×

Tak for dit besøg

Vi håber du er glad for hvad vi laver her på Sofabold, samt at du vil give os et like på Facebook som en lille påskønnelse for vores arbejde her på siden.

Hvis du er RIGTIG glad for Sofabold, er du også velkommen til at dele, så andre også kan få glæde af os.

Ligemeget hvad, så påskønner vi dit besøg!

 

Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

ANALYSE: UEFA Champions League 2012/2013

Fodbold | Søndag den 24 november 2013, 17:33 af Martin Dalskov
Har du fulgt med her på bloggen gennem det seneste års tid, ved du, at der er langt mellem de mere nørdede emner. Desværre! Men tid er en knap ressource. 

I dag tager jeg revanche! 

Lige som UEFA udgiver UEFA EURO Technical Report efter hvert Europamesterskab, udgiver fodboldmastodonten også sådan en skikkelse efter hver Champions League-sæson. 

(Jeg linker til hele UEFA Champions League Technical Report 2012/2013 til sidst i indlægget).

Uden yderligere introduktion om hvad dette fænomen er, vil jeg henvise til mit tidligere...

Håndbold: opvarmning til VM i Serbien

Håndbold | Mandag den 18 november 2013, 15:10 af Benny Jaksland
Snart står der december på de aktuelle kalenderblade. Det betyder som altid slutrunde i damehåndbold. I år er det VM, der afholdes i Serbien. Selvom Danmark ikke har vundet medaljer i små 10 år, så ligger der alligevel en lille glød af håb og forventning og gløder. Vi håber jo altid, at det er i år, at vi kan konkurrere med Norge om guldet.

Danmark er dog ikke blandt favoritterne. Som altid står Norge forrest i køen, når der skal uddeles favoritværdigheder. Deres resultater er og bliver imponerende. De stiller med en rutineret...

JUBILÆUM: 1 år med fodboldblog på Sofabold.dk

Fodbold | Søndag den 17 november 2013, 08:06 af Martin Dalskov
Kære læser. 

Den 17. november 2012 startede jeg som fodboldblogger her på Sofabold.dk. Meget vand er løbet igennem åen siden, jeg får præcis et år siden skrev mit første blogindlæg. 

Vi har været igennem rigtig mange emner, og der har været både informative indlæg og lidt mere kritiserende indlæg i årets løb. 

Det allerførste blogindlæg jeg skrev, "Et Fodboldkompleks", er dog dét blogindlæg jeg har funderet mest over siden jeg skrev det. Jeg har nemlig stadig ikke...

Costa-sagen tvinger Brasilien til at tænke nyt

Fodbold | Lørdag den 16 november 2013, 12:26 af Peter Arnholdt
Timeglasset er så småt ved at rinde ud for den brasilianske landstræner Luís Felipe Scolari i bestræbelserne på at sammensætte den trup, som skal føre sambalandet helt til tops, når FIFA World Cup skydes i gang hjemme på Arena Corinthians i São Paulo den 12. juni 2014.

Selvom kalenderen siger at der er små 7 måneder til omstilling til VM-tid, så er der reelt kun 3 landskampe til at se spillerne efter i sømmene. Natten til søndag skal der testes mod Honduras i Miami, og 3 dage senere møder "A...

Håndbold: BSVs mange problemer

Håndbold | Mandag den 11 november 2013, 07:26 af Benny Jaksland
Når man laver et indspil til en stregspiller der er dækket, opnår man kun at han får en masse bank. Han bliver nødt til at forsøge at nå bolden og kæmpe med 2-3 forsvarsspillere om det. Som stregspiller er det en del af gamet og også noget de fleste strege kan lide.

Lidt det samme er tilfældet for BSV træner Claus Uhrenholt. Klubbens ledelse har givet ham et dårligt indspil og han må kæmpe, for at få fat i den bold der er smidt i hans retning og tage en masse øretæver på vejen. Han bliver nødt til at...

Kampafvikling vs. kampudvikling

Fodbold | Søndag den 10 november 2013, 08:00 af Martin Dalskov
Overskriften er ganske vidst lidt catchy, men jeg er sikker på at den giver mening alligevel. 

I denne weekend skulle Marienlyst spille hjemme mod Hobro i den danske 1. Division. Og jeg skriver netop “skulle”, idet kampen blev aflyst grundet dårlig bane. 

Marienlyst (ikke Marielyst på Falster) som benytter Odense Atletikstadion som hjemmebane, valgte at aflyse weekendens kamp grundet en rugbykamp ugen forinden. 

Rugbykampen havde tæret så hårdt på græsbanen i Odense, at man simpelthen ikke kunne afvikle...

Den ene Superliganedrykker er fundet

Fodbold | Søndag den 03 november 2013, 08:18 af Martin Dalskov
Dette blogindlæg er skrevet før lørdagens kampe i Superligaen. Dette skal der tages højde for, når nedenstående tekst læses.

Nu går den ikke længere for ”De lyseblå”.

Superligasæsonen 2013/2014 er, og bliver, historisk. Det er tættere end nogensinde før så sent i sæsonen. Efter 13 runder af denne sæsons Superliga er der blot 5 point mellem nummer 11 og nummer 3 i tabellen – og blot 3 point mellem nummer 11 og nummer 4 i tabellen.

Normalt ser man kun disse tendenser i runderne 0-5/6, men denne...

Weekend krigere

Håndbold | Lørdag den 02 november 2013, 22:29 af Benny Jaksland
Jeg er weekend kriger. Jeg pakker min taske og drager for at lede mine tropper i kamp. Jeg gør det fordi det er min passion. Jeg ikke kan lade være! Jeg forsøger at dirigere tropperne, holde overblikket, se fjendernes svagheder og forsøge at undgå at blotte vores egne. To gange om ugen står jeg træningsbanen og prøver give mine krigere, de bedst mulige færdigheder og redskaber til, at vinde det næste slag. Det er leg og alvor på samme tid.

I løbet af ugen kredser mine tanker omkring de forestående slag. Om hvordan vi kan løfte vores eget niveau, eksponere modstandernes...

Golden Boy Award og Viktor Fischers nominering

Fodbold | Søndag den 27 oktober 2013, 07:58 af Martin Dalskov
I denne uges blog, forsøger jeg at kigge en anelse ud i fremtiden. Og så alligevel slet ikke.

Bloggen kommer til at handle om den ærefulde pris ”Golden Boy”, som Viktor Fischer blev nomineret til i denne uge.

Hvad er dette for en pris? Hvor kommer den fra? Hvordan uddeles denne, og hvor betydningsfuld og ”vigtig” er prisen egentligt? Og vigtigst af alt: Hvem vinder denne i 2013-udgaven, og har Viktor Fischer en chance?

Et overblik
Golden Boy-awarden er en pris, som den italienske sportsavis Tuttosport uddeler. Denne...

Anmeldelse: Jeg er nummer 11

Fodbold | Fredag den 25 oktober 2013, 13:51 af Emilie-Marie Fridh
Peter Graulunds biografi er uden sammenligning årets kedeligste.

Det var med stor spænding, at jeg åbnede Jeg er nummer 11. Men lidt som Rihannas koncert til årets Roskilde-festival, blev fornøjelsen mere og mere pinagtig, jo længere ind i oplevelsen jeg kom.

Peter Graulund var en stor Superliga-profil, bevares. Men et spændende liv har han ikke levet. De første 60 sider om angriberens...