×

Tak for dit besøg

Vi håber du er glad for hvad vi laver her på Sofabold, samt at du vil give os et like på Facebook som en lille påskønnelse for vores arbejde her på siden.

Hvis du er RIGTIG glad for Sofabold, er du også velkommen til at dele, så andre også kan få glæde af os.

Ligemeget hvad, så påskønner vi dit besøg!

 

Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

Velkommen til en ny - og forbedret - Sofabold.dk

Generel Info | Fredag den 09 januar 2015, 15:40 af Sofabold.dk
Natten mellem den 8 og 9 januar lagde vi - hvad vi selv mener er - en ny og forbedret udgave af vores webside online. Vi har igennem det seneste stykke tid arbejdet på, at få løftet sidens udsende, samt rette nogle basale fejl som vi mente der var på siden.

En af de helt store ændringer vi har lavet på siden er, at en dag nu går fra klokken 05:00 om morgen, til 04:59 den efterfølgende dag. Det betyder, at f.eks NFL, NHL eller NBA kampe der spilles om natten, vil nu stå på dagens program, således som de også gør i TV kanalernes egne TV oversigter. Vi har desuden også gjort det...

Fodboldåret 2014 var revolutionerende og historisk!

Fodbold | Søndag den 04 januar 2015, 09:28 af Martin Dalskov
År 2014 er blevet til år 2015 og dermed har vi også sagt farvel til et år med mange uforglemmelige fodboldoplevelser fra diverse stadions, tv-skærme og sofaer. Bloggen i dag skal handle om alle de bemærkelsesværdige tendenser, nyskabelser og uforglemmelige øjeblikke, jeg vil huske fra år 2014. Både de taktisk-nørdede og de kuriøse af slagsen.

År 2014 vil jeg huske for nogle helt igennem banebrydende, teknologiske nyskabelser i fodboldens verden. Her tænker jeg selvfølgelig på den bio-spray, som flere af FIFAs medlemsforbund er begyndt at indføre, så...

Håndbold: Trist afslutning på en stor karriere

Håndbold | Lørdag den 03 januar 2015, 23:38 af Benny Jaksland
15 år som landstræner gav 2 OL guld og 1 EM sølv. Og en uværdig afsked. Eftermælet vil dog blive hans meritter som træner, mens DHF står tilbage med en skadet image som de håber bliver pudset under VM i Qatar.

Jeg har ofte været højlydt uenig med Pytlicks dispositioner på sidelinjen som A-landstræner. Jeg har siddet til kurser og seminarer hvor jeg har været imponeret over hans manglende evne til at brænde igennem og formidle stof. Fora hvor f.eks. Dalmose har billieret med charme, faglighed og arrogance.

Men jeg kan ikke sætte en finger på hans...

UEFA Nations League - kommet for at blive. Måske.

Fodbold | Søndag den 14 december 2014, 09:10 af Martin Dalskov
UEFA Nations League – et koncept vi i sandhed kommer til at beskæftige os med i de kommende år. Ja, måske endda årtier. Dette UEFA-koncept er, i modsætning til Silver Goal-afgørelsesprincippet for år tilbage, ikke en døgnflue og vil blive en permanent del af den virkelighed, som landsholdsfodbolden møder i de kommende år. I dag vil jeg redegøre for, hvad UEFA Nations League er og hvordan dette kommer til at fungere.

I sidste uge kom UEFA selv med en meddelelse om, netop hvorledes dette nye, revolutionerende landskampsafviklingskoncept kommer til at løbe af stabelen. Og netop dette fik...

"Livet er for kort til kvindehåndbold"

Håndbold | Mandag den 08 december 2014, 12:12 af Benny Jaksland
”Livet er for kort til kvindehåndbold”. Et citat og en kliché med ligeså meget smag og indhold som en klat daggammelt godt brugt tyggegummi. Desværre er det også holdning, der stadig er udbredt i dag inden for både håndboldfolket men også inden for idrætsverdenen generelt. Med starten af EM i kvindehåndbold, bliver klichéen desværre gennemtæsket endnu engang.

