×

Tak for dit besøg

Vi håber du er glad for hvad vi laver her på Sofabold, samt at du vil give os et like på Facebook som en lille påskønnelse for vores arbejde her på siden.

Hvis du er RIGTIG glad for Sofabold, er du også velkommen til at dele, så andre også kan få glæde af os.

Ligemeget hvad, så påskønner vi dit besøg!

 

Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

Håndbold: 1 mand med en tromme og 14.000 tilskuere

Håndbold | Tirsdag den 14 januar 2014, 12:00 af Benny Jaksland
På vej mod Boxen fortalte navigationen nok, at der var ankomst om få minutter. Familien var pakket og Storebæltsbroen krydset. I det begyndende aften mørke, kunne man kun se flade, øde marker gennem bilens ruder. Kun afbrudt af tilfældige fabrikker, som det eneste vidne om civiliseret liv. På bagsædet hyggede ungerne sig med ”Olsen Banden i Jylland” (ja den gamle!). ”Bonderøve!” lyder en begejstret jubel fra bagsædet, da Benny, Egon og Keld udvider deres ordforråd. Meget passende tænker jeg. Inden jeg minder mig selv om, at det altså er her mine barndoms håndbold sko blev...

2 måneder med #LiveDommer

Fodbold | Søndag den 12 januar 2014, 09:45 af Martin Dalskov
Søndag den 10. november 2013 var dagen, hvor Dansk Fodbolddommer Union (DFU) lancerede deres service til danske fodboldfans, #LiveDommer. 

En service, der blev sat i verden for at hjælpe de danskere, der sad weekend efter weekend og undrede sig over, hvorfor dommeren i Tv-kampen dømte, som han gjorde. Et format, der ikke ser ned på seeren, der ikke er dommeruddannet, men et format, som simpelthen er ren og skær service fra DFUs side. 

Det fungerer på den måde, at i ugen op til en fodboldrunde (typisk placeret i weekenden, dog også enkelte gange i...

Håndbold: Man bliver træt

Håndbold | Onsdag den 08 januar 2014, 22:06 af Benny Jaksland
Jeg bliver simpelthen træt, når enfoldige fodboldnørder, der skal se ned på håndboldsporten. Toppen var da tv kommentator Niels Christian Frederiksen, det ellers anbefalelsesværdige radiopram, FodboldFM udtalte, at kvinde håndbold ikke kunne regnes som sportsgren pga. typen af sponsorerne. Man kan så overveje om Cowey (misforstået ARLA produkt som det danske fodboldlandshold reklamerede for) eller om Tanjas Delicafé (sponsor for Randers FC) er bedre end det håndbolden kan præsentere.

Eller man kan gå skridtet videre og spørge, om sportsgrene der ikke har professionelle heller ikke...

Ros til Politiken: Fokus på børnefiskeri i Danmark

Fodbold | Søndag den 05 januar 2014, 10:06 af Martin Dalskov
Man skal også huske at rose.

Når jeg skriver blogindlæg til Sofabold, er der oftest fokus på dårligdomme og syge patienter inden for fodboldens ellers smukke verden. Men i dag gør jeg en undtagelse. Og det har jeg det egentligt fint med. 

Undtagelsen er dog ikke så stor igen. Jeg får de pessimistiske briller på igen senere i dette indlæg. 

I den forgangne uge har Politiken kørt en temauge om talentrov i dansk fodbold. Et emne jeg har skrevet om utallige gange. 

Og hvor er det dog...

Tak for 2013, vi ses med sikkerhed i 2014!

Generel Info | Søndag den 29 december 2013, 11:25 af Jakob Termansen
Det er svært ikke at sidde og blive sentimental på denne tid af året. Året er ved sin afslutning og dette bruger de fleste til at tage et hurtigt tilbageblik på året der gik.

