tidligere og nuværende fodboldspillere kender følelsen: Målmanden på modstanderholdet sparker et højt udspark ud på midten af banen, bolden kommer lige i din retning. Bolden er så høj og så hård, at man ikke selv ønsker at heade til bolden, uden den har ramt andet først. Dette sker i særdeleshed også på allerhøjeste niveau, selvom mange ikke vil erkende det. Prøv selv at læg mærke til dette, næste gang, du ser en vilkårlig fodboldkamp!

Men måske er ideen slet ikke så tosset: ideen om, ikke at heade til bolden...

Farvel EM - Goddag Superliga

Fodbold | Søndag den 10 juli 2016, 09:15 af Martin Dalskov
Selvom Europamesterskaberne er ved at være færdige, er fodboldsommeren slet ikke ovre endnu. Den er nærmest kun lige begyndt. Det har været en forrygende måned med EM-fodbold, og mens finalen i aften spilles i Paris, kan du tænke frem mod dét, der virkeligt er den kommende uges højdepunkt: At Alka Superligaen starter igen på fredag!

Og det er ikke en hvilken som helst superliga,...

Tendenser ved Euro 2016

Fodbold | Søndag den 03 juli 2016, 08:57 af Martin Dalskov
De europæiske mesterskaber for herrelandshold er ved at gå ind i sin afgørende fase. Der har været en del tendenser ved denne slutrunde, som både er nytilkomne, men som også er gengangere fra tidligere års mesterskaber i UEFA/FIFA-regi.
Jeg kigger på største tendenser ved denne slutrunde i dagens blogindlæg.

Noget af dét, der er gået igen ved EM 2016 har været de små holds gode resultater. Har de været på bekostning af andres skuffende præstationer? Ikke nødvendigvis. Men faktum er, at hold som Nordirland, Irland, Wales og i særdeleshed...

Brexit og britisk topfodbold

Fodbold | Søndag den 26 juni 2016, 08:59 af Martin Dalskov
Vi kommer ikke uden om det. I denne uge har Storbritannien stemt sig ud af det europæiske fællesskab. Og tro det eller ej, der er faktisk en rigtig fin kobling mellem europæisk storpolitik og engelsk topfodbold – faktisk større korrelation, end jeg selv lige havde tænkt på. Det er muligvis første gang, jeg blander politik og fodbold her på bloggen, men det er i virkeligheden noget jeg ofte tænker over. 

Man kan undre sig over, hvorfor man skal bringe sådan et halvpolitisk indlæg midt i en EM-slutrunde - men det siger måske mere om slutrunden end så meget andet... 

Disciplinærinstansens Europamesterskaber

Fodbold | Søndag den 19 juni 2016, 09:00 af Martin Dalskov
Ud over at en EM-slutrunde for mig altid er sidestillet med godt vejr, lange sommeraftener og godt selskab, så har jeg faktisk været rigtig, rigtig skuffet på et højere niveau efter to runder af gruppekampene ved denne EM-slutrunde.

Kampene i sig selv har været fremragende, og kun en enkelt gang eller to, har jeg tænkt: ”Okay, dér kunne man godt se, at der nu er 24 hold med…”. Jeg må indrømme, at jeg inden slutrunden var rigtig skeptisk overfor udvidelsen, med udgangspunkt i faktummet, at UEFA har 55 medlemslande og 24 af dem er med til mesterskaberne. Det er en stigning på 13...