×

Tak for dit besøg

Vi håber du er glad for hvad vi laver her på Sofabold, samt at du vil give os et like på Facebook som en lille påskønnelse for vores arbejde her på siden.

Hvis du er RIGTIG glad for Sofabold, er du også velkommen til at dele, så andre også kan få glæde af os.

Ligemeget hvad, så påskønner vi dit besøg!

 

Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

Når to klubber kommunikerer i Øst og Vest

Jakob Termansen, 01. december 2015 klokken 20:49 (Fodbold)

Søndag aften skulle der, som de fleste nok var klar over, ha’ været spillet topopgør i Alka Superligaen på MCH Arena i Herning, hvor F.C. København skulle ha’ mødt FC Midtjylland.

Det blev dog stormen Gorm der løb med alle overskrifter søndag eftermiddag og aften, da den blæste ind over landet. Resultatet blev som bekendt, at opgøret mellem de to klubber blev aflyst, da det blev vurderet, at det var for farligt at spille opgøret, både for tilskuerne og ikke mindst for de implicerede spillere på banen. 

Efter man har set billeder fra MCH Arena efter “Gorm” havde forladt Herning, er der vist ingen der er i tvivl om, at det var helt korrekt at aflyse kampen. Sikkerheden for tilskuerne og spillerne skal selvfølgelig altid komme i første række. Siden søndag er der kommet flere udmeldinger fra de klubber af den mere eller mindre pæne slags. Mathias “Zanka” Jørgensen lagde ud søndag aften på Twitter, da kan blot skrev “Amatører …” kl. 16:57. Mange har vist mistolket dette tweet, som et udtryk for, at “Zanka” mente FC Midtjylland var amatører, fordi de aflyste kampen. Der er dog så vidt jeg ved, ingen fra F.C. København der mener, at det var en forkert beslutning at aflyse kampen.

Jeg undrede mig selv en smule søndag middag, da jeg læste følgende, “Vi har her i formiddag været i kontakt med MCH. Vi har styr på det, og kampen bliver ikke påvirket af vejret. Det er ikke første gang, vi prøver at spille fodbold i blæsevejr, og det er helt sikkert for tilskuerne at komme. Vi har ingen løse genstande eller telte, der kan blive påvirket af vejret, så kampen er normal for os, forsikre Anders Bech Jensen”. FC Midtjylland fulgte op på twitter, med at forsikre om, at kampen ville blive spillet som normalt. Alt dette blev dog komplet ændret søndag klokken cirka 16:55, da kampen pludselig uden forvarsel blev aflyst. 

Det skabte naturligvis en del frustration hos bl.a. F.C. København, der havde taget turen til Herning, men samtidig også pludselig skulle finde vej hjem til København, ligesom klubbens fans også måtte tage turen hjem til hovedstaden. Frustrationen bundede dog ikke i aflysningen, men måden aflysningen skete på.

Mandag aften smed FC Midtjyllands kommercielle direktør, Jacob Jørgensen, så lidt ekstra brænde på bålet, da han tweetede følgende, “Tøsedrenge blev vi kaldt, da vi tog en svær, rigtig og nødvendig beslutning. Tør ikke tænke på konsekvensen hvis seje FCK'ere havde bestemt!”. Her bliver det for alvor tydeligt, at ledelsen i FC Midtjylland ikke kan forstå, hvad det er som F.C. København brokker sig over. Både F.C. Københavns direktør, Anders Hørsholt, samt andre fra den københavnske klub, har været ude og sige, at deres kritik intet har at gøre med, at kampen blev aflyst, men det er måden det er gjort på, de er utilfredse med.

FC Midtjylland har meldt ud, at man tog beslutningen efter flere møder mellem MCH, dommerne og de relevante myndigheder, samt at Ståle Solbakken stak hovedet ind i det lokale møderne blev holdt flere gange. Hvordan beslutningen blev taget og på hvilken baggrund, har jeg naturligvis ingen idé om. Jeg er dog ikke tvivl om, at det var fornuftigt, hvilket de fleste vel også er.

Der er dog ingen tvivl om, at FC Midtjyllands håndtering af sagen har mildest talt været mangelfuld. Alene det, at klubben vælger at slette de tweets der blev skrevet søndag, hvor man garanteret at kampen blev spillet ligemeget hvad, er et ret godt tegn på, at FCM godt har været klar over, at kommunikationen ikke har været helt skarp.

Nu venter der så et opgør mellem de to klubber i foråret, hvor man næsten kan frygte, at optakten bliver fyldt med stikpiller mellem de to klubber. Herfra skal der dog lyde en lille opfordring til både F.C. København og FC Midtjylland: Løs kampen mellem jer på fodboldbanen, hvor den bør løses…

Andre blogindlæg af Jakob Termansen:

16. maj 2018
23. januar 2018
08. januar 2018
29. maj 2017
23. november 2016
27. februar 2016
03. december 2015
29. oktober 2015
15. oktober 2015
18. august 2015
01. august 2015
24. marts 2015
04. marts 2015
02. marts 2015
21. februar 2015