×

Tak for dit besøg

Vi håber du er glad for hvad vi laver her på Sofabold, samt at du vil give os et like på Facebook som en lille påskønnelse for vores arbejde her på siden.

Hvis du er RIGTIG glad for Sofabold, er du også velkommen til at dele, så andre også kan få glæde af os.

Ligemeget hvad, så påskønner vi dit besøg!

 

Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

Danmarks vej mod OL-guldet, Rio 2016

Fodbold | Søndag den 24 januar 2016, 09:31 af Martin Dalskov
Jeg er muligvis lidt tidligt ude, men det er alene grundet min glædesrus over at Danmark skal deltage i fodboldturneringen ved OL til sommer i Rio de Janeiro. Det er helt vildt, som jeg ser frem til denne sportssommer. Og OL i Brasilien er ikke en undtagelse!

Danmark skal som bekendt med til OL-fodboldturneringen i denne omgang grundet placeringen ved U/21-EM i 2015, hvor vi kom videre fra vores indledende pulje med Tyskland på andenpladsen. Det er faktisk hele 24 år siden, at Danmark sidste var med til OL-fodboldturneringen. I 1992 kom vi med, også på grund af U/21-EM. Her vandt Danmark pulje 4 over modstandere som Jugoslavien,...

Ballon d'Or-prisuddelingen er det rene cirkus!

Fodbold | Søndag den 17 januar 2016, 08:59 af Martin Dalskov
Hold nu op… Igen var det i mandags tid til at kåre verdens bedste fodboldspiller i kalenderåret 2015. Og igen var det tid til et overfladisk og decideret irriterende “opvarmningsshow” til selve prisuddelingen. Hvornår lærer arrangører af verdensomspændende begivenheder som OL, VM og EM at optaktshows hørte 80’erne til???

Nå, dét må blive en anden gang.

Som alle ved gik prisen som 2015s bedste fodboldspiller til Lionel Messi. Det var sådan set ventet. Her tager jeg IKKE parti, og siger ikke, det var det rigtige valg, men konstaterer blot at stemmerne...

Danmarks nye dommerdarling

Fodbold | Søndag den 10 januar 2016, 09:14 af Martin Dalskov
Det er sjældent, at jeg dedikerer et helt blogindlæg til én enkelt person, og kun denne person. Nogle gange, kan jeg godt skrive “specials” om enkeltpersoner, men så omhandler det også andre. Men i dag er lidt en undtagelse - og hvilken én!

I denne uge bekendtgjorde DBU's Dommergruppe, med tidligere topdommer, Claus Bo Larsen i spidsen, noget historisk. Frida Mia Klarlund Nielsen skal være hoveddommer i mændenes 2. Division her til foråret.

Frida er 26 år og har siden 2010 dømt kampe i kvindernes 3F-liga. I 2013 bestod hun DBU’s fysiske tests for...

Fodboldåret 2015 - Et tilbageblik

Fodbold | Søndag den 03 januar 2015, 10:08 af Martin Dalskov
Nytårstid er lig med tilbageblik. Det er for de fleste vedkommende en ambivalent tid, tiden mellem jul og nytår. Man glædes over julen og lige pludseligt er året forbi. Fodboldåret 2015 er også forbi, og jeg vil benytte lejligheden i ugens blogindlæg til at tage et kig på de største fodboldbegivenheder i 2015 og tage et lille kig mod det sindssygt interessante fodboldår 2016! 

Jeg vil blot kaste mig direkte ud i det største fodboldhøjdepunkt for mig i 2015. Det var ikke just et klassisk “højdepunkt”, men kampene imellem Danmark og Sverige om en af de sidste...

Håndbold: hvem fanden gider at træne et c-hold?

Håndbold | Tirsdag den 29 december 2015, 01:40 af Benny Jaksland
Ungdomstrænerens dilemma

Talentudvikling versus resultater. Det er enhver børne- og ungdomstræners dilemma. I U10, U12 og til dels i U14 rækkerne, kan man skaffe hurtige og nemme resultater ved, at smide et spilkoncept med simple angrebsåbninger ned over holdet. Men oftest vil succesen ophøre, når spillerne kommer op i U16 rækkerne. Måske endda før. Men den tid man bruger på at træne løbebaner og spil systemer, går fra den tid, man bruger på at fylde spillernes værktøjskasse med tekniske færdigheder.

