×

Tak for dit besøg

Vi håber du er glad for hvad vi laver her på Sofabold, samt at du vil give os et like på Facebook som en lille påskønnelse for vores arbejde her på siden.

Hvis du er RIGTIG glad for Sofabold, er du også velkommen til at dele, så andre også kan få glæde af os.

Ligemeget hvad, så påskønner vi dit besøg!

 

Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

Fra forsvar til kontra

Håndbold | Mandag den 20 maj 2013, 09:24 af Benny Jaksland
Gennem sommeren, vil jeg skrive lidt om de taktiske beslutninger, som en træner skal foretage. Ikke så meget om hvordan man udfører dem, men i stedet om de overvejelser man som træner skal gøre sig. Baggrunden er, at jeg savner denne nuance i medierne. Når eksempelvis landsholdene scorer færre mål på kontra, bliver diskussionen omkring den enkelte spillers performance. Sjældent bliver trænerens taktiske dispositioner inddraget, da det ganske simpelt bliver for kompliceret til, at det kan kommunikeres i 1-2 minutters indslag.

Realiteterne
Hvorfor er dette aktuelt. Det er...

Ekspert på afveje

Fodbold | Søndag den 19 maj 2013, 08:07 af Martin Dalskov
Lad os få det på plads med det samme; denne blog kommer til at handle om eksperter i fodboldverdenen. Ikke fodboldkommentatorer, men de med prædikatet "ekspert", der står i vores fjernsyn inden og efter samtlige fodboldkampe, der bliver sendt deri.

Det er et emne jeg længe har gået og spekuleret over, og i denne uge var der et tilfælde, hvorpå jeg bliver nødt til at kommentere. For det var grelt. Hvis man følger undertegnede på det sociale medie Twitter, vil man også vide, hvem der tales om. Dette kommer jeg tilbage til.

Eksperter i Tv er en fremragende...

Kongen abdicerer

Fodbold | Søndag den 12 maj 2013, 08:02 af Martin Dalskov
I denne uge, blev de mange rygter bekræftet.

Rygterne omkring Sir Alex Fergusons tilbagetrædelse som manager for Manchester United F.C.

Denne blogpost bliver 100 % dedikeret til en af verdenshistoriens største karakterer. Ikke bare i sportstermonologien, men i verdenshistorien generelt. Indiskutabelt.

Manchester United meddelte onsdag d. 8. maj 2013, at klubbens manager igennem 27 år stopper ved udgangen af denne sæson. Kigger vi blot på hans præstationer, i form af vundne trofæer, står det klart, at han er en af de mest succesfulde trænere nogensinde - og han er...

Foreningernes udfordringer

Håndbold | Fredag den 10 maj 2013, 23:38 af Benny Jaksland
Meget har været sagt og skrevet om heldagsskolen. Jeg vil ikke blande mig i diskussionen hverken omkring dette eller lærernes overenskomst. Jeg vil udelukkende se det fra foreningernes side og håndboldsporten. Både med hensyn til de mulighed men også udfordringerne det indebærer.

Der er nogle udfordringer, der skal skal overvindes. Primært kan jeg se, at der kan blive et pres på haltiderne, hvis skolerne skal til at disponere over hallerne frem til kl. 16 eller 17. Omvendt ser jeg også en række muligheder for klubberne, for at tiltrække nye spillere ved at få aktiveret nogle af de børn,...

Velkommen til Sofabold v. 3.0

Generel Info | Tirsdag den 07 maj 2013, 11:29 af Jakob Termansen
Så er vi endelig kommet online med vores nye site, som vi alle er rigtig glade for. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi udemærket godt selv var klar over, at den (nu) gamle side mest af alt lignede noget der var lavet i 2003, end en side der var omkring et år gammel.

