×

Tak for dit besøg

Vi håber du er glad for hvad vi laver her på Sofabold, samt at du vil give os et like på Facebook som en lille påskønnelse for vores arbejde her på siden.

Hvis du er RIGTIG glad for Sofabold, er du også velkommen til at dele, så andre også kan få glæde af os.

Ligemeget hvad, så påskønner vi dit besøg!

 

Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

Et VM er ved at være slut og herrehåndbolden er blevet forandret

Håndbold | Søndag den 27 januar 2013, 16:35 af Benny Jaksland
Mens vi vendter på finalen skal starte, kan man og summe lidt over hvad dette VM har vist. Mange har kritiseret Mikkel Hansen og har er blevet kaldt alt lige fra doven til arrogant.

Mikkel Hansen har godt nok ikke scoret vanvittigt mange mål og det er vel det, som forventer af ham. Han har også spillet et har halvsløje kampe, men at kalde ham doven eller arrogant er fuldstændig i hampen. Fakta er, at han er den af de danske spillere, der har leveret flest assists.

Det skyldes, han har haft en anden rolle ved dette VM end vi har set tidligere, hvor han skal være den erfarne, vurderende og spilstyrende spiller...

Så starter VM endelig efter en uges forspil

Håndbold | Søndag den 20 januar 2013, 19:05 af Benny Jaksland
Nogle ting er sikre i januar. Forkølelse, slankekur og slutrunde i herrehåndbold. Dette gælder også denne januar. Nu er den første uge med træningskampe til titel favoritterne overstået. Mange vil endda kalde denne uge spild af tid.

Der er to årsager til dette. Det ene er strukturen, den tager vi lidt senere. Den anden er holdene der deltager. Bedst eksemplificeret ved Australien. Jeg har kæmpe sympati for de Australske spillere, der selv betaler rejse og ophold. Og de har faktisk kvalificeret gennem en legitim turnering. Om end det altid er sjovt se små nationer, der vinder over store, så kommer...

ANALYSE: Boldbesiddelse og afslutninger

Fodbold | Søndag den 20 januar 2013, 08:30 af Martin Dalskov
Denne gang sætter jeg fokus på et lidt mere nørdet emne, end det jeg plejer at tage op. Jeg går i dybden med noget mere 'fagligt' og noget der er meget oppe i tiden. Er det fordelagtigt, at have en høj boldbesiddelsesprocent? Kort sagt, kigger jeg på sammenhængen mellem boldbesiddelsesprocenten i løbet af en kamp, og antallet af afslutninger mod modstanders mål. Nedenstående diagram viser forholdet mellem den gennemsnitlige boldbesiddelse pr. kamp (langs vandret akse) og antallet af afslutninger pr. kamp (langs lodret akse). Tallene i analysen er fra alle de 98 hold i Premier League, Serie A, Ligue 1, La Liga og Bundesligaen.

Har professionel håndbold en fremtid i DK?

Håndbold | Torsdag den 17 januar 2013, 06:23 af Benny Jaksland
Så er der atter en af top klubberne i Danmark, der er i økonomiske problemer. Team Tvis Holstebro har meldt ud, at de har brug for ca. 3 mill kroner, for at kunne fortsætte med både herrer og damer på topniveau. Hvis ikke pengene er fundet inden 22. januar, risikerer de at de reelt må lukke det ene af liga holdene. Der er utroligt mange følelser på spil. For vi der følger håndbold står begge deres hold for positivt og seværdigt spil.

For lokalområdet er klubben det sportslige flagskib, der formår at trække positive overskrifter til et område, der oftest er blevet...

Så er der håndbold blog

Håndbold | Mandag den 14 januar 2013, 23:05 af Benny Jaksland
Jeg har gennem de sidste ca. 15 år trænet næsten alt, hvad der havde lyst til at blive trænet i håndbold. I al fald på senior siden. I mit daglige virke sidder jeg bag et skrivebord og analyserer projektøkonomi. Nok om mig, for det skal handle om mine holdninger og spillet... ikke om mit lille hyggelige liv i det Vestsjællandske.

