×

Tak for dit besøg

Vi håber du er glad for hvad vi laver her på Sofabold, samt at du vil give os et like på Facebook som en lille påskønnelse for vores arbejde her på siden.

Hvis du er RIGTIG glad for Sofabold, er du også velkommen til at dele, så andre også kan få glæde af os.

Ligemeget hvad, så påskønner vi dit besøg!

 

Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

Vores beskedne tak til Jens Jørgen Brinch

Fodbold | Søndag den 23 juni 2013, 09:21 af Jakob Termansen
Her på Sofabold.dk går vi 99 ud af 100 gange efter bolden og ikke manden. Vi har alle vores egne favoritter bag mikrofonen, når der skal kommenteres fodbold, ligesom vi også har folk vi holder mindre af.

Natten mellem fredag den 21 juni og lørdag den 22 juni, gav Jens Jørgen Brinchs krop op, til den kræft sygdom, som han vidste han ville tage livet af ham. På trods af han vidste, at han kæmpede en kamp han ikke kunne vinde, kunne vi alligevel høre ham weekend efter weekend på skærmen, med samme dedikation og passion som for 10 år siden.

Vi havde derfor også...

(Repost) Silly Season... Indeed!

Fodbold | Søndag den 23 juni 2013, 08:14 af Martin Dalskov
Dette er et re-post af et tidligere blogindlæg. Dette blev skrevet i januar 2013, og omhandler mit syn på transferperioder - eller "registreringsperioder", som det egentligt hedder. 

Hvorfor så re-poste dette indlæg? 
Grundlæggende, fordi jeg stadig synes at transfervinduer er sindssygt irriterende, og at jeg slet ikke kan forstå hypen om rygter, løse historier og agurketid i diverse sportsmedier. Den holdning havde jeg for år tilbage; den holdning havde jeg i vinters; og den holdning har jeg til stadighed i dag. 

Håber du nyder dette indlæg,...

DBU, A-landshold og folkestemning

Fodbold | Søndag den 16 juni 2013, 08:00 af Martin Dalskov
Selvom sæsonerne er ovre i hele det mediedækkede fodboldeuropa, er der rigeligt at tage fat på. FIFA Confederations Cup startede i går, et transfervindue, der buldrer derudaf og ikke mindst et dansk A-landshold i kæmpe image- og interessemæssig krise – udover den sportslige fiasko vi står midt i.

Og netop A-landsholdet vil jeg vende i dag. Jeg vil komme med mit syn på landsholdets manglende folkelige opbakning, deres præstationer på banen og selvfølgelig vores landstræner.

Den folkelige opbakning er nærmest ikke-eksisterende. Den er måske...

Det nye Brasilien i alvorlige tests ved Confed Cup

Fodbold | Onsdag den 12 juni 2013, 12:49 af Peter Arnholdt
På lørdag skydes Confederations Cup i gang med kampen Brasilien-Japan på Estádio Mané Garrincha i hovedstaden Brasília. Det brasilianske landshold har i et par år tullet rundt i mere eller mindre ligegyldige venskabskampe. Nu er ventetiden overstået. Det er i juni måned, at Neymar & Co. skal bestå den første prøve på den store scene og være med til at skabe en landsholdseufori, som skal bære de 5-dobbelte verdensmestre frem til den sjette globale titel på hjemmebanen i 2014.

Værdifulde tests ved...

Sporten er afhængig af tilskuere

Håndbold | Tirsdag den 11 juni 2013, 22:10 af Benny Jaksland
Økonomien i håndboldsporten, eller mangel på samme, hos såvel herrer som damer er blevet gjort tydelig den sidste tid. I første omgang valgt to damehold at takke nej til deltagelse i EHF cuppen og dernæst valgte Viborg HK at trække sit herrehold fra ligaen hvilket efterlod en ledig plads, der ikke var så ligetil, at få afsat, da de klubber der blev tilbudt den ledige plads havde tilpasset trup og økonomi til en sæson i 1. division.

