Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

DBU-druk og dommerkonflikt

Fodbold | Søndag den 31 marts 2013, 07:24 af Martin Dalskov
BT og sporten.dk kunne fredag afsløre, at kursister på DBUs to øverste træneruddannelser var optaget af "druk og manglende seriøsitet", når de var på ophold i DBU-regi. 

Sådan var det i hvert fald udlagt af BT og sporten.dk selv. Man havde talt med syv på hinanden uafhængige kilder, som alle berettede om at der kunne forekomme druklignende tilstande, og om folk der "sov den ud" på træningsbanen og mødte uforberedte op. Alle kilder i sagen ønskede at være anonyme, ifølge BT og sporten.dk. 

Turneringsstrukturen og nytænkning

Håndbold | Onsdag den 27 marts 2013, 08:51 af Benny Jaksland
Turneringsstrukturen i de danske ligaer bør ændres, da antallet af ligakampe for ligaspillerne i de danske topklubber er for stort. Summen af kampe pr. spiller er steget voldsomt pga. finanskrise og heraf følgende trimning af spillertrupper i de danske klubber.

Ligegyldige kampe
Men man vælger, at undlade at tænke ud af boksen for om man kunne løse udfordringerne med manglende TV dækning og tilskuer interesse, der delvist kan tilskrives mængden af ligegyldige kampe i ligaerne.

De forskellige forslag der er blevet diskuteret den sidste tid, bygger på...

Danmark og VM-billetterne

Fodbold | Søndag den 24 marts 2013, 07:46 af Martin Dalskov
Skal vi ikke bare have emnet på banen fra start? Selvfølgelig skal jeg vende Danmarks sejr over Tjekkiet. Og jeg kommer med nogle eftertanker omkring mediedækningen og pressens "skræmmekampagne", i ugen op til den afgørende kamp.Til sidst giver jeg mit syn på, om hvorvidt Danmarks VM-chance er udspillet.

Fredagens kamp i Olomouc, Tjekkiet, var fuldstændig afgørende for Danmarks VM-billetter, med destination i Brasilien i 2014. Specielt hvis man fratrækker de point holdende i VM-kvalifikationspulje B, tager med fra kampene imod Malta og Armenien. I disse kampe må man antage, at...

Dommerkonflikten mellem DFU og DBU

Fodbold | Søndag den 17 marts 2013, 07:21 af Martin Dalskov
Hvis man har læst lidt med på min Twitter-profil den seneste uges tid, så har nok stødt på emnet, jeg vil skrive om denne weekend. Jeg vil forsøge, at give et lidt mere nuanceret billede af den verserende dommerkonflikt, der netop kan sætte en midlertidig stopper for breddefodbolden i Danmark.

Som nogle nok ved, er jeg uddannet dommer, men bruger kun denne uddannelse til at "booste" min træneruddannelse og komme hurtigere/bedre igennem denne. Men derfor synes jeg godt, jeg kan være neutral i denne sag - selvom jeg selvfølgelig har en holdning. Ellers havde jeg ikke skrevet om emnet.

Hvorfor skal herrehåndbold være fantasiløst

Håndbold | Lørdag den 16 marts 2013, 13:34 af Benny Jaksland
Efter at have overværet en række herrekampe både på TV og live i løbet af denne sæson, må man bare erkende, at angrebsspillet i herrehåndbold er blevet fantasiløst og stereotypt. I al fald på divisionsniveau hos senior som ungdom.

Bedste eksempel kommer faktisk fra EHF cup kampene mellem KIF København (jeg er klar over, det ikke er deres officielle navn) og Rhein-Neckar Löwen, hvor sidst nævnte præsenterede absolut tandløst, fantasiløst og skuffende angrebsspil set i forhold til, at de er tophold i verdens bedste liga.

Deres oprindelig setup var ganske fint. Lyn hurtigt presspil af tre backs, der gik fra midten ud ad i banen, således de kunne...

