×

Tak for dit besøg

Vi håber du er glad for hvad vi laver her på Sofabold, samt at du vil give os et like på Facebook som en lille påskønnelse for vores arbejde her på siden.

Hvis du er RIGTIG glad for Sofabold, er du også velkommen til at dele, så andre også kan få glæde af os.

Ligemeget hvad, så påskønner vi dit besøg!

 

Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

Stor mangel på spidsangribere i dansk topfodbold

Fodbold | Søndag den 23 august 2015, 08:51 af Martin Dalskov
Selvom rigtig, rigtig mange timer af min uge går på at se, tænke, overveje og analysere fodbold fra A til Z, er det faktisk utrolig lidt, jeg kigger på resultater, stillinger og topscorerlister. Hvilket jo i sig selv er paradoksalt. Eller er det?

Faste læsere vil vide, at jeg er bedøvende ligeglad med resultatet af en fodboldkamp, stillingen i en liga eller hvem, der fører topscorerlisten. Dét der interesserer mig er imidlertid de individuelt- og holdorienterede aktioner i kampen baseret på teknisk/taktiske parametre. Dette kan hurtig blive en lang forelæsning i sig selv, hvorfor jeg ikke vil gå...

Kære DBU, få nu prioriteret DBU Pokalen!

Fodbold | Tirsdag den 18 august 2015, 10:45 af Jakob Termansen
Lige så højt som jeg elsker Alka Superligaen, lige så højt elsker jeg DBU Pokalen. Som mange andre, finder jeg det fascinerende, når de store hold fra de øverste rækker, skal på besøg hos langt mindre klubber, hvor overraskelsen ligger og lurer under overfladen.

Vi husker alle, nogen med et smil på læberne, “Skagen kampen", hvor lille Skagen IK fra Jyllandsserien slog store Brøndby IF tilbage i 1987. Det er naturligvis en kamp de færreste i Brøndby vil huske tilbage på, men kampen var et bevis på, at nogle gange kan det lade sig gøre.

Ugens fem anbefalinger (Uge 34)

Generel Info | Mandag den 17 august 2015, 10:42 af Sofabold Redaktionen


Som noget nyt her på Sofabold, vil vi hver mandag komme med (sådan cirka) fem anbefalinger, til kampe som vi absolut mener er værd at bruge noget TV tid på.

Vi er naturligvis fuldt klar over, at i læsere ikke deler de samme favorithold, hvilket vi da heller ikke gør her på Sofabold redaktionen. Vi vil derfor fortage vores valg uden hensyn til vores personlige preferencer, men udenlukkede se på kampene med objektive briller.

Ugens fem anbefalinger (Uge 33)

Generel Info | Mandag den 10 august 2015, 11:23 af Sofabold Redaktionen


Som noget nyt her på Sofabold, vil vi hver mandag komme med (sådan cirka) fem anbefalinger, til kampe som vi absolut mener er værd at bruge noget TV tid på.

Vi er naturligvis fuldt klar over, at i læsere ikke deler de samme favorithold, hvilket vi da heller ikke gør her på Sofabold redaktionen. Vi vil derfor fortage vores valg uden hensyn til vores personlige preferencer, men udenlukkede se på kampene med objektive briller.

Skulle du mene der er...

Fire år med Sofabold - tak!

Fodbold | Tirsdag den 04 august 2015, 12:00 af Sofabold Redaktionen
Her i august måned, kan Sofabold fejre fire års fødselsdag. Fire år, hvor en gruppe dedikerede personer har gjort deres ypperste, for at levere en ting, en guide til bold på TV.

Om dette er dit første besøg, du besøger os dagligt eller bare kommer forbi engang imellem, vil vi gerne benytte chancen for at sige tak. Igennem fire år, hvor vi har gjort vores bedste, for at du ikke behøver at gennemgå den ene TV guide efter den anden, for at finde de kampe som du gerne vil...

Optakt til de store europæiske ligaer

Fodbold | Søndag den 02 august 2015, 09:19 af Martin Dalskov
Premier League, Bundesliga, Premiera Division, Ligue 1, Serie A og endda også Champions Leagues hovedturnering. Hold nu op for en lækker kombination. De kommende uger og den kommende måned bliver startskuddet for de respektive turneringer og cupturneringer. I bloggen her vil jeg bringe EuroClubIndex’ sandsynlighedsberegninger for de respektive turneringers slutplaceringer, når vi om godt 9 måneder har fundet vinderen af disse.

Hvis du er interesseret i at læse, hvordan EuroClubIndex beregner disse sandsynligheder, anbefaler jeg, du læser min tidligere blog,...

Når klubnavne ikke skrives korrekt...

Fodbold | Lørdag den 01 august 2015, 14:59 af Jakob Termansen
Hen over de seneste par dage, har Sofabold deltaget i en længere debat om klub og stadionnavne på Twitter, hvor flere journalister, pressefolk og fans har deltaget.

Nogle har fundet snakken spændende, mens andre har haft den holdning, at det var mere morsomt at se græs gro. Vi har naturligvis fuldt ud respekt for, at ikke alle finder en snak om klubnavne specielt spændende, men vi mener dog stadig, at det - desværre - åbenbart er en nødvendig debat.

Hele debatten startede, da vi igennem flere uger har “brokket” os over brugen af navnet Apoel Nicosia om FC Midtjyllands modstander i...

En fodboldspillers markedsværdi

Fodbold | Søndag den 26 juli 2015, 09:02 af Martin Dalskov
Transfervinduet, eller ”Spillerregistreringsperioden” som det formelt hedder i FIFAs regulativer, er over os og har sådan set været det i godt halvanden måned. Der er omvendt også halvanden måned tilbage af sommertransfervinduet. I dette blogindlæg vil jeg kigge nærmere på værdiansættelsen af en fodboldsspiller og dette vil jeg gøre med udgangspunkt i et meget interessant diagram, jeg fandt den anden dag.

Fra de økonomiske teori- og lærebøger kender man teorien om værdiansættelsen af et (anlægs)aktiv. Her tages der højde for en lang række...

Optakt til 2. Bundesligaen 2015/16

Fodbold | Onsdag den 22 juli 2015, 09:42 af Ulrik Forsom
På fredag sparkes 2. Bundesliga-sæsonen i gang, når Duisburg tager imod Kaiserslautern. Den kamp er samtidigt kampen mellem en af nedrykningsfavoritterne, Duisburg, og en af de formodede oprykningskandidater, Kaiserslautern. Når jeg skriver formodede er det fordi Kaiserslautern, de seneste år har været sene til at komme igang, og derfor er endt på 4. pladsen, netop udenfor oprykningspladserne. Men traditionsklubben skal tages alvorligt og de vil være at finde i den allerøverste del af tabellen når sidste runde er spillet. Dette vender jeg dog tilbage til.

90 + 7 minutters aldersdiskriminering på Live-TV

Fodbold | Søndag den 19 juli 2015, 08:56 af Martin Dalskov
Så er tiden endeligt kommet! Tiden, hvor Superligaen, Danmarks bedste mandlige fodboldrække, vender tilbage! Tiden, vi alle har ventet på i flere måneder!

I en sommer, hvor sommervejret har ramt alle andre nationer end Danmark, har længslen efter noget god fodbold i fjernsynet været stor. Den har været større end normalt for mit vedkommende, hvorfor jeg samtidig glædede mig endnu mere til at Superligaen skulle gå i gang.

Kampen mellem FC Nordsjælland og SønderjyskE skulle sparke Superligasæsonen 2015/2016 i gang. Lige som sidste...