Med version 3.0 af Sofabold.dk har vi nu fået langt flere muligheder med siden. Alt er stadig kodet af os selv, men der er blevet rydet gevaldigt op i vores kode, ligesom der er gjort klart til en masse nye tiltag, som vi vil tilføje stille og roligt det næste stykke tid.

En af de ting som er kommet med allerede nu, er...

Regnskabetstime i ligaerne

Håndbold | Mandag den 06 maj 2013, 08:39 af Benny Jaksland
Efterhånden som herreligaen nærmer sig finalerne, kan man begynde at gøre op om sæsonen har været en succes eller fiasko. En række klubber kan allerede gøre regnskabet op. Jeg vil ikke at diskutere for hvem sæsonen har været succes eller fiasko, men mere baggrunden for det. Der er masser af medier der vil råbe og skrige (særligt af de, der har underpræsteret), men få af disse vil gå i dybden med baggrunden.

I det netop overståede slutspil, var kontrasten mellem Mors-Thy og de øvrige klar som glas. Mors-Thy Håndbold kæmpede som et hold. Deres spil og...

Optakt, BIF-FCK: Slukkes Brøndby-håbet?

Fodbold | Søndag den 05 maj 2013, 09:47 af Martin Dalskov
En stor uge for klubben på Vestegnen er ved at gå på hæld. Og hvilken uge, det kan ende med at blive. En sejr over ærkerivalerne, og bysbørnene, fra F.C. København kan fuldende en af de vigtigste uger i Brøndby IFs historie. 

Omvendt, kan Københavnerklubben blive danske mestre 2012/2013 - og så på Brøndby Stadion. Dét er en historie, i historien. 

Dette er min sporadiske optakt til derbyet mellem Brøndby IF og F.C. København. 

Status i Brøndby
Brøndby fik i den...

De sydfynske værdier

Håndbold | Søndag den 28 april 2013, 09:08 af Benny Jaksland
Siden GOG rykkede op i de bedste danske rækker hos såvel herrer som damer, har klubbens indflydelse på dansk håndbold været enorm. Både gennem udvikling af spillet og talenter. Jeg har ikke fulgt voldsomt meget med i 1. division for herrer i år, så det er med forventningens glæde, at jeg ser frem til at se GOG navnet tilbage i herrernes liga til næste sæson. På damesiden er GOG en del af det fynske fællesskab HC Odense, der har været i ligaen igennem flere sæsoner, men som også har kæmpet med dårlig økonomi igennem lang tid.

GOG har hentet og udviklet...

Analyse: Skiftedag i europæisk fodbold?

Fodbold | Søndag den 28 april 2013, 08:14 af Martin Dalskov
Så kom det. (Eller gjorde det?). 
Efter en hektisk fodbolduge, med blandt andet de to første semifinaler i dette års Uefa Champions League, har der virkeligt været stillet spørgsmålstegn ved, om det nu er Tyskland der er Europas fodboldmæssige storebror. 
Dette vil jeg kommentere på idag. 

I den første af de to semifinaler, mødtes Bayern München og Barcelona. I den anden mødtes Borrusia Dortmund og Real Madrid. Alle ved hvorledes disse endte, så dét vil jeg ikke komme ind på. 
Jeg vil kigge på de taktiske...

Talent arbejdets frugt

Håndbold | Søndag den 21 april 2013, 23:38 af Benny Jaksland
Der bliver år efter år arbejdet hårdt  med U14 talenterne rundt om i de danske håndbold haller. Såvel i klub som i forbundsregi. Min personlige holdning vil dog altid være, at decideret struktureret talentarbejde i U14 rækkerne ikke sker af hensyn til spillernes og heller ikke gavner sporten som helhed. Det sker oftets med en ambition om, at skabe resultater for klubben, holdet og træneren fremfor at udvikle spilleren og spillet. I sidste ende koster der spillere, der stopper pga. ensformig træning, manglende spilletid eller at "stjernerne"/talenterne pludselig bliver ordinære, når de rykkes op.