×

Tak for dit besøg

Vi håber du er glad for hvad vi laver her på Sofabold, samt at du vil give os et like på Facebook som en lille påskønnelse for vores arbejde her på siden.

Hvis du er RIGTIG glad for Sofabold, er du også velkommen til at dele, så andre også kan få glæde af os.

Ligemeget hvad, så påskønner vi dit besøg!

 

Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

Spænding i kvalifikationsgruppe I efter CAS-dom

Fodbold | Søndag den 12 juli 2015, 08:45 af Martin Dalskov
I denne uge har CAS (Court of Arbitration for Sport, populært kaldet ”den internationale sportsdomstol”) afgjort, at Albaniens A-landshold i EM-kvalifikationsgruppe I ikke skal have fratrukket de 3 point, de ellers blev tildelt efter skandalekampen i mod Serbien tidligere i kvalifikationen. Dermed er Albanerne á point med Danmark i kampen om at kvalificere sig til EM 2016 i Frankrig. Begge nationer har 10 point, men Albanerne har spillet én kamp færre. Danmark har spillet 5 kampe. Begge nationers point er tre point færre end Portugals.

Dette bliver særligt interessant. På den ene side, fordi denne...

Håndbold: Nuancer af grå

Håndbold | Onsdag den 08 juli 2015, 17:03 af Benny Jaksland
Hvorfor skal håndbolden være en grå og trist taktisk ørkenvandring. Det er gråt med små nuance forskelle. Når bølgerne går højt tager man målvogteren ud til fordel for en ekstra markspiller eller der laves en mandsopdækning. Særligt i herrehåndbolden er det småt med de taktiske nytænkninger. Det handler om duelspil, hvor man forsøger at matche spillerne, så ens egne vil vinde de fleste dueller. Det er præmisserne i de fleste kampe. Men hvorfor ikke forsøge at ændre præmisserne i kampe,...

Gennemgang af den nye Superligastruktur

Fodbold | Søndag den 28 juni 2015, 07:37 af Martin Dalskov
Juli 2015. En måned, der for Danmark bliver historisk. Ikke så meget på grund af Folketingsvalget, men på bloggen her mere på grund af beslutningen om en ny Superligastruktur. Nøj, et sus, der gik igennem mig, da jeg læste nyheden om, at klubberne efter forhandlinger, der egentligt var døde uger forinden, selv tog initiativ til at fremsende et ændringsforslag til DBUs bestyrelse.

I bloggen her, vil jeg på en dejlig detaljeret måde gennemgå den nye Superligastruktur, som DBUs bestyrelse forventes at vedtage, således der fra Superligasæsonen...

Kære TV-stationer, vi er på rette vej!

Fodbold | Søndag den 21 juni 2015, 08:58 af Martin Dalskov
I en tid med Champions League, og daglige fodboldkampe fra verdens bedste ligaer, er det en fryd, at medierne får mere og mere fokus på ungdomsfodbolden. Der er sket en drastisk ændring i måden TV-stationerne prioriterer deres rettigheder og deres indkøb heraf.

For nogle år siden, skrev jeg her på bloggen, at det var utroligt ærgerligt at medierne ikke satte mere fokus på ungdomsfodbolden og særligt var det dumdristigt af TV-stationerne ikke at vise f.eks. den daværende UEFA Youth League, NextGen Series, da dette er et helt andet marked end de traditionelle kampe fra...

Alka Superliga programmet 2015/2016

Fodbold | Lørdag den 20 juni 2015, 11:50 af Sofabold.dk
Her er det programmet for Alka Superliga sæsonen 2015/2016, som vi ved rigtig mange har ventet på.

Den første runde spilles 17. juli til 20 juli, mens sidste runde spilles søndag den 29. maj 2016.

Du finder alle 33 runder her under, ligesom alle kampe også vil kunne findes i vores Superliga kalender 2015/2016, hvor du kan tilføje dit favortiholds kampe til din kalender, eller samtlige 198 kampe i de 33 runder.

1. Divisions programmet 2015/2016

Fodbold | Onsdag den 17 juni 2015, 23:31 af Sofabold.dk
Programmet for 1. Division er nu fastlagt for den kommende sæson. Du kan her se samtlige 33 runder for den kommende sæson, som spilles 23-26 juli, mens sidste runde spilles lørdag den 28 maj 2016. 

1. Runde
Vejle Boldklub - FC FC Fredericia 
Lyngby Boldklub - HB Køge 
Næstved - AC Horsens 
Silkeborg IF - FC Vestsjælland 
Skive IK - Vendsyssel FF 
FC Roskilde - FC Helsingør 

2. Runde
Vendsyssel FF - Silkeborg IF 
AC Horsens -...

Premier League programmet 2015/2016

Fodbold | Onsdag den 17 juni 2015, 10:28 af Sofabold.dk
Premier League har her til formiddag (onsdag kl 10), afsløret programmet for den kommende sæson i England. Første kamp spilles lørdag den 8. august, mens sidste runde spilles søndag den 15. maj næste år.

Som altid vil du kunne finde en fuld oversigt over samtlige Premier League TV kamp her på Sofabold, lige så snart de er fastlagte. Allerede nu kan du tilføje dit favorit holds TV kampe til din kalender (eller alle Premier League TV kampe), via vores Premier League kalender funktion, som du finder her.

1. Runde
AFC...

Optakt til UEFA U/21-EURO

Fodbold | Søndag den 14 juni 2015, 08:57 af Martin Dalskov
I den kommende uge starter Europamesterskaberne for U/21-landshold. Turneringen åbnes af kampen mellem værtslandet Tjekkiet og Danmark onsdag den 17. Juni klokken 18.00. Dermed er ventetiden siden Danmark slog Island ud i EM-playoff-kampen på Lyngby Stadion den 14. Oktober 2014. I overtiden sikrede Nikolaj Thomsen Danmark den samlede sejr i de to playoff-kampe på baggrund af reglen om udebanemål, idet den første kamp endte 0-0 og Nikolaj Thomsen altså scorede til 1-0 i overtiden af den anden kamp – Islændingene scorede i én gang i tre minutters overtid, hvorfor Danmark gik videre.

I blogindlægget...

Europas bedste liga er...

Fodbold | Søndag den 07 juni 2015, 08:45 af Martin Dalskov
Jeg både ser og hører ugentligt fodboldfolk diskutere, hvilken europæisk liga, der er den bedste.

Diskussionen handler ofte om, hvem der har de bedste spillere, hvilken liga, der historisk set har været bedst, og at det er svært at sammenligne bundholdene i Spanien og England – underforstået, at folk mener, at kampene i England er mere betydningsfulde, end der er i Spanien. Sidstnævnte kan jeg dog personligt ikke forstå pointen omkring.

Muligvis har jeg fordrejet ovenstående, og muligvis har jeg ramt den lige i midten. Men det handler også om, hvordan man ønsker at se...

Blatter er fodboldens akilleshæl

Fodbold | Søndag den 31 maj 2015, 09:50 af Martin Dalskov
I det seneste halve år, har jeg skrevet hyppigt om FIFAs 65. kongres, som startede i den forgangne uge og som kulminerede med organisationens præsidentvalg fredag den 29.
Udfaldet af valgte kender vi, og selve optakten til valget kender vi. Dette vil jeg kun berører kortvarigt, når det er relevant i denne blog.

Dét jeg i stedet synes er interessant er, hvad der kommer til at ske fremadrettet i Fodboldverdenen. FIFA er i en afgørende og meget, meget definerende tid i disse år. Og det er dét, der optager mig meget!

På trods af udfaldet af FIFA-præsidentvalgtet, er der...