×

Tak for dit besøg

Vi håber du er glad for hvad vi laver her på Sofabold, samt at du vil give os et like på Facebook som en lille påskønnelse for vores arbejde her på siden.

Hvis du er RIGTIG glad for Sofabold, er du også velkommen til at dele, så andre også kan få glæde af os.

Ligemeget hvad, så påskønner vi dit besøg!

 

Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

FIFA skjuler bevidst intern korruptionsrapport

Fodbold | Søndag den 09 november 2014, 08:23 af Martin Dalskov
Michael Garcia. Læg mærke til dette navn. 

I juli måned 2012 nedsatte FIFA en uafhængig etik-komité med det formål, at denne skulle undersøge korruption og bestikkelse internt i verdensfodboldforbundet, FIFA. Dette var FIFA-præsident, Sepp Blatters idé. 

Den tidligere nøglerolle-indehaver i George Bush’s, og USA’s, regerings indtog i Irak i 2003 og tidligere rettighedsforekæmpende advokat fra staten New York blev sat til at lede denne nedsatte etik-komité. Nedsættelsen af en sådan komité var FIFA og Sepp Blatters middel til at...

Statistik: Er Superliganedrykkerne fundet?

Fodbold | Søndag den 02 november 2014, 09:07 af Martin Dalskov
I sidste weekend startede “anden runde” i Superligaen herhjemme. Eller Alka Superligaen, som vi snart skal kalde den… Men i hvert fald startede de første runders program forfra i sidste weekend, og holdene i Danmarks bedste Herrerække skal altså møde hinanden på ny. Og med dette er en tredjedel af 2014/2015-sæsonen allerede forbi og dette har fået mig til at gøre en slags status. 

Ofte er det topholdene, der får mest opmærksomhed, og det er retteligt også dér medaljerne og de europæiske kampagner har deres start. Men i dette blogindlæg sætter jeg...

Twitter er ikke et fredet land

Fodbold | Søndag den 26 oktober 2014, 15:15 af Martin Dalskov
I den forgangne uge blev SønderjyskEs cheftræner, Lars Søndergaard, idømt to spilledages karantæne af DBUs Diciplinærudvalg for et tweet, som han lagde online søndag aften i sidste uge. Men er Twitter et beskyttet land, hvor man må sige, hvad man vil? Hvor går DBUs Diciplinærudvalgs grænse for, hvad de vil give karantæne for? Og kan man overhovedet idømme karantæne på baggrund af 140 tegn? 

Søndag aften i sidste uge, skrev SønderjyskEs cheftræner, Lars Søndergaard, et muntert tweet på sin ellers til den tid ret tavse Twitterprofil....

A-landsholdet skaber (hykleriske) meninger

Fodbold | Søndag den 19 oktober 2014, 09:08 af Martin Dalskov
Av for den. Det danske A-herrelandshold i fodbold fik kun 1 point i de to kampe imod Albanien og Portugal, og modsat deres lidt yngre kolleger på U/21-landsholdet, er der nu lidt længere vej til den kommende EM-slutrunde.

Ligeledes har A-landsholdet kun formået at få bolden i nettet én gang i 180 minutters fodbold i de to kampe. I alt skabte de rød-hvide drenge kun 6 afslutninger inden for målrammen i de to kampe. Dette er blot nogle få udpluk af data, der viser Landsholdets store problem; at komme til afslutninger! Heldigvis er kvalifikationsstrukturen jo som bekendt lavet om til EM2016, og heldigvis for det. For...

Om en generations tabte sult efter sejr

Håndbold | Søndag den 21 september 2014, 22:22 af Benny Jaksland
Når man gang på gang ser hold der trodser præmisserne, sprænger rammerne og præsterer  på niveauer der ikke virker logisk, så handler det om sult. FIFs damer gjorde det gennem længere tid, hvor de som glade amatører præsterede imponerende resultater i konkurrence med fuldtidsprofessionelle teams. Det samme gælder eksempelvis for KIF Kolding Københavns herrer i sæsonen 2013/2014, som med et slidt og skadesplaget hold præsterede imponerende resultater i såvel den danske liga som i de europæiske turneringer. Ligesom man kender fra fodboldens superliga, hvor Hobro med simple midler og...

