×

Tak for dit besøg

Vi håber du er glad for hvad vi laver her på Sofabold, samt at du vil give os et like på Facebook som en lille påskønnelse for vores arbejde her på siden.

Hvis du er RIGTIG glad for Sofabold, er du også velkommen til at dele, så andre også kan få glæde af os.

Ligemeget hvad, så påskønner vi dit besøg!

 

Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

Taget på eventyr i Grækenland

Sofabold.dk, 25. august 2013 klokken 12:15 (Håndbold)

Dansk håndboldtræner og spiller, skriver historie i det græske. De er nemlig de første der fra Danmark, der er aktive i græsk håndbold...

Jeg hedder Søren Jeppesen er 39 år, har de sidste 9 år været uden for Danmarks grænser og været så heldig at få lov at lave af min hobby, nemlig håndbold. Jeg har de sidste 2 år været i Tyskland i 1. og 2. bundesliga. Og lysten til at blive i vores stor naboland, var egentlig stor, jeg har bare været uheldige med de to klubber jeg har været ansat i. De har haft stor økonomiske problemer, og når du oplever det måned efter måned, mister du simpelthen lysten til at blive ved. Så jeg tog tidligt i beslutningen om, at 2013 var min sidste sæson i Tyskland, og dermed åbnede døren sig for nye muligheder.

Det var en tilfældig snak med en tidligere spiller der blev til alvor. Hun skrev at hendes klub skulle have ny træner. Om det var noget for mig? Hun spillede i Grækenland hos en klub der hedder A C Ormi Loux Patras. Det eneste jeg vidste om den klub, var at de på et tidspunkt havde været i Ålborg og spille CHL kvalifikation mod Ålborg DH og at de havde vundet alt der var at vinde i de sidste mange år. Jeg er som menneske sådan anlagt, at man kan da altid høre hvad de har at sige, og det gave jeg videre til spilleren. Cirka én time efter lå der en besked på min Facebook konto, at jeg skulle have et møde med præsidenten senere på aften via Skype. Mødet gik ret godt, præsidenten fik fortalte hvilken trænerprofil de ønskede, hvad de som klub ønskede med holdet, og fortalte også at man ønskede at udvikle sin egen talenter, og at alle de dyre græske spiller ikke fik forlænget deres kontrakter, men man ønskede at have en stærk start 7’ere og bænken skulle fyldes op med deres egen unge spillere. To dage senere blev jeg inviteret til byen Patras der ligger 2 timer fra Athen. Jeg var på besøg hernede i 4 dage og det hele endte med at jeg rejste hjem med et kontraktforslag, som i dag er skrevet under og gælder til maj måned 2014.

Der sidder nok nogle læsere derude nu og tænker, du er da rablende tosset. Tyskland har ingen penge. Har Grækenland så? Ja det har de, de private mennesker og virksomhederne mangler INTET hernede. Men selv landet Grækenland, de har store problemer. Og efter hvad jeg kan forstår, så ændre de høje herre i landet tingene som vinden blæser.

Spilles der overhovedet håndbold i Grækenland og på hvilket niveau?!?
Ja det gør der. Og de ønsker virkelig at udvikle sporten hernede. I min klub A C Ormi Loux Patras er 80 % af spillerne fuldtids proffer. Hvilket betyder at vi træner to gange om dagen. Vi skal bl.a. spille EHF Cup hvor vi i 2. runde møder HC Dudelange fra Luxembourg. Og her skal det gerne blive til en sejr. Efter de to kampe, så starter turneringen hernede, på det tidspunkt skriver vi medio oktober måned.

Før i tiden hernede var det lov at have alle de udenlandske spiller som du ville. Og det havde de virkeligt, det år hvor klubben spillede kvalifikation til Champions League i Danmark, der havde man 9 udenlandske spiller på holdet og 3 græske spillere. Det er ikke tilladt mere, men har i håndbold forbundet lavet den regel at man per kamp kun må ha to ikke græske spillere på holdkortet. Det er hovedsagelig spillere fra Balkan som udgøre de udenlandske spillere. Men det har vi lavet om på i år, jeg har taget Simone Antonia med fra DK, hun spillede sidste år i Randers HK, og året før det SK Århus. Jeg har en målmand fra Rumænien, men hun er græsk gift, så hun tæller for en grækere. Ellers har jeg en venstre back fra Makedonien, som sammen med Simone Antonia udgøre den udenlandske duo hos mig i år.

Hovedsponsoren i klubben er Loux, det er bryggeri som bl.a. lave den næst meste solgte Cola i Grækenland. Som man kan se er Loux en del af klub navnet, og de betaler en meget stor beløb til klubben hvert år.

En anden meget morsom ting hernede er at det varmt, faktisk rigtigt varmt. Det vil sige ar vi er simpelthen nød til at lægge vores træningspas på tidspunkter af døgnet hvor det ikke er så varmt. Om morgen står den på løbe og styrke træning, den starter når klokken er 07:15. Når vi er færdig ved 9 tiden, så er det allerede meget varmt. Om aften står den som regel på håndbold i hallen, den starter klokken 18 med klimaanlægget på fuld tryk, men det er som det ikke rigtigt hjælper. Fordi spillere bruger som ofte 2-3 T-shirts i løbet af en træning.

Starten og modtagelsen hernede at været over alle forventninger, jeg er blevet modtaget med åbne arme og mødt en flok mennesker og en spiller trup der virkelig vil lære. Jeg tror alle der har været på ferie i Grækenland eller en af landets mange øer, har fundet ud af at de lokale har problemer med klokken hernede. Så vi har indført på holdet ”My Time”, og det vil sige vi arbejder efter min tid. Og det betyder blandt andet at spillerne møder ind til træning seneste 15 min før træningen starter og man giver hånd til hinanden. Det har de ikke været vant til hernede, men de lære hurtigt.

Det eneste store problem jeg har, er at jeg kan godt lide at aflevere en træningsplan til spillerene, for hvad det er de skal i hverdage, men det er simpelthen umuligt pt. Der ville komme ændringerne konstant, f.eks. så er det center hvor vi træner styrke træning lukket, den melding kom en dag vi var i gang med at træne der. Vi holder lige lukket fra i morgen og ti dage frem. Træningskamp med de græske hold er ikke helt på plads endnu. Da de første startede i denne uge med at træne, og vi har nu været i gang i 3 uger. Også er der en del udfordringer hele tiden. Men det er bare at slå kold vand i blodet og tælle til ti.

Eller syntes jeg vi er starte rigtigt godt og jeg glæder mig til fremtiden.

Med Sportslig Hilsen

Søren Jeppesen

PS Har i spørgsmål, er det bare at komme med dem her på bloggen, så skal jeg se om jeg kan svare på dem.

Dette er et gæste indlæg på Sofabold.dk, som er skrevet af Søren Jeppesen. Du kan følge Søren - og måske få lidt mere viden på græsk håndbold - via Twitter, hvor du kan finde ham her.

 

Andre blogindlæg af Sofabold.dk:

14. juni 2017
04. april 2017
27. marts 2017
21. marts 2017
13. marts 2017
07. marts 2017
27. februar 2017
20. februar 2017
13. februar 2017
06. februar 2017
30. januar 2017
23. januar 2017
16. januar 2017
10. januar 2017
24. oktober 2016
17. oktober 2016
19. september 2016
12. september 2016