Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

Lad os få flere kvinder i topfodbold

Fodbold | Søndag den 03 maj 2015, 09:05 af Martin Dalskov
Kvinder i fodboldens verden, er der mange meninger om. De negative af slagsen kommer oftest fra uvidende mænd, der ikke har forstand på hverken off-side-reglen eller fodbold i almindelighed. Det er hvert fald min påstand.

Kigger vi på tallene med kvindeblikket rettet mod de kvantitative data, ses det, at antallet af pige- og kvindespillere i DBU er steget de seneste mange år. Årsagen til dette er fodboldens øgede medieinteresse i almindelighed, men også kvindelandsholdets kampagne i særdeleshed. I 2015 er der godt 65.000 kvindelige spillere i DBU. Disse aktuelle, aktive piger og kvinder, kommer jeg tilbage...

SønderjyskE står ved en skillevej? måske!

Fodbold | Torsdag den 09 april 2015, 17:35 af Ulrik Forsom
SønderJyskE skal ud at lede efter en ny træner efter denne sæson. Det har været rygtet længe og i dag stod det så endegyldigt klart, efter den nuværende SønderjyskE-træner, 56-årige Lars Søndergaard, blev præsenteret som ny træner for AaB.

Søndergaard, der er bosat i Aalborg og som tidligere har repræsenteret AaB som både spiller, træner og assistenttræner har kaldt jobbet i AaB for ”et drømmejob”.  Det er nok også sikkert som amen i kirken, at han i AaB får flere midler og større muligheder for at indfri sine...

Unge kan også rammes af træningsafhængighed

Fodbold | Søndag den 05 april 2015, 08:50 af Martin Dalskov
Den faste læser på bloggen vil vide, at der er ét emne jeg finder mere interessant end andre. Og her tænker jeg selvfølgelig på ungdomsfodbolden. At se talenter udfolde sig, og være en del af deres spæde start på (fodbold-)livet, er en enorm motivationsfaktor for mig, såvel som det også er det for en masse dygtige ungdomstrænere i Danmark. Vi, trænere, vil rigtig gerne træne så meget som muligt, og med skole, fritidsinstitutioner og andre aktiviteter i den lille familie, kan det være svært at tilpasse den ønskede træningsmængde som vi trænere har, med den...

Viborg HK version 2.00

Håndbold | Tirsdag den 31 marts 2015, 22:00 af Benny Jaksland
Økonomiske problemer i Viborg HK. Det er en nyhed der næppe kan få de gule breaking news lamper til at blinke, da det er en nyhed der gentager sig selv med jævne mellemrum. Nu er den så gal igen. Virksomheden bag klubben har udsendt fondsbørs meddelelse om nedjustering. Der snakkes om manglende likviditet og formanden har trådt tilbage. Selskabet vil blive forsøgt rekonstrueret og afnoteret fra børsen.

Ifølge den afgående formand, er forklaringen primært en højt profileret trænerfyring. Dels har det givet unødvendige omkostninger for klubben, men det har også haft...

Soccer vinder indpas i USA

Fodbold | Søndag den 29 marts 2015, 08:34 af Martin Dalskov
I Europa er der ingen tvivl om, hvilken sportsgren, der er størst. Der sendes fra de nationale og kontinentale turneringer og pokalturneringer i ét væk og i perioder, som denne, hvor klubholdene holder pause grundet landsholdsfodbolden, er vi fuldstændig ved at udtørre for vores regelmæssige fodboldnarkotikum. Vi er vandt til, at vi bare kan tænde for TV’et og så er sandsynligheden for en nogenlunde fornuftig fodboldkamp i hvert fald til stede. Næsten uanset tidspunkt grundet genudsendelser på diverse sportskanaler. 

På den anden side af Atlanten, er det dog en lidt anden sag, når...

Alt få små straffe fra DBU, for store forseelser

Fodbold | Tirsdag den 24 marts 2015, 17:52 af Jakob Termansen
Her tirsdag formiddag (24. marts), afsagde Fodboldens disciplinærinstans dom efter kvartfinalen i DBU Pokalen mellem SønderjyskE og Brøndby, samt  Alka Superliga opgøret i Telia Parken mellem F.C. København og Brøndby IF.

Det resulterede i en advarsel til Sønderjyske, for ikke at have annonceret en advarsel ud til tilskuerne efter ønske fra dommerne. Da det er første gang SønderjyskE får en påtale i denne sæson, er en advarsel helt på sin plads, da det, efter min mening, heller ikke ligefrem er en af de...

DBU - En Del af En Konflikt

Fodbold | Søndag den 22 marts 2015, 09:02 af Martin Dalskov
Denne uges blogindlæg er skrevet før DBU og Spillerforeningen lørdag den 21. marts, kl. 13.30, præsenterede den fælles aftale for A-landsholds-, U/21-landsholds- og kvindelandsholdsspillere for de kommende 3-4 år. Dog gælder hovedbudskabet stadig. 

 

For nogle uger siden, skrev jeg om, hvorledes DBU var kommet i endnu en konflikt. Denne gang med Spillerforeningen, og dette er som bekendt en konflikt, der endnu ikke er løst. I 2013 var DBU i storkonflikt mod samtlige breddedommere. Hvad er det, der gør at DBU konstant havner i konflikter i disse år?

Debatten om ny Superligastruktur er misvisende

Fodbold | Søndag den 15 marts 2015, 08:41 af Martin Dalskov
I de sidste par uger, er der for alvor kommet gang i debatten omkring en ny ligastruktur for Superligaen herhjemme. En debat, der har kørt i mange år, men som for alvor har taget fart i takt med, at flere er kommet med på vognen. Nogle gange virker det at lave decideret larm – og det tyder det på, at det har gjort her.

Samtidig med at Divisionsforeningen har allieret sig med det hollandske firma, Hypercube, der var med til at reformere den belgiske ligastruktur i 2009, har debatten fået endnu et spark bagi. Og hvilket tiltrængt spark.
Der er selvfølgelig rigtig mange interessenter, der har en mening om,...

Nærhed & Storhed

Fodbold | Søndag den 08 marts 2015, 09:10 af Martin Dalskov
I den kommende uge går Europas, og måske hele Verdens, største klubturnering ind i andenrundekampene i ottendedelsfinalerne i Champions League. Altså returkampene efterfølgende de første kampe fra uge 8 og 9. Selvom jeg elsker al fodbold, så er der dog én turnering, jeg elsker mere end andre. Og det er bestemt ikke Champions League.

Oven på kampen i uge 9 imellem Manchester City og FC Barcelona, skrev jeg faktisk dette tweet samme aften, som kampen blev afviklet:

DM i fodboldloven for medier 2015

Fodbold | Onsdag den 04 marts 2015, 10:58 af Jakob Termansen
Danske Fodbolddommere (DFU) afholdte 3. marts for andet år i træk, DM for alle de store og større medier der dækker fodbolden i Danmark. På trods af vores, lidt pinlige, indsats sidste år, hvor det var undertegnet der deltog på Sofabold’s vegne, så var vi igen i år inviteret, til vores store glæde.

Sidste års DM blev afholdt i Telia Parken, mens arrangementet i år blev afholdt på Café 1964 på Brøndby Stadion. Vi havde i år valgt at stille med, efter vores egen mening, vores...