Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

Velkommen til Sofabold v. 3.0

Generel Info | Tirsdag den 07 maj 2013, 11:29 af Jakob Termansen
Så er vi endelig kommet online med vores nye site, som vi alle er rigtig glade for. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi udemærket godt selv var klar over, at den (nu) gamle side mest af alt lignede noget der var lavet i 2003, end en side der var omkring et år gammel.

Med version 3.0 af Sofabold.dk har vi nu fået langt flere muligheder med siden. Alt er stadig kodet af os selv, men der er blevet rydet gevaldigt op i vores kode, ligesom der er gjort klart til en masse nye tiltag, som vi vil tilføje stille og roligt det næste stykke tid.

En af de ting som er kommet med allerede nu, er...

Regnskabetstime i ligaerne

Håndbold | Mandag den 06 maj 2013, 08:39 af Benny Jaksland
Efterhånden som herreligaen nærmer sig finalerne, kan man begynde at gøre op om sæsonen har været en succes eller fiasko. En række klubber kan allerede gøre regnskabet op. Jeg vil ikke at diskutere for hvem sæsonen har været succes eller fiasko, men mere baggrunden for det. Der er masser af medier der vil råbe og skrige (særligt af de, der har underpræsteret), men få af disse vil gå i dybden med baggrunden.

I det netop overståede slutspil, var kontrasten mellem Mors-Thy og de øvrige klar som glas. Mors-Thy Håndbold kæmpede som et hold. Deres spil og...

Optakt, BIF-FCK: Slukkes Brøndby-håbet?

Fodbold | Søndag den 05 maj 2013, 09:47 af Martin Dalskov
En stor uge for klubben på Vestegnen er ved at gå på hæld. Og hvilken uge, det kan ende med at blive. En sejr over ærkerivalerne, og bysbørnene, fra F.C. København kan fuldende en af de vigtigste uger i Brøndby IFs historie. 

Omvendt, kan Københavnerklubben blive danske mestre 2012/2013 - og så på Brøndby Stadion. Dét er en historie, i historien. 

Dette er min sporadiske optakt til derbyet mellem Brøndby IF og F.C. København. 

Status i Brøndby
Brøndby fik i den...

De sydfynske værdier

Håndbold | Søndag den 28 april 2013, 09:08 af Benny Jaksland
Siden GOG rykkede op i de bedste danske rækker hos såvel herrer som damer, har klubbens indflydelse på dansk håndbold været enorm. Både gennem udvikling af spillet og talenter. Jeg har ikke fulgt voldsomt meget med i 1. division for herrer i år, så det er med forventningens glæde, at jeg ser frem til at se GOG navnet tilbage i herrernes liga til næste sæson. På damesiden er GOG en del af det fynske fællesskab HC Odense, der har været i ligaen igennem flere sæsoner, men som også har kæmpet med dårlig økonomi igennem lang tid.

GOG har hentet og udviklet...

Analyse: Skiftedag i europæisk fodbold?

Fodbold | Søndag den 28 april 2013, 08:14 af Martin Dalskov
Så kom det. (Eller gjorde det?). 
Efter en hektisk fodbolduge, med blandt andet de to første semifinaler i dette års Uefa Champions League, har der virkeligt været stillet spørgsmålstegn ved, om det nu er Tyskland der er Europas fodboldmæssige storebror. 
Dette vil jeg kommentere på idag. 

I den første af de to semifinaler, mødtes Bayern München og Barcelona. I den anden mødtes Borrusia Dortmund og Real Madrid. Alle ved hvorledes disse endte, så dét vil jeg ikke komme ind på. 
Jeg vil kigge på de taktiske...

Talent arbejdets frugt

Håndbold | Søndag den 21 april 2013, 23:38 af Benny Jaksland
Der bliver år efter år arbejdet hårdt  med U14 talenterne rundt om i de danske håndbold haller. Såvel i klub som i forbundsregi. Min personlige holdning vil dog altid være, at decideret struktureret talentarbejde i U14 rækkerne ikke sker af hensyn til spillernes og heller ikke gavner sporten som helhed. Det sker oftets med en ambition om, at skabe resultater for klubben, holdet og træneren fremfor at udvikle spilleren og spillet. I sidste ende koster der spillere, der stopper pga. ensformig træning, manglende spilletid eller at "stjernerne"/talenterne pludselig bliver ordinære, når de rykkes op.

En forfalsket investering

Fodbold | Søndag den 21 april 2013, 13:06 af Martin Dalskov
Overskriften er lidt cachy. Og alligevel så fængende! Denne uges store fodboldmæssige historie er desværre indtruffet uden for banen. Vi skal selvfølgelig vende Christopher Poulsens investering i vindmølleprojektet – sammen med andre pensionerede og aktive fodboldspillere. Jeg forsøger også at give en forklaring på, hvorfor fodboldspillere er mere tilbøjelige, til at foretage sådanne investeringer. 

Først et lille brush-up:
Christopher Poulsen blev først på ugen fyret som professionel fodboldspiller i Silkeborg IF. Det gjorde han grundet en forfalsket...

Superligaens afgørelse

Fodbold | Søndag den 14 april 2013, 08:09 af Martin Dalskov
Superligaen er nu gået ind i sin sidste fase. Med kun 6 hele spillerunder tilbage af sæsonen 2012/2013, deler 4 hold sidstepladsen. Guldkampen er afgjort. Det mente man i vinterpausen, og den trofaste københavner-fan holder stødt og roligt med sin hjerteklub. Men burde de egentligt ikke ryste lidt i buksen, når man tænker på hvad der skete for præcis et år siden?

I denne uges blogindlæg kigger jeg nærmere på Superligaen indtil nu, og ser på hvilke forventninger man egentligt havde til Superligaen 2012/2013 sidste sommer. Og hvad kommer der til at ske i de sidste hektiske runder?

Hvad man kan forvente af en træner

Håndbold | Mandag den 08 april 2013, 06:11 af Benny Jaksland
Den dårlige træner er uengageret og umotiveret. Det er i al fald den almindelige opfattelse og det gængse svar. Men er absolut ikke konkret og nemt at ændre. Prøv at definere "engagement" og "motivation" og tænk på, hvad det betyder for dig og du kan finde universelle definitioner på dette.

Forventninger til trænerrollen
Ligesom der findes dygtige og mindre dygtige mennesker inden for alle andre af livets aspekter hvad enten det tømreren eller lægen, så findes der også dygtige og mindre dygtige trænere. Dette er særligt...

DBU modtog egen medicin - Dommerkonflikt afblæst

Fodbold | Søndag den 07 april 2013, 09:44 af Martin Dalskov
Som man sikkert har bemærket, hvis man er fast læser af foretagendet her, har dommerkonflikten mellem Dansk Boldspil-Union og Dansk Fodbolddommer Union optaget mig ganske meget. 

Og dette er ikke så meget på grund af konfliktens umiddelbare stridspunkt, nemlig økonomien, men mere de omkringliggende faktorer. Især retorikken og diverse mediers beskrivelse og dækning af konflikten. Eller mangel på samme.

For at opsummere konflikten kort: 
Grundet uenigheder imellem DBU og DFU omkring omstændighederne af kampafviklingen af alle fodboldkampe i Danmark, foruden...