×

Tak for dit besøg

Vi håber du er glad for hvad vi laver her på Sofabold, samt at du vil give os et like på Facebook som en lille påskønnelse for vores arbejde her på siden.

Hvis du er RIGTIG glad for Sofabold, er du også velkommen til at dele, så andre også kan få glæde af os.

Ligemeget hvad, så påskønner vi dit besøg!

 

Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

En forfalsket investering

Fodbold | Søndag den 21 april 2013, 13:06 af Martin Dalskov
Overskriften er lidt cachy. Og alligevel så fængende! Denne uges store fodboldmæssige historie er desværre indtruffet uden for banen. Vi skal selvfølgelig vende Christopher Poulsens investering i vindmølleprojektet – sammen med andre pensionerede og aktive fodboldspillere. Jeg forsøger også at give en forklaring på, hvorfor fodboldspillere er mere tilbøjelige, til at foretage sådanne investeringer. 

Først et lille brush-up:
Christopher Poulsen blev først på ugen fyret som professionel fodboldspiller i Silkeborg IF. Det gjorde han grundet en forfalsket...

Superligaens afgørelse

Fodbold | Søndag den 14 april 2013, 08:09 af Martin Dalskov
Superligaen er nu gået ind i sin sidste fase. Med kun 6 hele spillerunder tilbage af sæsonen 2012/2013, deler 4 hold sidstepladsen. Guldkampen er afgjort. Det mente man i vinterpausen, og den trofaste københavner-fan holder stødt og roligt med sin hjerteklub. Men burde de egentligt ikke ryste lidt i buksen, når man tænker på hvad der skete for præcis et år siden?

I denne uges blogindlæg kigger jeg nærmere på Superligaen indtil nu, og ser på hvilke forventninger man egentligt havde til Superligaen 2012/2013 sidste sommer. Og hvad kommer der til at ske i de sidste hektiske runder?

Hvad man kan forvente af en træner

Håndbold | Mandag den 08 april 2013, 06:11 af Benny Jaksland
Den dårlige træner er uengageret og umotiveret. Det er i al fald den almindelige opfattelse og det gængse svar. Men er absolut ikke konkret og nemt at ændre. Prøv at definere "engagement" og "motivation" og tænk på, hvad det betyder for dig og du kan finde universelle definitioner på dette.

Forventninger til trænerrollen
Ligesom der findes dygtige og mindre dygtige mennesker inden for alle andre af livets aspekter hvad enten det tømreren eller lægen, så findes der også dygtige og mindre dygtige trænere. Dette er særligt...

DBU modtog egen medicin - Dommerkonflikt afblæst

Fodbold | Søndag den 07 april 2013, 09:44 af Martin Dalskov
Som man sikkert har bemærket, hvis man er fast læser af foretagendet her, har dommerkonflikten mellem Dansk Boldspil-Union og Dansk Fodbolddommer Union optaget mig ganske meget. 

Og dette er ikke så meget på grund af konfliktens umiddelbare stridspunkt, nemlig økonomien, men mere de omkringliggende faktorer. Især retorikken og diverse mediers beskrivelse og dækning af konflikten. Eller mangel på samme.

For at opsummere konflikten kort: 
Grundet uenigheder imellem DBU og DFU omkring omstændighederne af kampafviklingen af alle fodboldkampe i Danmark, foruden...

DBU-druk og dommerkonflikt

Fodbold | Søndag den 31 marts 2013, 07:24 af Martin Dalskov
BT og sporten.dk kunne fredag afsløre, at kursister på DBUs to øverste træneruddannelser var optaget af "druk og manglende seriøsitet", når de var på ophold i DBU-regi. 

Sådan var det i hvert fald udlagt af BT og sporten.dk selv. Man havde talt med syv på hinanden uafhængige kilder, som alle berettede om at der kunne forekomme druklignende tilstande, og om folk der "sov den ud" på træningsbanen og mødte uforberedte op. Alle kilder i sagen ønskede at være anonyme, ifølge BT og sporten.dk. 

