Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

Costa-sagen tvinger Brasilien til at tænke nyt

Fodbold | Lørdag den 16 november 2013, 12:26 af Peter Arnholdt
Timeglasset er så småt ved at rinde ud for den brasilianske landstræner Luís Felipe Scolari i bestræbelserne på at sammensætte den trup, som skal føre sambalandet helt til tops, når FIFA World Cup skydes i gang hjemme på Arena Corinthians i São Paulo den 12. juni 2014.

Selvom kalenderen siger at der er små 7 måneder til omstilling til VM-tid, så er der reelt kun 3 landskampe til at se spillerne efter i sømmene. Natten til søndag skal der testes mod Honduras i Miami, og 3 dage senere møder "A...

Håndbold: BSVs mange problemer

Håndbold | Mandag den 11 november 2013, 07:26 af Benny Jaksland
Når man laver et indspil til en stregspiller der er dækket, opnår man kun at han får en masse bank. Han bliver nødt til at forsøge at nå bolden og kæmpe med 2-3 forsvarsspillere om det. Som stregspiller er det en del af gamet og også noget de fleste strege kan lide.

Lidt det samme er tilfældet for BSV træner Claus Uhrenholt. Klubbens ledelse har givet ham et dårligt indspil og han må kæmpe, for at få fat i den bold der er smidt i hans retning og tage en masse øretæver på vejen. Han bliver nødt til at...

Kampafvikling vs. kampudvikling

Fodbold | Søndag den 10 november 2013, 08:00 af Martin Dalskov
Overskriften er ganske vidst lidt catchy, men jeg er sikker på at den giver mening alligevel. 

I denne weekend skulle Marienlyst spille hjemme mod Hobro i den danske 1. Division. Og jeg skriver netop “skulle”, idet kampen blev aflyst grundet dårlig bane. 

Marienlyst (ikke Marielyst på Falster) som benytter Odense Atletikstadion som hjemmebane, valgte at aflyse weekendens kamp grundet en rugbykamp ugen forinden. 

Rugbykampen havde tæret så hårdt på græsbanen i Odense, at man simpelthen ikke kunne afvikle...

Den ene Superliganedrykker er fundet

Fodbold | Søndag den 03 november 2013, 08:18 af Martin Dalskov
Dette blogindlæg er skrevet før lørdagens kampe i Superligaen. Dette skal der tages højde for, når nedenstående tekst læses.

Nu går den ikke længere for ”De lyseblå”.

Superligasæsonen 2013/2014 er, og bliver, historisk. Det er tættere end nogensinde før så sent i sæsonen. Efter 13 runder af denne sæsons Superliga er der blot 5 point mellem nummer 11 og nummer 3 i tabellen – og blot 3 point mellem nummer 11 og nummer 4 i tabellen.

Normalt ser man kun disse tendenser i runderne 0-5/6, men denne...

Weekend krigere

Håndbold | Lørdag den 02 november 2013, 22:29 af Benny Jaksland
Jeg er weekend kriger. Jeg pakker min taske og drager for at lede mine tropper i kamp. Jeg gør det fordi det er min passion. Jeg ikke kan lade være! Jeg forsøger at dirigere tropperne, holde overblikket, se fjendernes svagheder og forsøge at undgå at blotte vores egne. To gange om ugen står jeg træningsbanen og prøver give mine krigere, de bedst mulige færdigheder og redskaber til, at vinde det næste slag. Det er leg og alvor på samme tid.

I løbet af ugen kredser mine tanker omkring de forestående slag. Om hvordan vi kan løfte vores eget niveau, eksponere modstandernes...

Golden Boy Award og Viktor Fischers nominering

Fodbold | Søndag den 27 oktober 2013, 07:58 af Martin Dalskov
I denne uges blog, forsøger jeg at kigge en anelse ud i fremtiden. Og så alligevel slet ikke.

Bloggen kommer til at handle om den ærefulde pris ”Golden Boy”, som Viktor Fischer blev nomineret til i denne uge.

Hvad er dette for en pris? Hvor kommer den fra? Hvordan uddeles denne, og hvor betydningsfuld og ”vigtig” er prisen egentligt? Og vigtigst af alt: Hvem vinder denne i 2013-udgaven, og har Viktor Fischer en chance?

Et overblik
Golden Boy-awarden er en pris, som den italienske sportsavis Tuttosport uddeler. Denne...

Anmeldelse: Jeg er nummer 11

Fodbold | Fredag den 25 oktober 2013, 13:51 af Emilie-Marie Fridh
Peter Graulunds biografi er uden sammenligning årets kedeligste.

Det var med stor spænding, at jeg åbnede Jeg er nummer 11. Men lidt som Rihannas koncert til årets Roskilde-festival, blev fornøjelsen mere og mere pinagtig, jo længere ind i oplevelsen jeg kom.

Peter Graulund var en stor Superliga-profil, bevares. Men et spændende liv har han ikke levet. De første 60 sider om angriberens...

U-håndbold: forbud mod mandsopdækning

Håndbold | Onsdag den 23 oktober 2013, 08:45 af Benny Jaksland
Forbuddet mod mandsopdækning og forsvars-/angrebsudskiftningerne diskuteres ofte. Det blev indført omkring 2008 for, at sikre talentudviklingen i dansk håndbold, samt hjælpe de mindre klubber til, at holde på deres bedste spillere i hver årgang. Baggrunden var, at mange hold i ungdomsrækkerne havde en enkelt dominerende spiller og mandsopdækning af disse kunne afgøre kampene. 

Det resulterede ofte i at, meget talentfulde spillere kom til at stå med deres ”overfrakke” ved midterlinjen en hel kamp og dermed ikke rigtigt kom til at deltage i kampen. Da...

Ghost Goal, Bundesliga og Fodboldloven

Fodbold | Søndag den 20 oktober 2013, 09:17 af Martin Dalskov
Advarsel: I dag tager jeg dommerhatten på, og lader trænerhatten ligge lidt.

Hvis du har været i forbindelse med internettet de seneste par døgn, og interesserer dig for fodbold, tror jeg godt, du kan gætte, hvad jeg vil skrive om i dag.

Fodboldbloggen handler i denne uge om hændelsen, hvor Leverkusen i den tyske 1. Bundesliga fik anerkendt et mål – eller rettere; fik anerkendt en målchance som et mål.

Hvis du ikke har set hændelsen, kan du se denne her:

Forventningens glæde

Fodbold | Lørdag den 19 oktober 2013, 20:37 af Emilie-Marie Fridh
Det er søndag morgen. Som enhver anden. Men for mig er den speciel. Altid.

Jeg står op og har allerede dér kriller i maven. Det er som en forelskelse, bare anderledes. Modsat en forelskelse, så fortager denne her ikke med tiden. Det er kampdag. Det er min dag. Det er vores dag. I dag sker det. Sejr!

Jeg trækker i kampgeaeret og bevæger mig langsomt mod stadion. Det er det hele dagen handler om. Kampen. Uanset modstanderen er der altid nerver på. Hvordan spiller vi i dag? Hvordan er stemningen? Hvad tager vi med os efter de 90+ minutter?

Det er den glæde og forventning, jeg...