 

Anmeldelse: Livet i en professionel fodboldklub

Fodbold | Onsdag den 23 december 2015, 12:53 af Ulrik Forsom
Flemming Linnebjergs skildring af livet i en professionel fodboldklub sådan som det tager sig ud hos FC Midtjylland følger livet hos superligaspillere - trænere og ledere i FC Midtjylland gennem en almindelig uge i sidste sæson, 2014-15, hvor holdet som bekendt endte med at rende med guldmedaljerne.

Bogen byder ikke på meget tekst, og er holdt i et let sprog, hvilket indikerer, at målgruppen er det yngre publikum, navnlig i aldersgruppen otte år og opefter. Derfor er der da heller ikke de store åbenbaringer for inkarnerede fans, der har fulgt FC Midtjylland igennem mange år. Alligevel er der interessante...

Det sejler for Mourinho - eller gør det?

Fodbold | Søndag den 20 december 2015, 09:59 af Martin Dalskov
I den forgangne uge skete der noget relativt sensationelt i den engelske bedste fodboldrække: Jose Mourinho blev (endeligt) fyret fra sin hjertelige klub, Chelsea FC. 

Når jeg siger endeligt, bunder det som sådan ikke i noget personligt i forhold til manden - jeg kender ham jo ikke. 

Men jeg har hørt og set nok om manden til at kunne danne mig et indtryk af ham. 

Lad os starte med det mest oplagte - der findes ingen “the special one”. Heller ikke inden for trænerfaget. Bare at skrive ordene i linjen før, fik mig til at få det fysisk dårligt. Jeg...

Lortedommer.dk - et kig bag facaden

Fodbold | Søndag den 13 december 2015, 09:04 af Martin Dalskov
I den forgangne uge har tidligere Superligadommer og FIFA-dommer Kenn Hansen fået utroligt meget omtale. Og det er der én bestemt grund til. Han har nemlig valgt at tage bladet fra munden efter sit stop som fodbolddommer. Hans blog Lortedommer.dk, og den status Kenn Hansen har fået efter hans tilbagetræden fra fodboldverdenen.

Den tidligere FIFA-dommer, som havde opnået en placering UEFAs næsthøjeste dommerkategori ”First Categori”, har for mig været et stort idol. Da jeg tog min dommeruddannelse, sideløbende med min træneruddannelse, var han en kæmpe inspirator. Den måde han...

Konkurs og matchfixing - Krise i FC Vestjælland

Fodbold | Søndag den 06 december 2015, 09:21 af Martin Dalskov
Hold da helt op for en uge i dansk fodbold. Først bliver topkampen mellem FC Midtjylland og F.C. København aflyst i søndags grundet storm under stor virak fra både spillere, klubber og myndigheder. Men det er nu ikke disse klubber, jeg vil sætte fokus på i denne uge. Aldrig har der været skrevet så meget om FC Vestsjælland, som i disse dage. Først er den Vestsjællandske klub ved at gå konkurs og nu er klubben ved at få en matchfixing-sag på nakken.

Faktisk er der ifølge artikeldatabasen Infomedia skrevet 6.252 artikler, hvori ”FC Vestsjælland”...

Det mest useriøse VM på de social medier

Håndbold | Torsdag den 03 december 2015, 17:30 af Jakob Termansen
Lad mig gerne slå det fast med det samme, jeg har ikke den store forstand på håndbold. Jeg har dog efterhånden set nok håndbold til, at jeg kan følge med i en kamp og godt kan se det spændende i sporten og forstå hvorfor så mange følger håndbold.

Jeg syntes derfor også, at det er stort, at vi rent faktisk afholder kvindernes VM i håndbold her i december, hvor der spilles kampe i Herning, Kolding, Næstved og Frederikshavn, når det toogtyvende VM afholdes.

Et VM er og bør være en stor ting, også selvom det i håndbold afholdes hvert...