Turneringsstrukturen og nytænkning

Håndbold | Onsdag den 27 marts 2013, 08:51 af Benny Jaksland
Turneringsstrukturen i de danske ligaer bør ændres, da antallet af ligakampe for ligaspillerne i de danske topklubber er for stort. Summen af kampe pr. spiller er steget voldsomt pga. finanskrise og heraf følgende trimning af spillertrupper i de danske klubber.

Ligegyldige kampe
Men man vælger, at undlade at tænke ud af boksen for om man kunne løse udfordringerne med manglende TV dækning og tilskuer interesse, der delvist kan tilskrives mængden af ligegyldige kampe i ligaerne.

De forskellige forslag der er blevet diskuteret den sidste tid, bygger på...

Danmark og VM-billetterne

Fodbold | Søndag den 24 marts 2013, 07:46 af Martin Dalskov
Skal vi ikke bare have emnet på banen fra start? Selvfølgelig skal jeg vende Danmarks sejr over Tjekkiet. Og jeg kommer med nogle eftertanker omkring mediedækningen og pressens "skræmmekampagne", i ugen op til den afgørende kamp.Til sidst giver jeg mit syn på, om hvorvidt Danmarks VM-chance er udspillet.

Fredagens kamp i Olomouc, Tjekkiet, var fuldstændig afgørende for Danmarks VM-billetter, med destination i Brasilien i 2014. Specielt hvis man fratrækker de point holdende i VM-kvalifikationspulje B, tager med fra kampene imod Malta og Armenien. I disse kampe må man antage, at...

Dommerkonflikten mellem DFU og DBU

Fodbold | Søndag den 17 marts 2013, 07:21 af Martin Dalskov
Hvis man har læst lidt med på min Twitter-profil den seneste uges tid, så har nok stødt på emnet, jeg vil skrive om denne weekend. Jeg vil forsøge, at give et lidt mere nuanceret billede af den verserende dommerkonflikt, der netop kan sætte en midlertidig stopper for breddefodbolden i Danmark.

Som nogle nok ved, er jeg uddannet dommer, men bruger kun denne uddannelse til at "booste" min træneruddannelse og komme hurtigere/bedre igennem denne. Men derfor synes jeg godt, jeg kan være neutral i denne sag - selvom jeg selvfølgelig har en holdning. Ellers havde jeg ikke skrevet om emnet.

Hvorfor skal herrehåndbold være fantasiløst

Håndbold | Lørdag den 16 marts 2013, 13:34 af Benny Jaksland
Efter at have overværet en række herrekampe både på TV og live i løbet af denne sæson, må man bare erkende, at angrebsspillet i herrehåndbold er blevet fantasiløst og stereotypt. I al fald på divisionsniveau hos senior som ungdom.

Bedste eksempel kommer faktisk fra EHF cup kampene mellem KIF København (jeg er klar over, det ikke er deres officielle navn) og Rhein-Neckar Löwen, hvor sidst nævnte præsenterede absolut tandløst, fantasiløst og skuffende angrebsspil set i forhold til, at de er tophold i verdens bedste liga.

Deres oprindelig setup var ganske fint. Lyn hurtigt presspil af tre backs, der gik fra midten ud ad i banen, således de kunne...

Analyse: Sidste aktion før mål

Fodbold | Søndag den 10 marts 2013, 07:36 af Martin Dalskov
Hvilken aktion bliver hyppigst brugt, lige inden målscoring? Forskere har analyseret 429 mål fra den tyske Bundesliga, og har nu svaret.

En forskergruppe fra Schweiz og Tyskland har undersøgt, hvad der er den mest hyppige benyttede aktion, for den scorende- og den assisterende spiller lige før et mål blev scoret. Forskergruppen gennemgik videooptagelser af alle 429 mål scoret, i anden halvsæson 2007/2008 i de tyske Bundesliga. De scorede mål, fratrukket mål scoret direkte på frispark eller straffespark, blev analyseret og derved kunne sidste aktion inden målet bestemmes. Af nedenstående...