×

Tak for dit besøg

Vi håber du er glad for hvad vi laver her på Sofabold, samt at du vil give os et like på Facebook som en lille påskønnelse for vores arbejde her på siden.

Hvis du er RIGTIG glad for Sofabold, er du også velkommen til at dele, så andre også kan få glæde af os.

Ligemeget hvad, så påskønner vi dit besøg!

 

Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

En Del af Noget Større

Fodbold | Søndag den 07 september 2014, 09:52 af Martin Dalskov
Nogle gange har en udskiftning på de centrale positioner i en stor organisations ledelse ikke den store betydning. Mange gange, ønsker en ny leder, eller mellemlededer, blot at fortsætte det arbejde, man tidligere iværksatte. Andre gange, ønsker en ny overordnet at udstikke nye retningslinjer, nye måder at gøre tingene på og nogle gange har en ny leder ovenikøbet en hel masse gejst, passion og dedikation at dele ud af. 

Det er i den grad det andet eksempel, der passer bedst, når man skal forsøge at beskrive måden, hvorpå DBU og dennes nye administrerende direktør, Claus...

Håndbold: om passion og fascination

Håndbold | Fredag den 05 september 2014, 10:07 af Benny Jaksland
Det er nu, at savnet efter de harpiks indsmurte bolde bliver forløst, mens sveden drypper, musklerne smerter og den barnlige glæde ved legen og spillet vokser. Det handler om leg, konkurrence, udfordringer og glæde. Svaret er passion og spørgsmålet er: hvorfor er håndbold så interessant. For håndboldspillere er sommerferien en bittersød tid. Det er nu, at man skal forberede sig fysisk til den kommende sæson, mens savnet af lydene fra hallen, duften af harpiks og følelsen af læder bolden vokser. 

Et savn der når sit klimaks op til den første turneringskamp skal spilles....

1.700 toptrænere fyret på 3 år i Europa

Fodbold | Søndag den 31 august 2014, 09:03 af Martin Dalskov
I den forgangne uge, er der sket utroligt mange ting i fodboldens verden. Så mange, at jeg nærmest ikke kan følge med.

Morten Olsen og Peter Bonde har udtaget landsholdet, der skal møde Tyrkiet og Armenien d. 3. og 7. september. Her har man inkluderet Nicklas Bendtner, der nu er skiftet til tyske Wolfsburg – men som stadig ikke har spillet en reel fodboldkamp, siden han spillede i venskabskampen imod England i marts måned i år. Derudover har man inddraget Lasse Vibe, hvilket kun er fuldtud fortjent! Spændende valg.

Superligaen har holdt pause i den forgangne weekend, for at man som noget nyt...

'Vi har været der før, Nicklas Bendtner'

Fodbold | Søndag den 17 august 2014, 09:19 af Martin Dalskov
'Vi har været der før' – sådan skriver jeg her på bloggen søndag d. 16. Marts 2014. Dengang handlede det om Nicklas Bendtner og det kommer det også til at gøre i dag. Dengang handlede det om Nicklas Bendtners udskejelser 7 dage efter et større interview i Jyllands-Posten, hvor selvsamme Nicklas Bendtner fortæller, at nu vil han gøre op med sit dårlige image og at han ville tage sig sammen fra nu af. Nicklas Bendtner fik en bøde på 900.000 DKK og han så på daværende tidspunkt helt færdig ud. Og dette var altså en uge efter hans store interview i Jyllands-Posten....

Duncan-sagen: Skal det være forbudt at juble?

Fodbold | Søndag den 10 august 2014, 08:42 af Martin Dalskov
Dansk fodbold blev ramt af en såkaldt sag i denne uge. En sag, som jeg tror flere har været meget optaget af. Og måske en sag, som er lidt mere omfangsrig end mange lige går og tror. Det vil jeg forsøge at nuancere en lille smule i denne uges fodboldblogindlæg. For måske er det ikke helt så nemt, som den brede fodboldseer går og tror, og lave ”særlove” for positive ytringer på en fodboldspillers undertrøjer og undertøj i det hele taget.