EM 2020 bliver en dansk succes!

Fodbold | Søndag den 21 september 2014, 08:24 af Martin Dalskov
Europamesterskaberne i herrefodbold i år 2020 bliver noget helt særligt. Jeg har beskrevet forholdene i detaljer før på denne blog, dengang da UEFA meldte det officielt ud, at Europamesterskaberne netop dette år skulle afholdes i flere lande på samme tid. 

For at gøre det helt kort op, fejrer UEFA at det i år 2020 er 60 år siden at det første Europamesterskab i fodbold blev afholdt. I år 1960 blev “European Nations' Cup”, som Europamesterskaberne hed dengang, afholdt i Frankrig. 

Til EM 2020 er der blevet valgt 13 værstnationer, hvor alle 13...

Sådan vil det gå i weekendens derby

Fodbold | Lørdag den 20 september 2014, 15:25 af Emilie-Marie Fridh
Endnu engang står en af Superligaens - på papiret - store topbrag for døren, nemlig sæsonens første ligakamp mellem F.C. København og Brøndby IF.

Beklageligvis er der mange faktorer, der brister illusionen om en spændende kamp, når de to hold tørner sammen klokken 16.30 i morgen i TeliaParken.

 

Lad os først se på udgangspunkterne for de to hold:

Brøndby ligger...

Brasilien til Superclássico uden ægte 9'er

Fodbold | Onsdag den 17 september 2014, 18:51 af Peter Arnholdt
Den brasilianske landstræner Carlos Dunga udtog denne onsdag 22 spillere til næste måneds testkampe mod Argentina og Japan. Der blev ikke de helt store udskiftninger i forhold til, hvad Brasilien stillede med i 1-0 sejrene over Colombia og Ecuador i september måned. Den 50-årige Dunga har dermed prioriteret kontinuiteten, selvom São Paulo-spillere som Alexandre Pato og Paulo Henrique Ganso presser sig på med fornemme præstationer for klubholdet.

Midtbanen og angrebet består af akkurat de samme spillere, som var med på turneen i USA i september...

Is og Metal! - Så starter hockeysæsonen 2014/15

Ishockey | Tirsdag den 16 september 2014, 16:36 af Kasper Buch
Sæsonen står får døren, og det tegner mere spændende end nogensinde før. Nej, jeg snakker ikke om fodboldens Champions League, hvis sæson sparkes igang i aften. Nej, den ulige turnering tager pengemonsteret Chelsea i overlegen stil. Ingen spænding der.

Jeg snakker naturligvis om den hjemlige ishockeyturnering, Metal Ligaen. "Spændende" fordi ishockey jo bare er spændende, og "spændende" fordi sæsonen i år tegner mere jævnbyrdig end nogensinde set før med endnu flere hold, der vil byde sig til.

LIGAEN I FORANDRING...TIL DET...

Transferboom i Premier League

Fodbold | Søndag den 14 september 2014, 08:16 af Martin Dalskov
For godt 14 dage siden lukkede sommerens transfervindue i fodbold. Eller “Spillerhandelsregistreringsperioden”, som det retteligt hedder. I blogindlægget i dag, vil jeg bidrage med nogle tal, der sætter moderne fodbold, og dennes økonomiske motor, lidt i relief. Jeg har kigget på tal fra transfermarkt.de, og selvom dette site på nogle punkter kan have manglende kredibilitet, så vurderer jeg selv, at tallene fra de største europæiske ligaer er til at stole på. 

Den engelske Premier League anses af mange fodboldiagtagere, som den største liga i verden....