Hvad vil bloggen handle om
Dette her vil handle om håndbold og mine meninger om alt muligt vedrørende dette. Min blog vil være gennemsyret af min mantra om, at en træning skal indeholde 3 grundelementer, for det er dem, der gør det...

Velkommen til Håndbolden på Sofabold.dk

Generel Info | Søndag den 13 januar 2013, 12:58 af Jakob Termansen
Som nogle af vores faste besøgende måske har lagt mærke til, valgte vi i går at byde håndbolden velkommen på Sofabold.dk. Men hvorfor nu det?

Vi har igennem længere tid modtaget forspørgelser fra en del personer, der spurte os, om vi kendte til en side som Sofabold.dk, bare med håndbold i stedet for. Vi har blankt måtte erkende, at vi ikke kendte til sådan en side, ikke fordi vi vidste den ikke fandes, men fordi vores kendskab til håndbold simpelthen var for lille. De sidste par dage har jeg undertegnet dog brugt lidt tid på at se om jeg kunne finde sådan en side, også for måske at få lidt inspiration til vores egen side.

Det har dog ikke...

En klub i forfald

Fodbold | Søndag den 13 januar 2013, 10:44 af Martin Dalskov
Selvfølgelig skal ugens blogindlæg handle om den sag der har fyldt allermest i mediebilledet i denne uge, på sportsfronten. Om Brøndby IF?s redningsplan og "kampen for overlevelse".

I tirsdags, d. 8. januar, meddelte Brøndby IF via en fondsbørsmeddelelse, at man nu var tæt på målet. Målet om at redde klubben fra den økonomiske fiasko, som man over mange år har bygget op. Man meddelte, at man "blot" skulle blive enige om en lønordning med alle Brøndby IF?s ansatte. Vel og mærket uden nogen vidste om dette, før end at selve meddelelsen...

Silly Season... Indeed!

Fodbold | Søndag den 06 januar 2013, 09:16 af Martin Dalskov
År 2012 er blevet til år 2013. Dette betyder, med fodboldbriller, at vi også starter på en ny transferperiode. Også kaldet transfervindue el. Silly Season, i mere daglig tale grundet mediers indvirken. Helt oprindeligt kaldes det for en 'registreringsperiode'.

Først en definition: "Transfervindue er indenfor professionel fodbold en betegnelse for den registreringsperiode, hvori det er muligt for fodboldklubber at købe og sælge fodboldspillere". Deri ligger også ind- og udlån af spillere. Der er 2 transferperioder på et kalenderår - ét sommervindue og ét...

Tak for et fantastisk 2012!

Generel Info | Søndag den 30 december 2012, 09:11 af Jakob Termansen
Endnu et år er slut, et noget specielt år for os her på Sofabold, da det er det første hele år vi har været online på nettet. Siden vi gik online tilbage i august 2011, har vi oplevet en - efter vores egen mening - helt vild stigning i antal af besøgende på siden.

Vi indrømmer blankt, at vi i starten mere eller mindre jublede, når vi på en enkelt dag nåede op på 20 besøgende. Vi er på ingen måde et stort kommicelt site, der har et marketings budget. Vi har mere eller mindre kun dig som bruger til at fortælle andre om siden, enten via Facebook, Twitter...

Analyse og tendenser af UEFA EURO 2012

Fodbold | Søndag den 23 december 2012, 07:58 af Martin Dalskov
Denne gang skal vi kigge lidt på de teknisk/taktiske tendenser i sommerens Uefa Euro 2012. Jeg vil med udgangspunkt i Euro Technical Report 2012, præsentere de nyeste trends i en form der er mere appellerende end dét Uefa selv har publiceret.

Formationer og systemer
Helt overordnet kan vi tage udgangspunkt i startformationerne. Historisk set, har dette været en spændende størrelse for mange fodboldelskere og det har haft kæmpe indflydelse tilbage i 1960'erne og helt indtil starten af 1980'erne, da man ikke kunne kæmpe på meget andet end fysik og taktisk kunnen. Det...