Tirsdag i denne uge åbnede Fodboldens Disciplinærinstans en disciplinærsag mod FC Midtjyllands Morten Duncan...

Spillerne i Superligaen løber længst

Fodbold | Søndag den 03 august 2014, 08:58 af Martin Dalskov
Moderne fodbold er invaderet af statistik på alle leder og kanter. Når vi snakker fuldtidsprofessionelle trænere, er der så at sige to skoler inden for brug af statistik. Der er dem, der elsker at nørde med tallene, og som synes de får meget ud af at bruge det. Og der er dem, der ikke tror på tallene, og som ikke tror på, at det kan bruges til ret meget i en 90 minutters fodboldkamp.

Uanset om man vil det eller ej, vinder statistik mere og mere indpas på moderne fodbold. Både i Danmark og i udlandet. Også uanset om vi snakker senior- eller ungdomsrækkerne. Hvis man...

Slutspilsstruktur i Danmarksturneringen fra 15/16

Fodbold | Søndag den 27 juli 2014, 08:00 af Martin Dalskov
Denne uges fodboldblog kommer til at dreje sig om en gammel traver her på bloggen. Nemlig turneringsstrukturer og turneringsformater i fodboldens verden. Tilbage i december måned 2012, skrev jeg i to blogindlæg om turneringsstrukturen i Danmarksturneringen. DBUs bestyrelse har i Juni måned vedtaget en meget interessant ændring, som jeg vil skrive mine ord om. 

Der har for år tilbage været en kraftig debat herhjemme om, hvorvidt man skulle udfase triple-turneringsformatet, som vi kender det i dag, hvor 12 hold spiller 3 kampe imod hinanden, og i stedet introducere et slutspilsformat, som man f.eks. kender det fra andre...

At sætte kendisfaktor over faglighed

Fodbold | Søndag den 20 juli 2014, 08:37 af Martin Dalskov
VM er ovre og jeg har kastet mig over et andet emne - men jeg vender tilbage til VM 2014 i Brasilien til efteråret, når FIFA kommer med deres Technical Report om al statistik og alt om spilletendenser fra slutrunden. 

I den forgangne uge kom det frem, at tidligere landsholdspiller i håndbold Joachim Boldsen, skal være fodboldreporter for Viasat og TV3 til førsteprioritetskampene i Superligaen i fodbold.

Da jeg første gang hørte nyheden, var jeg ved at falde ned af kontorstolen. Jeg begriber det simpelthen ikke. 

I ren raseri skrev jeg straks efter dette på...

Det jeg vil huske VM 2014 for, del 2

Fodbold | Søndag den 13 juli 2014, 18:00 af Martin Dalskov
Verdensmesterskaberne 2014 i Brasilien har været et af de bedste fodboldminder i hele mit liv. Store ord, men ikke desto mindre en realitet. Som jeg indledte med at skrive sidste uge, har jeg aldrig oplevet mere medrivende og god fodbold, i disse mængder i så mange kampe, som ved VM 2014. Et historisk VM er ved at være forbi. Og sikke en rejse det har været – uforglemmeligt! 

 

I dette blogindlæg, som er en fortsættelse af sidste uges indlæg, vil jeg færdiggøre samlingen af emner, som jeg ved, jeg kommer til at huske Verdensmesterskaberne 2014 for. 

Det jeg vil huske VM 2014 for, del 1

Fodbold | Søndag den 06 juli 2014, 09:29 af Martin Dalskov
Sofabold-bloggen er igen tilbage, og jeg kan simpelthen ikke komme udenom VM i Brasilien. I dag, og næste søndag på finaledagen, kommer bloggen til at handle om alt det jeg vil huske VM 2014 i Brasilien for. 

Vi går stille og roligt i gang. Jeg må indrømme, at det første jeg vil huske VM 2014 er noget ikke-fodboldnørdet! Det første jeg vil huske VM 2014 for, er simpelthen Brasilien. Både Brasilien som nation, som den diamentrale modsætning hele kommercialiseringen af et VM er og så den gemmentrængende fattigdom, der hersker i store dele af Brasilien. Uden at det skal blive...