×

Tak for dit besøg

Vi håber du er glad for hvad vi laver her på Sofabold, samt at du vil give os et like på Facebook som en lille påskønnelse for vores arbejde her på siden.

Hvis du er RIGTIG glad for Sofabold, er du også velkommen til at dele, så andre også kan få glæde af os.

Ligemeget hvad, så påskønner vi dit besøg!

 

Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

Når to klubber kommunikerer i Øst og Vest

Fodbold | Tirsdag den 01 december 2015, 20:49 af Jakob Termansen
Søndag aften skulle der, som de fleste nok var klar over, ha’ været spillet topopgør i Alka Superligaen på MCH Arena i Herning, hvor F.C. København skulle ha’ mødt FC Midtjylland.

Det blev dog stormen Gorm der løb med alle overskrifter søndag eftermiddag og aften, da den blæste ind over landet. Resultatet blev som bekendt, at opgøret mellem de to klubber blev aflyst, da det blev vurderet, at det var for farligt at spille opgøret, både for tilskuerne og ikke mindst for de implicerede spillere på banen. 

Efter man har set billeder fra MCH Arena...

Trænerfyringer - virker det?

Fodbold | Søndag den 29 november 2015, 08:59 af Martin Dalskov
Fodboldens verden er meget forunderlig. Det er den måske især med udgangspunkt i dagens tema: trænerfyringer.

Hvorfor er det egentligt, at trænerfyringer er en løsning? Det er jo ikke træneren, der har præsteret dårligt på banen, når holdet mister potentielle point uge efter uge?

I dagens blogindlæg skal vi se på trænerfyringer: hvad er det for et fænomen, og hvilken vej går trenden? Er der flere trænerfyringer i dag, end der har været før? Og hvordan ser det ud i Danmark, sammenlignet med resten af Europa?

Rasmus...

Kongen abdicerer

Fodbold | Søndag den 22 november 2015, 09:00 af Martin Dalskov
”… Alting har en ende”, sang Michael Bundesen og Shu-bi-dua i ”Hvalborg”-nummeret fra 1976.

Tidspunktet måtte jo komme, hvor Morten Olsen stoppede som A-landstræner for det danske fodboldherrelandshold. Vi vidste med meget stor sikkerhed, at han i hvert fald havde kontraktudløb efter en eventuelt EM-slutrunde i sommeren 2016. Men at det skulle slutte nu, og at det skulle slutte på denne måde, er uventet.

Bloggen i dag handler om Morten Olsen. Den handler om, hvorfor jeg altid har forsvaret hans dispositioner over for sofatilhængere og søndagstrænere, der alle synes...

Når fodbold bliver sekundært

Fodbold | Søndag den 15 november 2015, 08:58 af Martin Dalskov
Egentligt skulle bloggen i denne uge hylde og hædre det danske landshold forud for gårsdagens altafgørende EM-playoff-kamp, men nogen gange sker der bare ting ude i den store verden, der bare er for store til at kunne ignoreres. Også på en blog, der i de seneste tre år har handlet om fodbold i ét væk! I dag handler det ikke om fodbold i samme format og ramme som det plejer. Og du vil givetvis ikke være vild med konceptet, men jeg synes det er en meget relevant pointe, når jeg nu har brugt tre år på at insinuere at der ikke er noget vigtigere her i tilværelsen end dette smukke spil!

En slags optakt til Sverige - Danmark

Fodbold | Søndag den 08 november 2015, 08:57 af Martin Dalskov
Så for Søren, mine damer og herrer. Nu skal det for alvor afgøres. Dette er mit sidste blogindlæg inden Sverige og Danmark tørner sammen på lørdag den 14. november 2015 på Friends Arena, Solna, Stockholm. Nu skal det for alvor vise sig, om Morten Olsen skal have et positivt eller et negativt eftermægle, efter en æra og en epoke igennem snart 16 år! Står det og falder på disse to kampe? Ja, det gør det faktisk. Mere herom senere.

Allerførst et kig på, hvordan det har gået Danmark, når vi har mødt Sverige med A-landsholdet igennem historien....

Anmeldelse: Das Reboot

Fodbold | Mandag den 02 november 2015, 17:00 af Henrik Fernley Schoppe
Stærk ny bog om de seneste 15 års udvikling i tysk fodbold.

Hvis man af og til lytter til the Guardians fodboldpodcast ”Football Weekly” vil man kende tyske Raphael Honigstein, der jævnligt bidrager til programmet med sine analyser af både tysk og engelsk fodbold. Manden har et ben i hver lejr. Han er bosat i London og rapporterer om engelsk fodbold i tyske medier og også om tysk fodbold i engelske medier. Han er den indsigtsfulde og skeptiske stemme, der med humor kritiserer Premier League og de astronomiske pengestrømme, der ofte bruges helt uden mål og mening af de engelsk klubber....

Analyse: Målscoring i Champions League 2014/2015

Fodbold | Søndag den 01 november 2015, 09:00 af Martin Dalskov
I denne uge udkom UEFA med sin årlige Technical Report om Champions League-kampagnen 2014/2015. Vi har før været omkring disse Technical Reports, men for førstegangslæseren er dette et statistisk mekka for alle fodboldnørder, og for den absolutte faglighedshungrende er det biblen inden for fodboldtendenser. Det er her, man første gang kan se nye tendenser baseret på valide og troværdige data. UEFA/FIFA laver disse hvert år for de største turneringer (CL, EL osv.) og EM og VM-slutrunderne.

Jeg vil tage et klart hovedfokus i bloggen her: målscoring og vejen hertil. Både for at...

Kære fodboldspillere, tal nu ordenligt!

Fodbold | Torsdag den 29 oktober 2015, 08:03 af Jakob Termansen
I går, onsdag den 28. oktober, sluttede 4. runde opgøret i DBU Pokalen mellem Lyngby Boldklub og AaB med ren dramatik, da AaB’s Lukas Spalvis fik direkte rødt kort. Den formstærke angriber fra den nordjyske klub, skulle ifølge linjedommeren, som TV3 SPORT talte med efter kampen, ha’ sagt, “You fucking ref”.

Lukas Spalvis er dog ikke helt enig i den udlægning af “samtalten”, da han efter kampen

Ugens fem anbefalinger (uge 44)

Fodbold | Mandag den 26 oktober 2015, 14:47 af Sofabold Redaktionen


Efter en mindre pause vender vi nu tilbage med vores faste indslag her på bloggen, med ugens fem anbefalinger fra os, til kampe som vi absolut mener er værd at bruge noget TV tid på.

Vi er naturligvis fuldt klar over, at i læsere ikke deler de samme favorithold, hvilket vi da heller ikke gør her på Sofabold redaktionen. Vi vil derfor fortage vores valg uden hensyn til vores personlige preferencer, men udenlukkede se på kampene med objektive briller.

Vi skal nyde historiens bedste fodboldspillere!

Fodbold | Søndag den 18 oktober 2015, 09:01 af Martin Dalskov
Jeg tror, vores generation af fodboldelskere er forbandet forkælede. Forkælede i sådan en forstand, at vi i dag blot kan slå op på Sofabold.dk og så kan vi ellers planlægge hele vores dag fra middag til sen aften og ellers bare tænde for den fodboldkamp vi vil se. Der er så meget fodbold i dag, og der er så meget god fodbold i dag!

Dette blogindlæg skal ikke som sådan minde og hædre ”de gode gamle dage”, men det skal til gengæld tjene et helt andet formål: at huske, hvor godt vi har det i dag. Pointen kommer jeg til.

Jeg vil slet ikke...