Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

En slags optakt til Sverige - Danmark

Fodbold | Søndag den 08 november 2015, 08:57 af Martin Dalskov
Så for Søren, mine damer og herrer. Nu skal det for alvor afgøres. Dette er mit sidste blogindlæg inden Sverige og Danmark tørner sammen på lørdag den 14. november 2015 på Friends Arena, Solna, Stockholm. Nu skal det for alvor vise sig, om Morten Olsen skal have et positivt eller et negativt eftermægle, efter en æra og en epoke igennem snart 16 år! Står det og falder på disse to kampe? Ja, det gør det faktisk. Mere herom senere.

Allerførst et kig på, hvordan det har gået Danmark, når vi har mødt Sverige med A-landsholdet igennem historien....

Anmeldelse: Das Reboot

Fodbold | Mandag den 02 november 2015, 17:00 af Henrik Fernley Schoppe
Stærk ny bog om de seneste 15 års udvikling i tysk fodbold.

Hvis man af og til lytter til the Guardians fodboldpodcast ”Football Weekly” vil man kende tyske Raphael Honigstein, der jævnligt bidrager til programmet med sine analyser af både tysk og engelsk fodbold. Manden har et ben i hver lejr. Han er bosat i London og rapporterer om engelsk fodbold i tyske medier og også om tysk fodbold i engelske medier. Han er den indsigtsfulde og skeptiske stemme, der med humor kritiserer Premier League og de astronomiske pengestrømme, der ofte bruges helt uden mål og mening af de engelsk klubber....

Analyse: Målscoring i Champions League 2014/2015

Fodbold | Søndag den 01 november 2015, 09:00 af Martin Dalskov
I denne uge udkom UEFA med sin årlige Technical Report om Champions League-kampagnen 2014/2015. Vi har før været omkring disse Technical Reports, men for førstegangslæseren er dette et statistisk mekka for alle fodboldnørder, og for den absolutte faglighedshungrende er det biblen inden for fodboldtendenser. Det er her, man første gang kan se nye tendenser baseret på valide og troværdige data. UEFA/FIFA laver disse hvert år for de største turneringer (CL, EL osv.) og EM og VM-slutrunderne.

Jeg vil tage et klart hovedfokus i bloggen her: målscoring og vejen hertil. Både for at...

Kære fodboldspillere, tal nu ordenligt!

Fodbold | Torsdag den 29 oktober 2015, 08:03 af Jakob Termansen
I går, onsdag den 28. oktober, sluttede 4. runde opgøret i DBU Pokalen mellem Lyngby Boldklub og AaB med ren dramatik, da AaB’s Lukas Spalvis fik direkte rødt kort. Den formstærke angriber fra den nordjyske klub, skulle ifølge linjedommeren, som TV3 SPORT talte med efter kampen, ha’ sagt, “You fucking ref”.

Lukas Spalvis er dog ikke helt enig i den udlægning af “samtalten”, da han efter kampen

Ugens fem anbefalinger (uge 44)

Fodbold | Mandag den 26 oktober 2015, 14:47 af Sofabold Redaktionen


Efter en mindre pause vender vi nu tilbage med vores faste indslag her på bloggen, med ugens fem anbefalinger fra os, til kampe som vi absolut mener er værd at bruge noget TV tid på.

Vi er naturligvis fuldt klar over, at i læsere ikke deler de samme favorithold, hvilket vi da heller ikke gør her på Sofabold redaktionen. Vi vil derfor fortage vores valg uden hensyn til vores personlige preferencer, men udenlukkede se på kampene med objektive briller.

Vi skal nyde historiens bedste fodboldspillere!

Fodbold | Søndag den 18 oktober 2015, 09:01 af Martin Dalskov
Jeg tror, vores generation af fodboldelskere er forbandet forkælede. Forkælede i sådan en forstand, at vi i dag blot kan slå op på Sofabold.dk og så kan vi ellers planlægge hele vores dag fra middag til sen aften og ellers bare tænde for den fodboldkamp vi vil se. Der er så meget fodbold i dag, og der er så meget god fodbold i dag!

Dette blogindlæg skal ikke som sådan minde og hædre ”de gode gamle dage”, men det skal til gengæld tjene et helt andet formål: at huske, hvor godt vi har det i dag. Pointen kommer jeg til.

Jeg vil slet ikke...

Hvor blev pause minutterne af?

Fodbold | Torsdag den 15 oktober 2015, 12:54 af Jakob Termansen
I weekenden før landskampspausen besluttede jeg mig for at lave et lille eksperiment. Hvor meget fodboldsnak får man som seer enlig i pausen af en fodboldkamp der sendes i TV?

Desværre skulle det vise sig at være ret nedslående resultat jeg kom frem til. For at det hele ikke skulle dreje sig om en enkelt kanal eller udbyder, besluttede jeg mig for seks kampe, tre kampe på TV3 SPORTS kanaler (3+, TV3 SPORT 1 og TV3 SPORT 2) og tre kampe fra Discovery Networks Danmarks kanaler (6’eren, Canal9 og Eurosport Danmark).

I fem ud af de seks kampe fik man som seer under to minutters snak fra værterne....

Dårligste A-landshold siden år 2000!

Fodbold | Søndag den 11 oktober 2015, 08:14 af Martin Dalskov
I aften skal Danmarks EM 2016-skæbne for alvor afgøres. Når Armenien og Albanien tørner sammen, er det samtidig den sidste kampdag i kvalifikationsgruppe I, hvor Danmark jo som bekendt gisper som en fisk på land, efter det sidste håb i form af en EM-billet til Europamesterskaberne 2016 i Frankrig.

Som jeg har beskrevet så mange gange før her på siden, er netop EM 2016 i Frankrig blevet historisk nem at kvalificere sig til, set i forhold til, hvor mange hold, der er deltager i slutrunden.

Derfor er det samtidig en fuldstændig vital dag i dag, i forhold til Morten Olsens...

Fodboldskader og klubkonsekvenser heraf

Fodbold | Søndag den 04 oktober 2015, 08:54 af Martin Dalskov
For nogle uger siden, sad jeg og så denne sæsons første Champions League-runde. Jeg valgte kampen imellem PSV og Manchester United. Efter godt 15 minutters spil, var Manchester United-spilleren Luke Shaw ude for en forfærdelig uheldig hændelse, da PSVs Hector Moreno kom glidende ind foran Luke Shaw og bolden, der begge var på vej mod PSVs mål. Som vi vist alle ved, endte det rigtig grimt med et dobbelt benbrud til Luke Shaw, som i øvrigt har haft en meget svær tid i Manchester United netop grundet skader.

Selve episoden, samt billeder og video af hændelsen, må I selv ”google” jer til....

FIFA-korthuset ryster for alvor

Fodbold | Søndag den 27 september 2015, 08:46 af Martin Dalskov
Nu ramler korthuset for alvor. Fredag indledte de schweiziske myndigheder en anklageproces imod nuværende FIFA-præsident, Sepp Blatter. Netop Blatter stopper som bekendt i jobbet som FIFA-præsident, når den ekstraordinære kongres afholdes i februar 2016.

Men han nåede, desværre for ham selv, ikke ud af butikken i tide.

De schweiziske myndigheder har anklaget Blatter for en række forhold. Her i blandt er der korruptionsanklager, mistænkelige pengestrømme og ”at have handlet illoyalt i mod FIFAs interesser”, som det hedder. Sidstnævnte er...