Reaktionerne var prompte i diverse medier. Særligt omkring fravalget af europæiske turneringer, var både kommentatorer, eksperter og landstræner...

Fodbolden har brug for 'The Special One'

Fodbold | Mandag den 03 juni 2013, 22:16 af Jakob Termansen
Igennem det seneste halve år har det været mere eller mindre kendt, at ”The Special One” - også kendt under sit borgerlige navn José Mário dos Santos Mourinho Félix - ville være fortid i Real Madrid.

Den 20. maj blev det så klart, at José var en færdig mand i den kongelige spanske klub, efter klubbens præsident Florentino Pérez annoncerede, at klubbens og José Mourinho efter fælles aftale ville skille veje efter sæsonen. Der var nok ikke den spanske journalist der dækker Real Madrid, der ikke blot sad og ventede på at trykke...

Agurketid i sportens verden

Fodbold | Søndag den 02 juni 2013, 08:15 af Martin Dalskov
Superligaen er gået på sommerpause. Premier League er færdig. Spaniolerne lagde kuglen endegyldigt død i går. Men hvad skal sportskanalerne og sportsudsendelserne så sende, og hvad skal aviserne nu fylde sportssektionen med?

I denne uge har især det danske U/19-herrelandshold i fodbold fået meget opmærksomhed. Og det er netop det, denne uges blog handler om. Ikke om selve U/19-landsholdets succes inden for fodboldbanen, men selve den pludselig opmærksomhed, som U/19-landsholdet nu har oplevet. Det sportslige kan vi altid vende.

Jeg skrev tidligere på ugen, på Twitter, at...

Dommere bør kunne bruge video

Håndbold | Fredag den 31 maj 2013, 13:04 af Benny Jaksland
I min aktive karriere som målvogter prøvede jeg ofte, at spillere landede i feltet inden de afsluttede. Noget der er tydeligt at se og fornemme som målvogter, men som er voldsomt svært at vurdere som dommer. Nu nåede jeg aldrig de store højder i min aktive karriere, men har set en stor mængde kampe i ligaer, champions league og diverse slutrunder hvor det sker. Også i afgørende situationer. Nogle spillere som f.eks. Luc Abalo udnytter direkte, at dommeren kun vanskeligt kan vurdere om der er kontakt til gulvet i et halvt sekund eller ej. Det er en mange andre situationer, hvor video gennemgang kunne hjælpe dommerne.

KIF Kolding København: Udvikling eller afvikling?

Håndbold | Søndag den 26 maj 2013, 22:22 af Benny Jaksland
For ikke at få skrivekramper, vil jeg nøjes med at kalde dem for KIF KBH. En klub der opstod ud af ruinen efter AG Københavns kollaps hvor navnet er selve symbolet, på de udfordringer som projektet har stået ovrfor siden fødslen. To kulturer båret af gamle kæmper fra de to klubber.

Holdet er bygget over en rutineret stamme, der på en god dag, så absolut har kvaliteten til at være tophold i Danmark og også gøre en god figur i Champions League, om end de ikke kommer i Final-4. Men det er også tydeligt, at de kan mærke alderen trykke og at er slidte efter en hård...

Testimonial eller PR-stunt

Fodbold | Søndag den 26 maj 2013, 07:56 af Martin Dalskov
Denne uges blogindlæg kommer til at handle om ”Testimonialkampe”. I denne uge blev den længe ventede, for nogle, testimonialkamp for Peter Graulund spillet. Det har givet anledning til nogle tanker.

Følger man mig på det sociale medie Twitter, ved man, at jeg ikke var begejstret for kampen i torsdags. Jeg proklamerede, at det var et PR-stunt, mere end det var en regulær hyldestkamp til ære for Peter Graulund.

Da Peter Graulund stoppede som aktiv professionel fodboldspiller i AGF i November 2012, arrangerede klubben og sportschef Brian Steen Nielsen en testimonialkamp til ære for manden. Det...