Jeg ynder dog at kalde det henholdsvis han-bold og hun-bold. Simpelthen fordi, at sportsgrene nok har rødder i håndboldsporten, men ellers er vidt forskellige. Der spilles med samme regler, på samme...

Kan big data erstatte cheftræneren og hans team?

Fodbold | Søndag den 07 december 2014, 09:23 af Martin Dalskov
De sidste par uger, har jeg haft mit fokus på brugen af big data i moderne fodbold. Og tendensen går kun én vej, nemlig opad i brugen heri. I dag fortsætter jeg serien herom, og i dag er mit hovedfokus på et af de mest centrale spørgsmål i hele debatten om big data i moderne fodbold: ”Kan big data helt erstatte den topprofessionelle træner på sidelinjen?”.

Når ovenstående spørgsmål er rejst, leder det også tankerne hen imod den dualisme der ligger i den menneskelige, subjektive dømmekraft versus de rå data og de objektive facts.

Big data i fodboldscouting

Fodbold | Søndag den 30 november 2014, 09:23 af Martin Dalskov
I sidste uge startede jeg på en ny serie her på sitet. En serie om informationsindsamlingskonceptet ”big data”, som i alt sin enkelthed går ud på den deduktive informationsindsamlingsteknik, hvor man indsamler en stor mængde data for bagefter at analysere sig frem til resultatet, i stedet for først at finde ud af, hvad man vil undersøge og så bagefter indsamle data hertil.

I sidste uge skrev jeg om, hvorledes Tyskland og dets fodboldforbund, DFB, vandt Verdensmesterskabet i Brasilien ved hjælp af big data-indsamling via kampsystemet Match Insight. Her så jeg på, hvorledes man kunne bruge...

VM 2014 vundet med big data

Fodbold | Søndag den 23 november 2014, 08:19 af Martin Dalskov
“Big data”. Ugens fodboldblog kommer til at have en lidt mere markant IT-vinkel på sig, end den måske plejer. Men det er helt med vilje – for ”big data”, som fænomenet, hvor man indsamler en masse, masse data, til at gøre sin præstation bedre. Emnet er sindssygt bredt, men vi tager hul på det her i dag. Dette bliver muligvis til en lidt længere seance af skriv, der kommer her på siden over de næste måneder.

“Big data” bruges af alle aktører i sportens verden. Fodboldens paraplyorganisationer som fodboldforbund, spillerforeninger, divisionsforeninger og...

Håndbold: Det korrupte forbund

Håndbold | Tirsdag den 18 november 2014, 14:45 af Benny Jaksland
Håndboldsporten er blevet til en underholdningsindustri, der malkes af grådige mænd i jakkesæt. Det er svært at drage andre konklusioner ud fra den verserende debat om VM slutrunden i Qatar ud fra følgende kriterier:

 

1. slutrunden er blevet en oliestat, der har købt slutrunden for næsen af store håndboldnationer som f.eks. Frankrig. En hel del indicier peger på korruption ved tildelingen af værtsskabet.

2. præsidenten for IHF har taget konsulenthonorarer fra TV selskaber i forbindelse med tildeling af TV rettighederne for VM til en TV station,...

EM-kvalifikationen er afgjort efter 4 kampe

Fodbold | Søndag den 16 november 2014, 09:27 af Martin Dalskov
Har man fulgt med på bloggen her i gennem de snart to år, jeg har skrevet på sofabold.dk, har man forhåbenligt også lagt mærke til, at udover sport i almindelighed (og fodbold i særdeleshed) så interesserer jeg mig også for det politiske aspekt i sportens verden. Kombinerer man så sport og politik, giver det sportspolitik. 

I sidste uge skrev jeg om FIFAs længe ventede, og egen-nedsatte, undersøgelseskommission under FIFAs egen etik-komité, og i denne uge kom Michael Garcias rapport så...