×

Tak for dit besøg

Vi håber du er glad for hvad vi laver her på Sofabold, samt at du vil give os et like på Facebook som en lille påskønnelse for vores arbejde her på siden.

Hvis du er RIGTIG glad for Sofabold, er du også velkommen til at dele, så andre også kan få glæde af os.

Ligemeget hvad, så påskønner vi dit besøg!

 

Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

Sådan vil det gå i weekendens derby

Emilie-Marie Fridh, 20. september 2014 klokken 15:25 (Fodbold)

Endnu engang står en af Superligaens - på papiret - store topbrag for døren, nemlig sæsonens første ligakamp mellem F.C. København og Brøndby IF.

Beklageligvis er der mange faktorer, der brister illusionen om en spændende kamp, når de to hold tørner sammen klokken 16.30 i morgen i TeliaParken.

 

Lad os først se på udgangspunkterne for de to hold:

Brøndby ligger i skrivende stund nummer seks i ligaen efter syv opgør med tre sejre, tre nederlag og én uafgjort. Det giver i alt 10 point og målscoren 9-8. Nederlag til rækkens nummer et, to og tre, F.C. Midtjylland, Randers FC og Hobro, og sejre over nummer fire Nordjsælland, otte SønderjyskE og 12 Silkeborg, mens det blev til en 1-1'er mod OB.

Spillet har generelt ikke været pragende på nogen måde, og senest i weekenden mod Randers så vi, hvor dårligt det kan stå til, til trods for en trup, der på papiret burde kunne tage de fleste. Salget af Simon Makienok, som har været undervejs længe, og som også gav god mening i sidste ende, blev måske alligevel et selvmål for klubben, da der lige nu er lange udsigter til målene med Szymanovski, Elmander, Pukki og Rashani i de forreste rækker.

I sidste rundes opgør havde Brøndby boldbesiddelsen 65 % af tiden mod Randers' 35 %, og de taber alligevel 0-2 hjemme foran 25.000 mennesker, der allesammen var kommet for at se giraffen Daniel Agger. Der har derefter været snak om nyindkøbenes mulighed for at have spillet sig sammen med resten af holdet grundet landsholdspausen og derved de manglende træninger.

Samtidig må det også have været svært for de 11 mand på banen at præstere, når en stor del af de betalende publikummer på Brøndby Stadion var kommet for at se én, der ikke engang kom på banen. Snakken fra lægterne i søndags går i hvert fald på, at stemningen langt fra var optimal, og det kan have været med til at fjerne det sidste pres fra Randers' skuldre, som de allerede inden opgøret snakkede om. Ingen havde regnet med dem, og Brøndbys mulige/ikke mulige medie-Agger-stunt var måske derfor med til at give resultatmæssigt bagslag.

 

F.C. København ligger lige under Brøndby på syvendepladsen. To sejre over henholdvis Nordsjælland og OB, uafgjort mod Silkeborg og Vestsjælland, og nederlag til Hobro, Midtjylland og AaB. Seks mål for og ni imod. Otte point.

Ligesom Brøndby har FCK hentet en del nye spillere, deriblandt også gamle klubprofiler som Zanka, Cornelius og Antonsson. Men hvor samspillet også mangler at blive finpudset, går snakken blandt fansene også på, om Ståle bruger den rigtige taktik i forhold til sit spillermateriale. Cornelius' bomberben har heller ikke sparket så mange mål ind, som man havde håbet, da man købte manden hjem fra Cardiff.

Ståles drenge vandt en såkaldt pligtsejr 2-0 over Helsinki i Europa League i torsdags. Spørgsmålet ligger så i, om det giver et hold fyldt med selvtillid, når de betræder græsset i TeliaParken i morgen.

Nyindkøbet Amartey har karantæne i morgen.

 

 

Som der bliver sagt i 3+-reklamen for kampen, så har ingen af klubberne råd til at tabe. Hvis nogen af dem skal gøre sig håb om at være med i toppen, så bliver de nødt til at skrabe tre point sammen i morgen.

Men som vi ofte har set det i de her opgør, så er forventningerne så høj, at kampene bliver kedelige. Holdene plejer ofte at spille nogenlunde lige op, hvorfor det oftest bliver uafgjorte resultater eller tætte sejre.

Det bliver det også i morgen. Specielt nu, hvor niveauet ikke er, hvad det har været. Begge hold mangler målsnuderne og det solide forsvar for at kunne levere en kraftpræstation, hvilket vil betyde forsøg på meget boldbesiddelse og komme hurtigt ud af starthullerne.

Men selvom det ikke er en kamp mellem de to i toppen, så ved vi, at stemningen og identiteten vil være høj i TeliaParken. Det er også med til at presse dem på banen.

Jeg spår en uafgjort, som ligger til odds 3.40 hos Unibet. Det er næsten en gave at få, når man tænker på, hvor mange af de tidligere opgør mellem de to, der er endt i en jævnbyrdig affære.