Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

Debat: Superligaen - et kig på tabellen

Fodbold | Mandag den 07 oktober 2013, 17:26 af Emilie-Marie Fridh
Kig lige på Superliga-tabellen. Alle har spillet 11 kampe, minus dem, der spiller i aften. Midtjylland og Vestsjælland.

Godt nok har nummer to dobbelt så mange point som nummer tolv, men der er kun ni point i mellem dem. Det er kun de fire øverste hold, der er i plus på målkontoen. Det er en tredjedel. Kun Midtjylland skiller sig ud, og det er blot med fire point fra AaBs atten.

Hele ligaen er blevet proppet ned i en pose og rystet godt og grundigt. Tabellen ser tilfældig ud. Sidste års top tre ligger lige nu hhv. nummer syv, tolv og ti.

Ser man på samme periode...

Verdens bedste liga

Håndbold | Søndag den 06 oktober 2013, 21:24 af Benny Jaksland
Den danske dameliga bliver markedsført under ovenstående slogan. Medierne vælger at bruge det i flæng og den brede danske befolkning refererer også jævnligt til det. Men blot fordi man siger det ofte, bliver det jo ikke en sandhed.

Argumenterne om, at man også skal kikke på bredden i ligaen og niveauet på de næstbedste og inddrage en masse masse andre værdier, kan vi lige så godt lukke ned for. Hvordan måler man det? Det simple er at kikke på, hvordan er ligaen repræsenteret i champions league og hvor mange...

Den mentale side af fodbolden

Fodbold | Søndag den 06 oktober 2013, 08:47 af Martin Dalskov
I  denne blog vil jeg gå i dybden med ét særligt fokus inde for fodbold og sport i almindelighed. Det mentale aspekt.

I fodboldens verden er der 4 grundpiller, man som fodboldspiller og –træner skal tænke på. Disse er:


Fysik
Taktik
Teknik
Mentalitet


Man kan kort sagt sige, at fodbold handler om de 4 ovenstående temaer. Personligt mener jeg dog, at der er et helt femte aspekt, nemlig det teknisk/taktiske (som IKKE skal forveksles med hverken teknik eller taktik!).

Det...

U-landsholdenes fordeling af alder og geografi

Fodbold | Søndag den 29 september 2013, 08:44 af Martin Dalskov
I 2004 bestod 36 % procent af DBUs U/15-landshold (H) af spillere, der var født i enten januar, februar eller marts måned af gældende kalenderår. Var dette et problem?

Det mente nogle. Problemet var, at det var afgørende for landsholdsudtagelsen, hvornår man blev sat i verden.

De spillere, der er født tidligt på året, har en, fysiologisk set, større sandsynlighed for at komme på landsholdet end de, der er født senere på året. Grundet DBUs aldersinddelinger i børne- og ungdomsfodbolden, var man virkelig sat bag dansen, hvis man blev sat i verden fra...

AG København - utopi eller en mulighed?

Håndbold | Torsdag den 26 september 2013, 10:42 af Benny Jaksland
AG Københavns genfødsel
Man kan beskylde Jesper Nielsen for mange ting. Men små armbevægelser er ikke en af dem. Med tirsdagens nyhed om, at han vil lade AG København genopstå, har han med sine armbevægelser ryddet forsiderne på såvel de danske som internationale sportssektioner og nyhedssites. 

Ingen over eller ved siden af
Der er en mængde årsager til, at nyheden eksploderer. Manden er fantastisk til at sælge sig selv og skabe opmærksomhed om sine projekter. Hans liv ligner i visse elementer en kombination af en...

Håndboldnørderier

Håndbold | Fredag den 20 september 2013, 13:30 af Benny Jaksland
Nyheder til håndboldnørderier
Så er der endeligt kommet en kommet en statistik side, for os der kan lide at nørde lidt om håndbold. I mange mange år har vi med kæmpe misundelse, måttet sidde og kikke på fodboldens ditto. Men på DFHs statistik side, kan vi endelig få lidt fakta. Dog skal man altid huske at kampene bliver afgjort på gulvet - ikke i tabeller!

Forståelse af tallene
Men tallene giver et rigtigt godt udgangspunkt til, at...

FC Barcelona, barnerov og FIFAs Rules on Minors

Fodbold | Søndag den 15 september 2013, 10:14 af Martin Dalskov
Indledning

Lad os få det på bordet med det samme. Jeg er stor fan af FC Barcelona. Dette vil jeg dog lægge bag mig i dette skriv.

De, der følger mig på sociale medier, og som har læst mine blogs, ved at jeg er 99 % objektiv, når det gælder udtalelser om danske fodboldhold, og Superligaen, generelt. Men når det kommer til udenlandsk fodbold, bekender jeg altid kulør. Dér, hvor det interesserer mig, vel at mærke.

Bloggen her handler om FC Barcelona, FC Barcelonas jagt på den næste Messi helt ned i barneårene, det...

Superligaen - fodboldfansenes mobbeoffer

Fodbold | Torsdag den 12 september 2013, 11:51 af Emilie-Marie Fridh
Siden jeg var en lille pige, og min interesse for fodbold imploderede, har jeg hørt alt, alt for mange danske fodboldfans sige, at de ikke gider se Superliga-fodbold, fordi niveauet er for lavt. Og det er korrekt, at vi i nyere tid har rig mulighed for at se de udenlandske ligaer med højere tempo og niveau. Men ville jeg fravælge Suppen for at vie mit liv til Premier League, La Liga og Serie A? Aldrig i livet!

For mig er Superliga-fodbold vigtigere landsholdet. Det handler om nærhed. Jeg kan mærke energien. Jeg kan forstå fans og fanatikere. Dansk fodbold giver mig et...

Ugens sofaguide (Uge 37)

Fodbold | Tirsdag den 10 september 2013, 17:43 af Emilie-Marie Fridh
De sidste efterskælv af landsholdspausen skal rystes af os, og vi er klar til endnu en fodbolduge. Her har du vores fire foretrukne anbefalinger.

 

Tirsdag: Armenien – Danmark

6’eren, kl. 18.00

Efter en sløj kamp i fredags, dog stadig med en sejr i bagagen, har Morten Olsen lavet mange udskiftninger frem mod aftenens kamp. Danmarks elleve vikinger skal ryste den forfærdelige oplevelse af...

Brasilien tester mod gamle koloniherrer

Fodbold | Tirsdag den 10 september 2013, 16:04 af Peter Arnholdt
Brasilien kunne i lørdags fejre sin uafhængighedsdag med en flot 6-0 sejr over Australien. I nat fortsætter Neymar & Co. så forberedelserne frem mod VM 2014 med en testkamp mod dem, som man løsrev sig fra dengang, hvor kalenderen sagde 7. september 1822. Det drejer sig nemlig om de gamle koloniherrer fra Portugal. Kampen spilles på neutral grund i Boston, og der er kickoff kl. 3.00 dansk tid.

Landstræner Luís Felipe Scolari har et par ændringer i forhold til det hold, som bankede Australien på nationalarenaen i hovedstaden Brasília. Marcelo...