×

Tak for dit besøg

Vi håber du er glad for hvad vi laver her på Sofabold, samt at du vil give os et like på Facebook som en lille påskønnelse for vores arbejde her på siden.

Hvis du er RIGTIG glad for Sofabold, er du også velkommen til at dele, så andre også kan få glæde af os.

Ligemeget hvad, så påskønner vi dit besøg!

 

Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

U-håndbold: forbud mod mandsopdækning

Håndbold | Onsdag den 23 oktober 2013, 08:45 af Benny Jaksland
Forbuddet mod mandsopdækning og forsvars-/angrebsudskiftningerne diskuteres ofte. Det blev indført omkring 2008 for, at sikre talentudviklingen i dansk håndbold, samt hjælpe de mindre klubber til, at holde på deres bedste spillere i hver årgang. Baggrunden var, at mange hold i ungdomsrækkerne havde en enkelt dominerende spiller og mandsopdækning af disse kunne afgøre kampene. 

Det resulterede ofte i at, meget talentfulde spillere kom til at stå med deres ”overfrakke” ved midterlinjen en hel kamp og dermed ikke rigtigt kom til at deltage i kampen. Da...

Ghost Goal, Bundesliga og Fodboldloven

Fodbold | Søndag den 20 oktober 2013, 09:17 af Martin Dalskov
Advarsel: I dag tager jeg dommerhatten på, og lader trænerhatten ligge lidt.

Hvis du har været i forbindelse med internettet de seneste par døgn, og interesserer dig for fodbold, tror jeg godt, du kan gætte, hvad jeg vil skrive om i dag.

Fodboldbloggen handler i denne uge om hændelsen, hvor Leverkusen i den tyske 1. Bundesliga fik anerkendt et mål – eller rettere; fik anerkendt en målchance som et mål.

Hvis du ikke har set hændelsen, kan du se denne her:

Forventningens glæde

Fodbold | Lørdag den 19 oktober 2013, 20:37 af Emilie-Marie Fridh
Det er søndag morgen. Som enhver anden. Men for mig er den speciel. Altid.

Jeg står op og har allerede dér kriller i maven. Det er som en forelskelse, bare anderledes. Modsat en forelskelse, så fortager denne her ikke med tiden. Det er kampdag. Det er min dag. Det er vores dag. I dag sker det. Sejr!

Jeg trækker i kampgeaeret og bevæger mig langsomt mod stadion. Det er det hele dagen handler om. Kampen. Uanset modstanderen er der altid nerver på. Hvordan spiller vi i dag? Hvordan er stemningen? Hvad tager vi med os efter de 90+ minutter?

Det er den glæde og forventning, jeg...

I jagten på en ny Neymar og Ronaldinho

Fodbold | Torsdag den 17 oktober 2013, 01:42 af Peter Arnholdt
Hvem bliver den nye Neymar, Ronaldinho eller Pelé ? Det spørgsmål vil altid presse sig på, når et brasiliansk ung-landshold skal kæmpe med ved et VM. Torsdag skal vi så til det igen, nemlig at spotte kommende stjerner. FIFA U-17 World Cup går i gang, og det er De Forenede Arabiske Emirater, som lægger sand til begivenhederne. Brasilien er med blandt de 24 lande, og "A Seleção" spiller åbningskamp mod Slovakiet. Det er en match, som Eurosport viser direkte kl. 15.00 og tak for det.

Det brasilianske landshold...

Fodboldlandsholdet, Morten Olsen og Bendtner

Fodbold | Søndag den 13 oktober 2013, 08:11 af Martin Dalskov
En fans oplevelse af landskampen

Hold nu helt op.

Denne uges blogindlæg handler om det danske Herre A-landshold i fodbold. Vi runder deres status, både i kvalifikationen, men også generelt. Hvor står Danmark? Hvad med Morten Olsen og en kommende A-landstræner. Hvad med Nicklas Bendtner? Er gadedrengen blevet en mand?

Derudover runder vi også den euforiske stemning, der var i landet det ganske, danske land i dagene op til, hvor det kulminerede i timerne før kampstart.

Og vi starter med sidstnævnte.

Debat: Superligaen - et kig på tabellen

Fodbold | Mandag den 07 oktober 2013, 17:26 af Emilie-Marie Fridh
Kig lige på Superliga-tabellen. Alle har spillet 11 kampe, minus dem, der spiller i aften. Midtjylland og Vestsjælland.

Godt nok har nummer to dobbelt så mange point som nummer tolv, men der er kun ni point i mellem dem. Det er kun de fire øverste hold, der er i plus på målkontoen. Det er en tredjedel. Kun Midtjylland skiller sig ud, og det er blot med fire point fra AaBs atten.

Hele ligaen er blevet proppet ned i en pose og rystet godt og grundigt. Tabellen ser tilfældig ud. Sidste års top tre ligger lige nu hhv. nummer syv, tolv og ti.

Ser man på samme periode...

Verdens bedste liga

Håndbold | Søndag den 06 oktober 2013, 21:24 af Benny Jaksland
Den danske dameliga bliver markedsført under ovenstående slogan. Medierne vælger at bruge det i flæng og den brede danske befolkning refererer også jævnligt til det. Men blot fordi man siger det ofte, bliver det jo ikke en sandhed.

Argumenterne om, at man også skal kikke på bredden i ligaen og niveauet på de næstbedste og inddrage en masse masse andre værdier, kan vi lige så godt lukke ned for. Hvordan måler man det? Det simple er at kikke på, hvordan er ligaen repræsenteret i champions league og hvor mange...

Den mentale side af fodbolden

Fodbold | Søndag den 06 oktober 2013, 08:47 af Martin Dalskov
I  denne blog vil jeg gå i dybden med ét særligt fokus inde for fodbold og sport i almindelighed. Det mentale aspekt.

I fodboldens verden er der 4 grundpiller, man som fodboldspiller og –træner skal tænke på. Disse er:


Fysik
Taktik
Teknik
Mentalitet


Man kan kort sagt sige, at fodbold handler om de 4 ovenstående temaer. Personligt mener jeg dog, at der er et helt femte aspekt, nemlig det teknisk/taktiske (som IKKE skal forveksles med hverken teknik eller taktik!).

Det...

U-landsholdenes fordeling af alder og geografi

Fodbold | Søndag den 29 september 2013, 08:44 af Martin Dalskov
I 2004 bestod 36 % procent af DBUs U/15-landshold (H) af spillere, der var født i enten januar, februar eller marts måned af gældende kalenderår. Var dette et problem?

Det mente nogle. Problemet var, at det var afgørende for landsholdsudtagelsen, hvornår man blev sat i verden.

De spillere, der er født tidligt på året, har en, fysiologisk set, større sandsynlighed for at komme på landsholdet end de, der er født senere på året. Grundet DBUs aldersinddelinger i børne- og ungdomsfodbolden, var man virkelig sat bag dansen, hvis man blev sat i verden fra...

AG København - utopi eller en mulighed?

Håndbold | Torsdag den 26 september 2013, 10:42 af Benny Jaksland
AG Københavns genfødsel
Man kan beskylde Jesper Nielsen for mange ting. Men små armbevægelser er ikke en af dem. Med tirsdagens nyhed om, at han vil lade AG København genopstå, har han med sine armbevægelser ryddet forsiderne på såvel de danske som internationale sportssektioner og nyhedssites. 

Ingen over eller ved siden af
Der er en mængde årsager til, at nyheden eksploderer. Manden er fantastisk til at sælge sig selv og skabe opmærksomhed om sine projekter. Hans liv ligner i visse elementer en kombination af en...