Her på siden kikker vi dog mest fremad, vi dvæler normalt ikke så meget ved fortiden, da der hele tiden kommer nye kampe. For det er jo derfor vi er her, for at give dig der ude det bedste, nemmeste og hurtigste overblik over hvad der kommer af bold på TV. Alligevel håber jeg, at du vil tilgive mig, at jeg bruger nogle linjer på 2013, for det har virkelig været et år hvor der skete noget her på...

En tidlig julegave til os alle

Fodbold | Søndag den 15 december 2013, 08:46 af Martin Dalskov
I torsdags meddelte Dansk Boldspils-Union, at man havde forlænget landstræner Morten Olsens kontrakt med yderligere to år. Den løber nu til og med Europamesterskaberne i 2016 i Frankrig, hvor den oprindeligt løb til sommeren 2014. 

I dette blogindlæg vil jeg kigge lidt fremad mod de udfordringer som Morten Olsen og DBU møder i de kommende år, hvilke perspektiver der er i forlængelsen af Morten Olsens kontrakt, samt hvorfor jeg mener, at Morten Olsen er et rigtigt godt (gen)valg. 

Morten Olsens arbejdsgiver, Jim Stjerne Hansen...

Ronaldinho & Co. sendt til VM af glade fans

Fodbold | Onsdag den 11 december 2013, 17:55 af Peter Arnholdt
Atlético-MG vandt i juli måned Copa Libertadores efter en dramatisk finalesejr over Olímpia fra Paraguay (Læs om finalen her). Nu er det tid til næste step for Ronaldinho & Co, nemlig at vinde VM for klubhold, som spilles i Marokko den 11. - 21. december.

De sydamerikanske mestre skal først i kamp den 18. december, hvor man sandsynligvis møder mexicanske Monterrey i den ene semifinale. I den anden halvdel finder vi tyske Bayern München, som...

Cirkus Bendtner

Fodbold | Søndag den 08 december 2013, 08:31 af Martin Dalskov
Dette blogindlæg er ikke et hyldestindlæg. Snarere tvært imod. 

Denne gang handler fodboldbloggen om Nicklas Bendtner. Manden, hvis karriere er et mysterium. Både på godt, men i det seneste år mest ondt. 

Jeg har før skrevet, at Nicklas Bendtner er den bedste angriber med et dansk pas. Og det mener jeg sådan set stadigvæk. Han har en utrolig fysik, en udmærket teknik, når han spiller, og han er faktisk rigtig taktisk klog, kan man læse flere steder. Så mangler vi bare ét aspekt: det mentale. Og desværre,...

Kulturministeriet blander sig i børnefodbolden

Fodbold | Søndag den 01 december 2013, 08:47 af Martin Dalskov
I denne uges fodboldblog sætter jeg fokus på et relativt aktuelt emne. 

I forskellige aviser og på forskellige internetmediers sites, kunne man lørdag læse, at der er en stigende tendens i børne- og ungdomsrækkerne til at trænerne råber og skriger uhæmmet på sidelinjen. 

Dette emne vil jeg skrive nogle ord om i dag. 

Hovedhistorien var, at mange børnefodboldkampe bliver forstyrret af iltre, temperamentsfulde og højtråbene fodboldtrænere. Og dette skete helt ned i 11-årsalderen, kunne man læse flere...

Verdens bedste venstre back er død

Fodbold | Torsdag den 28 november 2013, 11:09 af Peter Arnholdt
Brasilien er blevet en stor personlighed fattigere efter at Nilton Santos afgik ved døden denne onsdag kl. 15.50. Den 88-årige venstre back spillede 75 kampe for det brasilianske landshold, og han var med på det berømte hold med Pelé og Garrincha, som på svensk grund i 1958 sikrede sambalandet sit første verdensmesterskab. Det var en bedrift, som Nilton Santos & Co. gentog i Chile i 1962.

Nilton Santos spillede hele sit liv i Rio-klubben Botafogo, hvor det blev til 729 kampe på 16 år og et hav af titler. Han var en af de første backs,...