Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

Fodbolden har brug for 'The Special One'

Fodbold | Mandag den 03 juni 2013, 22:16 af Jakob Termansen
Igennem det seneste halve år har det været mere eller mindre kendt, at ”The Special One” - også kendt under sit borgerlige navn José Mário dos Santos Mourinho Félix - ville være fortid i Real Madrid.

Den 20. maj blev det så klart, at José var en færdig mand i den kongelige spanske klub, efter klubbens præsident Florentino Pérez annoncerede, at klubbens og José Mourinho efter fælles aftale ville skille veje efter sæsonen. Der var nok ikke den spanske journalist der dækker Real Madrid, der ikke blot sad og ventede på at trykke...

Agurketid i sportens verden

Fodbold | Søndag den 02 juni 2013, 08:15 af Martin Dalskov
Superligaen er gået på sommerpause. Premier League er færdig. Spaniolerne lagde kuglen endegyldigt død i går. Men hvad skal sportskanalerne og sportsudsendelserne så sende, og hvad skal aviserne nu fylde sportssektionen med?

I denne uge har især det danske U/19-herrelandshold i fodbold fået meget opmærksomhed. Og det er netop det, denne uges blog handler om. Ikke om selve U/19-landsholdets succes inden for fodboldbanen, men selve den pludselig opmærksomhed, som U/19-landsholdet nu har oplevet. Det sportslige kan vi altid vende.

Jeg skrev tidligere på ugen, på Twitter, at...

Dommere bør kunne bruge video

Håndbold | Fredag den 31 maj 2013, 13:04 af Benny Jaksland
I min aktive karriere som målvogter prøvede jeg ofte, at spillere landede i feltet inden de afsluttede. Noget der er tydeligt at se og fornemme som målvogter, men som er voldsomt svært at vurdere som dommer. Nu nåede jeg aldrig de store højder i min aktive karriere, men har set en stor mængde kampe i ligaer, champions league og diverse slutrunder hvor det sker. Også i afgørende situationer. Nogle spillere som f.eks. Luc Abalo udnytter direkte, at dommeren kun vanskeligt kan vurdere om der er kontakt til gulvet i et halvt sekund eller ej. Det er en mange andre situationer, hvor video gennemgang kunne hjælpe dommerne.

KIF Kolding København: Udvikling eller afvikling?

Håndbold | Søndag den 26 maj 2013, 22:22 af Benny Jaksland
For ikke at få skrivekramper, vil jeg nøjes med at kalde dem for KIF KBH. En klub der opstod ud af ruinen efter AG Københavns kollaps hvor navnet er selve symbolet, på de udfordringer som projektet har stået ovrfor siden fødslen. To kulturer båret af gamle kæmper fra de to klubber.

Holdet er bygget over en rutineret stamme, der på en god dag, så absolut har kvaliteten til at være tophold i Danmark og også gøre en god figur i Champions League, om end de ikke kommer i Final-4. Men det er også tydeligt, at de kan mærke alderen trykke og at er slidte efter en hård...

Testimonial eller PR-stunt

Fodbold | Søndag den 26 maj 2013, 07:56 af Martin Dalskov
Denne uges blogindlæg kommer til at handle om ”Testimonialkampe”. I denne uge blev den længe ventede, for nogle, testimonialkamp for Peter Graulund spillet. Det har givet anledning til nogle tanker.

Følger man mig på det sociale medie Twitter, ved man, at jeg ikke var begejstret for kampen i torsdags. Jeg proklamerede, at det var et PR-stunt, mere end det var en regulær hyldestkamp til ære for Peter Graulund.

Da Peter Graulund stoppede som aktiv professionel fodboldspiller i AGF i November 2012, arrangerede klubben og sportschef Brian Steen Nielsen en testimonialkamp til ære for manden. Det...

Fra forsvar til kontra

Håndbold | Mandag den 20 maj 2013, 09:24 af Benny Jaksland
Gennem sommeren, vil jeg skrive lidt om de taktiske beslutninger, som en træner skal foretage. Ikke så meget om hvordan man udfører dem, men i stedet om de overvejelser man som træner skal gøre sig. Baggrunden er, at jeg savner denne nuance i medierne. Når eksempelvis landsholdene scorer færre mål på kontra, bliver diskussionen omkring den enkelte spillers performance. Sjældent bliver trænerens taktiske dispositioner inddraget, da det ganske simpelt bliver for kompliceret til, at det kan kommunikeres i 1-2 minutters indslag.

Realiteterne
Hvorfor er dette aktuelt. Det er...

Ekspert på afveje

Fodbold | Søndag den 19 maj 2013, 08:07 af Martin Dalskov
Lad os få det på plads med det samme; denne blog kommer til at handle om eksperter i fodboldverdenen. Ikke fodboldkommentatorer, men de med prædikatet "ekspert", der står i vores fjernsyn inden og efter samtlige fodboldkampe, der bliver sendt deri.

Det er et emne jeg længe har gået og spekuleret over, og i denne uge var der et tilfælde, hvorpå jeg bliver nødt til at kommentere. For det var grelt. Hvis man følger undertegnede på det sociale medie Twitter, vil man også vide, hvem der tales om. Dette kommer jeg tilbage til.

Eksperter i Tv er en fremragende...

Kongen abdicerer

Fodbold | Søndag den 12 maj 2013, 08:02 af Martin Dalskov
I denne uge, blev de mange rygter bekræftet.

Rygterne omkring Sir Alex Fergusons tilbagetrædelse som manager for Manchester United F.C.

Denne blogpost bliver 100 % dedikeret til en af verdenshistoriens største karakterer. Ikke bare i sportstermonologien, men i verdenshistorien generelt. Indiskutabelt.

Manchester United meddelte onsdag d. 8. maj 2013, at klubbens manager igennem 27 år stopper ved udgangen af denne sæson. Kigger vi blot på hans præstationer, i form af vundne trofæer, står det klart, at han er en af de mest succesfulde trænere nogensinde - og han er...

Foreningernes udfordringer

Håndbold | Fredag den 10 maj 2013, 23:38 af Benny Jaksland
Meget har været sagt og skrevet om heldagsskolen. Jeg vil ikke blande mig i diskussionen hverken omkring dette eller lærernes overenskomst. Jeg vil udelukkende se det fra foreningernes side og håndboldsporten. Både med hensyn til de mulighed men også udfordringerne det indebærer.

Der er nogle udfordringer, der skal skal overvindes. Primært kan jeg se, at der kan blive et pres på haltiderne, hvis skolerne skal til at disponere over hallerne frem til kl. 16 eller 17. Omvendt ser jeg også en række muligheder for klubberne, for at tiltrække nye spillere ved at få aktiveret nogle af de børn,...

Velkommen til Sofabold v. 3.0

Generel Info | Tirsdag den 07 maj 2013, 11:29 af Jakob Termansen
Så er vi endelig kommet online med vores nye site, som vi alle er rigtig glade for. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi udemærket godt selv var klar over, at den (nu) gamle side mest af alt lignede noget der var lavet i 2003, end en side der var omkring et år gammel.

Med version 3.0 af Sofabold.dk har vi nu fået langt flere muligheder med siden. Alt er stadig kodet af os selv, men der er blevet rydet gevaldigt op i vores kode, ligesom der er gjort klart til en masse nye tiltag, som vi vil tilføje stille og roligt det næste stykke tid.

En af de ting som er kommet med allerede nu, er...