×

Tak for dit besøg

Vi håber du er glad for hvad vi laver her på Sofabold, samt at du vil give os et like på Facebook som en lille påskønnelse for vores arbejde her på siden.

Hvis du er RIGTIG glad for Sofabold, er du også velkommen til at dele, så andre også kan få glæde af os.

Ligemeget hvad, så påskønner vi dit besøg!

 

Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

Nærhed & Storhed

Fodbold | Søndag den 08 marts 2015, 09:10 af Martin Dalskov
I den kommende uge går Europas, og måske hele Verdens, største klubturnering ind i andenrundekampene i ottendedelsfinalerne i Champions League. Altså returkampene efterfølgende de første kampe fra uge 8 og 9. Selvom jeg elsker al fodbold, så er der dog én turnering, jeg elsker mere end andre. Og det er bestemt ikke Champions League.

Oven på kampen i uge 9 imellem Manchester City og FC Barcelona, skrev jeg faktisk dette tweet samme aften, som kampen blev afviklet:

DM i fodboldloven for medier 2015

Fodbold | Onsdag den 04 marts 2015, 10:58 af Jakob Termansen
Danske Fodbolddommere (DFU) afholdte 3. marts for andet år i træk, DM for alle de store og større medier der dækker fodbolden i Danmark. På trods af vores, lidt pinlige, indsats sidste år, hvor det var undertegnet der deltog på Sofabold’s vegne, så var vi igen i år inviteret, til vores store glæde.

Sidste års DM blev afholdt i Telia Parken, mens arrangementet i år blev afholdt på Café 1964 på Brøndby Stadion. Vi havde i år valgt at stille med, efter vores egen mening, vores...

To røde kort - helt efter bogen!

Fodbold | Mandag den 02 marts 2015, 18:12 af Jakob Termansen
Lad mig slå det fast med det samme, jeg er hverken Brøndby eller FC Midtjylland fan. Faktisk er jeg heller ikke ligefrem den store fan af Kenn Hansen. Jeg respektere dog manden, ligesom jeg også er en af dem der savner ham på Twitter - jeg sidder og ikke og jubler over valget af dommer, hvis han skal dømme “mit” hold.

I går havde Kenn Hansen dog den “fornøjelse” at dømme kampen mellem Brøndby IF og FC Midtjylland. Et opgør mellem Alka Superligaens nummer ét og fire. Bortset fra banen, som vi ikke...

Endnu engang er der ballade i DBU

Fodbold | Søndag den 01 marts 2015, 08:48 af Martin Dalskov
Den regelmæssige læser her på bloggen vil vide, at jeg ynder at tage aktuelle fodboldproblemstillinger op til revision, og i denne uge fornægter tilfældet sig da heller ikke. I denne uge, måske mere end nogensinde aktuelt.

Det skal selvfølgelig handle om den aktuelle konflikt imellem Dansk Boldspil-Union og deres spillere. Dét er en langt mere avanceret affære, end jeg kan bidrage til forklaring (og tolkning) på, men jeg vil da gøre et ærligt forsøg i dagens blog.

I forbindelse med Dansk Boldspil-Unions nye virkelighed med faldende indtægter og til dato...

Håndbold: Frikadellens flugt over plankeværket

Håndbold | Torsdag den 26 februar 2015, 08:09 af Benny Jaksland
Det virker til, at profilerne flygter fra den danske liga. Gulldén, Damjanovic, Fisker, Jørgensen, Groot osv. rejser alle til de øst europæiske storklubber. De rejser ned til rammer der ikke kan matches andre steder. Med rammer menes der fysiske, sportslige og økonomiske. De rejser ned til klubber, hvor de i dagligdagen træner med de bedste i verden og hvor de har en chance for at vinde champions league. Hvis spillere som Line Jørgensen, Isabella Gulldén og Maria Fisker både skal udvikle sig og passe på sig selv, skal de ikke spille i den danske liga, der i øjeblikket blot er en god udviklingsliga. 

Fodboldens mest omsættende klubber, 2015

Fodbold | Søndag den 22 februar 2015, 08:31 af Martin Dalskov
I denne uge startede fodboldens Champions League op igen efter et par måneder i vinterhig, og i fredags fortsatte endda også Superligaen sine strabadser fra efteråret. Især i den førstnævnte fodboldturnering, er der usandsynligt mange penge på spil. Og netop de mange penge, der tjenes rundt om i de største fodboldklubber i Verden, skal det handle om i dag.

At fodbold på kontinentalt plan er en milliard-forretning, er der slet ikke tvivl om. Det er det i hvert fald rent indtjeningsmæssigt, men om der så også kommer noget af den dejlige indtægt ned på bundlinjen er lidt mere...

Få så indført den mål teknologi!

Fodbold | Lørdag den 21 februar 2015, 19:52 af Jakob Termansen
Hvis man her lørdag fulgte med i Swansea - Manchester United fra Premier League samt Silkeborg - Esbjerg, så fik man et tydeligt indblik i hvor afgørende mål teknologien kan være i en fodboldkamp.

Swansea fik helt korrekt afvist en scoring i første halvleg, da bolden ikke var over linjen, hvilket tydeligt kunne ses på de efterfølgende billeder på TV skærmen, ligesom dommeren heller ikke havde modtaget et signal på hans ur. En lille time senere bliver der dømt mål til Esbjerg, på en scoring, hvor jeg før...

Anmeldelse: Mirakelmageren

Fodbold | Onsdag den 18 februar 2015, 09:27 af Emilie-Marie Fridh
Tungt guf til nørderne
Modsat Martin Davidsen og Nils Finderups skildring af Richard Møller Nielsen i bogen ‘Mirakelmageren’, vil jeg forsøge ikke at gøre dette til en TL;DR-anmeldelse (Too Long, Didn’t Read, red.)

Lad det være sagt med det samme. Den er langt, og den er tung, og den er fyldt med ligegyldig info. Bogen om Danmarks mest succesfulde fodboldtræner følger ham fra vugge til grav, men indeholder samtidig alt for meget information.

År 2015 er afgørende for fodboldens fremtid

Fodbold | Søndag den 15 februar 2015, 07:45 af Martin Dalskov
Fodboldåret 2015 bliver et helt, helt afgørende år i fodboldens historie. Hvordan kan jeg være så sikker på dét, tænker du nok? Jo – i år 2015 er der præsidentvalg i fodboldverdenens øverste ledelsesorgan, verdensfodboldforbundet FIFA. (Fédération Internationale de Football Association). Og præsidentvalg bliver helt, helt afgørende for, i hvilken retning verdens største sportsgren bevæger sig i fremtiden.

Og det er netop dét bloggen handler om i dag.

Siden det sidste præsidentielle valg i fodboldverdenens...

Håndbold: 5 ting vi lærte af VM i Qatar

Håndbold | Søndag den 08 februar 2015, 23:38 af Benny Jaksland
Værtsskab og købelandshold er blevet diskuteret i endeløse baner. Min holdning er, at slutrunden aldrig skulle være afholdt i Qatar og det bør være ulovligt at købe et landshold. Men så gider jeg ikke bruge mere tid på det, da jeg ikke kan bidrage med nyt. I stedet vil jeg fokusere på 5 ting, som jeg mener er blevet overset i efterskriftet efter slutrunden.

1) 3 ugers forberedelse er ikke nok
Landstræneren har kun haft spillerne til rådighed i 3 uger ifølge ham selv. Jeg mener Danmark lige pt. har verdensbedste træner...