Analyse: Sidste aktion før mål

Fodbold | Søndag den 10 marts 2013, 07:36 af Martin Dalskov
Hvilken aktion bliver hyppigst brugt, lige inden målscoring? Forskere har analyseret 429 mål fra den tyske Bundesliga, og har nu svaret.

En forskergruppe fra Schweiz og Tyskland har undersøgt, hvad der er den mest hyppige benyttede aktion, for den scorende- og den assisterende spiller lige før et mål blev scoret. Forskergruppen gennemgik videooptagelser af alle 429 mål scoret, i anden halvsæson 2007/2008 i de tyske Bundesliga. De scorede mål, fratrukket mål scoret direkte på frispark eller straffespark, blev analyseret og derved kunne sidste aktion inden målet bestemmes. Af nedenstående...

Definitionen af en god spiller

Håndbold | Onsdag den 06 marts 2013, 22:07 af Benny Jaksland
At kåre verdens bedste spiller tangerer et reality program. Det er mere en popularitets måling og PR stunt, end det er en reel afstemning. Selvfølgelig er Mikkel Hansen og Daniel Narcisse vanvittigt dygtige spiller, der tilfører spillet utroligt meget og kan lave fantastiske ting på en håndboldbane. Men Mikkel Hansen var ikke blevet verdens bedste, hvis ikke han havde haft et fantastisk hold bag sig, både i AGK og på landsholdet. Diskussionen er aktuel her i slutningen af vintersæsonen, hvor forældre, trænere og tilskuere generelt evaluerer sæsonen. Hvem har været gode og hvem har været mindre...

Hvordan er DIN Superligaklub på Twitter?

Fodbold | Søndag den 03 marts 2013, 09:41 af Martin Dalskov
Denne weekend er skelsættende for mange. For netop i denne weekend begynder Danmarks bedste fodboldrække, Superligaen, igen. Efter en alt for lang pause, vil nogle nok mene. I denne uge laves der en analyse af hvordan dit Superliga-hold har ageret på det sociale medie Twitter, i gennem den lange Superliga-pause.

Hvorfor har jeg ikke taget Facebook med? Tjooo. Fordi nyhedsstrømmen på Twitter gerne går hurtigere, der er større incitament til at skrive kortere beskeder og så er det nemmere at måle - da mediet stadig er nyt for de fleste danskere. Derudover er "nyhedshistorierne" fra klubberne oftest de...

Den historiske finale

Fodbold | Søndag den 24 februar 2013, 07:45 af Martin Dalskov
Hans vigtigste kamp. Holdets vigtigste kamp. Byens vigtigste kamp gennem tiderne. Landsdelens og regionens vigtigste kamp.

Finalen i Englands næststørste pokalturnering, den der engang hed Football League Cup eller bare Ligacuppen, spilles idag søndag. En kamp der har fået usandsynlig meget omtale. Både i pokalturneringens eget hjemland, men i den grad også her i vores lille andedam.

Siden d. 23 januar har de danske og britiske medier nærmest været i ekstase over hvordan to så undertippede hold kunne nå finalen.

Finalen spilles søndag klokken 17.00 dansk tid, og kampen står imellem gigantoverraskelsen Bradford City A.F.C. og...

København Håndbold - et dødsdømt projekt

Håndbold | Lørdag den 23 februar 2013, 10:18 af Benny Jaksland
Så er der atter et københavnsk håndbold projekt er på trapperne. Igen et projekt, der baserer sig på FIF og igen et projekt med et rigmand bag roret. Så tankerne går tilbage til FCK Håndbold, og et tidligere FIF projekt, der har mange umiddelbare ligheder med det nye. Hvorfor skal vi have endnu et projekt er min første tanke.

Bølgerne efter AG København konkursen har dårligt lagt sig, inden de næste planer bliver luftet. Denne gang så endda med et damehold. Men ved nærmere eftertanke kan der måske være mening i galskaben, såfrem investoren ikke forventer,...