Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

Monopolistiske tilstande i Europas eliteungdom

Fodbold | Søndag den 18 august 2013, 09:38 af Martin Dalskov
NextGen Series. Eller bare NextGen.

Dette turneringsnavn er nok noget, de fleste fodboldinteresserede har stødt på før. Og de fleste ved, hvad det i bund og grund er. Men denne unikke skabning af en fodboldturnering, var enestående af sin art, og var den, som klubberne virkelig elskede at deltage i.

Turneringen NextGen Series blev, i mange medier både i Danmark og udlandet, betragtet som ”Ungdommens Champions League”. Og dette er ikke så forkert igen. Vi tager en præcisering:

Grundlæggende er NextGen Series en...

Stort velkommen til NFL!

NFL | Torsdag den 15 august 2013, 10:37 af Jakob Termansen
Som nogle måske er klar over, så fylder Sofabold.dk den 16. august to år. Dermed er der gået to år med opdateringer af fodboldkampe, som var det eneste vi dækkede den gang.

I januar 2013 besluttede vi os for, at vi også gerne ville give håndboldfolket den samme dækning som fodboldfolket - en nem og overskuelig måde at se hvad der kommer af LIVE kampe på TV.

Nu er turen så kommet til NFL
Vi ved at mange håndbold og fodboldfans også følge med i NFL, vi gør det nemlig også selv. Derfor faldt det naturligt for...

Smid løbeskoene og spil bold i stedet

Håndbold | Onsdag den 14 august 2013, 22:09 af Benny Jaksland
Skolernes sommerferie er slut og de fleste steder er det ensbetydende med, at træningen i de danske håndboldhaller starter op igen. Mange steder betyder træningsopstart også, at løbeskoene skal snøres og der skal nogle kilometer i benene. Spillerne skal jo i form og der skal bygges en grundform.

Det virker nærmest som en masse psykose eller perspektivløs reflekshandling blandt trænerne. Uden jeg nogensinde har forstået idéen med, at lade spillere, der møder op for, at lege med en bold, dyrke en holdsport og konkurrere på 20 gange 40 meter, spilde deres tid med at slide asfalterede...

Frem med dåserne DBU!

Fodbold | Søndag den 11 august 2013, 21:22 af Jakob Termansen
Fodboldfans har det ofte svært ved forandringer, selv de mindste ting som mange ville mene var en lille ting, kan skabe store debatter, specielt efter internettet er blevet alle mands eje.

Jeg er selv glad for de traditioner der er omkring de hold jeg følger, både her hjemme og i udlandet. Jeg har det svært med at acceptere, at Chelsea inden for nogle år, nok ikke længere spiller på Stamford Bridge. På ét punkt mener jeg dog, at det ikke kan gå hurtigt nok med en lille forandring, nemlig et redskab til dommerne.

Igennem det sidste år, har det bl.a. i Brasilien og i USA...

Forudindtagede journalister

Fodbold | Lørdag den 10 august 2013, 13:30 af Martin Dalskov
Superligaen 2013-2014 er i fuld gang, og har været det i nogle uger. Jeg har egentligt ikke behandlet den her i starten, eller lavet en optakt, som nogle gør. Det er sådan set helt bevidst. Hvorfor? Ja, det får du svar på her i denne uges blog.

Jeg vil behandle starten af Superligaen 2013-2014 gennem andres fejltagelser. Og gennem det sociale medie Twitter.

Det er en fornøjelse, at journalister, mediefolk, studieværter, såkaldte ”eksperter” og almindelige mennesker kan interagere med hinanden – og så hurtigt – fra deres smartphone, tablet eller computer. Twitter er...

Dameligaen 2013-2014

Håndbold | Tirsdag den 06 august 2013, 21:02 af Benny Jaksland
Forskellen mellem top og bund i dameligaen vil i den kommende sæson være større end den har været længe. Bortset fra top 3, satses der på unge talenter samtidigt med, at trupperne sjældent har været smallere end de er i denne sæson. Her er mit tip til slutstillingen i kvindernes grundspil:

12. EH Vejen:
Selvom de har meldt afbud til EHF Cuppen og dermed har reduceret slitagen på en smal spillertrup, er Vejen stor risiko for at rykke ned. Jesper Jensen har overtaget trænergerningen. Han var en fantastisk spiller og i stand til at læse modstandere som få andre....

Brasiliansk nedsmeltning på Camp Nou

Fodbold | Lørdag den 03 august 2013, 12:53 af Peter Arnholdt
Santos får enden på komedie med 0-8 i Barcelona, og straks kommer de forventede forhånelser af brasiliansk klubfodbold. Det er også fair nok, at man stiller spørgsmålstegn ved kvaliteten af en liga, hvis repræsentant agerer slagtekvæg på Camp Nou. Otte mod nul... Det er et resultat, som gør ondt på alle som følger med i brasiliansk fodbold.

"O Peixe" (Fisken) sendte sit stærkeste hold til Barcelona, men det hører med til historien, at Neymars gamle klub i øjeblikket befinder sig i en ren limpo. Det er...

São Paulo søgende selvtillid i Audi Cup

Fodbold | Tirsdag den 30 juli 2013, 19:46 af Peter Arnholdt
Bayern München, Manchester City, AC Milan og São Paulo FC mødes i midtugen i firkantsturneringen Audi Cup. Kampene vises direkte på TV3 Sport, og det er da også en attraktivt fodboldmenu, som man byder på nede på Allianz Arena i München.

Vi lægger ud med Manchester City mod Milan onsdag kl. 18.15, og så tager værterne imod brasilianske São Paulo kl. 20.30. Vinderne af de to kampe spiller finale torsdag kl. 20.30, mens taberne et par timer forinden skal ud i en bronzekamp.

De fleste kender...

Kvindelandsholdet, DR og seertal

Fodbold | Søndag den 28 juli 2013, 08:18 af Martin Dalskov
I sidste uge, skrev jeg om kvindelandsholdets uoprigtige succes, begejstring og indtrængen i danskernes bevidsthed.

I torsdags spillede de danske kvinder Semifinale ved Europamesterskaberne i Sverige. Lige nøjagtig til denne kamp, havde Danmarks eneste landsdækkende TV-station købt rettighederne til at vise kampen. Folkestemningen tog over.

Havde de alle de andre kampe fra slutrunden? Nej!

Man valgte kun at købe rettighederne, i al hast, til semifinalen og en eventuel dansk finale. Med andre ord: Man har brugt licenspenge på at købe en enkelt semifinale-kamp, for at vise...

Herreligaen 2013-2014

Håndbold | Fredag den 26 juli 2013, 23:08 af Benny Jaksland
Træningen er kommet i gang i de forskellige klubber og den traditionelle første Cooper test er overstået. Det betyder også, at holdene er tæt på at være på plads så man kan begynde at det indbyrdes styrkeforhold. Et hurtigt kik transferlisten viser, at det ser ud til at der bliver en top 4 der er klart bedre end resten. Herefter bliver det tæt. I bunden ligner det en gyser, med flere kandidater til at tage sidstepladsen og den direkte nedrykning. Her er mit bud på grundspillet:

14. Ribe-Esbjerg HH
Hvis vi starter med kandidaterne...