×

Tak for dit besøg

Vi håber du er glad for hvad vi laver her på Sofabold, samt at du vil give os et like på Facebook som en lille påskønnelse for vores arbejde her på siden.

Hvis du er RIGTIG glad for Sofabold, er du også velkommen til at dele, så andre også kan få glæde af os.

Ligemeget hvad, så påskønner vi dit besøg!

 

Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

Når klubnavne ikke skrives korrekt...

Jakob Termansen, 01. august 2015 klokken 14:59 (Fodbold)

Hen over de seneste par dage, har Sofabold deltaget i en længere debat om klub og stadionnavne på Twitter, hvor flere journalister, pressefolk og fans har deltaget.

Nogle har fundet snakken spændende, mens andre har haft den holdning, at det var mere morsomt at se græs gro. Vi har naturligvis fuldt ud respekt for, at ikke alle finder en snak om klubnavne specielt spændende, men vi mener dog stadig, at det - desværre - åbenbart er en nødvendig debat.

Hele debatten startede, da vi igennem flere uger har “brokket” os over brugen af navnet Apoel Nicosia om FC Midtjyllands modstander i UEFA Champions League kvalifikationen. Det cypriotiske hold har dog aldrig heddet Apoel Nicosia, men hedder helt enkelt APOEL FC. Vi har her på Sofabold den holdning, at klubberne nu engang hedder det som de hedder. For os findes der ingen journalistisk grund til at kalde APOEL for Apoel Nicosia for at hjælpe vores brugere med at placere klubben på et indre kort. Vi tror, at hvis folk er i tvivl om hvor en klub hører hjemme, så bruger man gerne de 10 sekunder på en Google søgning.

APOEL FC er dog ikke den enste klub der ofte er ude for en lettere omskrivning af deres navn. For tiden kører Sporting Clube de Portugal en kampagne på Twitter, da klubben efterhånden er blevet godt træt af at blive omtalt som Sporting Lissabon. Listen med klubber som i både danske og udenlandske medier får deres navn omskrevet er dog lang, hvem kan ikke nikke genkende til at have stødt på Glasgow Rangers, PSV Eindhoven, Ajax Amsterdam, Betis Sevilla, AIK Stockholm og Inter Milan. Listen er desværre lang.

Sporting Clube de Portugal

Vi har fra starten her på Sofabold taget en beslutning om, at vi benytter klubbernes officielle navne. Der er derfor måske nogen der kikker en ekstra gang, når der i listen over kommende kampe pludselig står F.C. Internazionale i stedet for blot Inter. Os her på Sofabold er glødende fans, ligesom jer der sidder der ude. Vi følger hver vores klubber rundt om i Europa og i Danmark og har selvfølgelig en interesse i, at de klubber som vi følger står på Sofabold med deres korrekte navn. Vi har så også den idé, at når vi selv gerne vil ha’ vores klubber til at stå korrekt, så har andre det ønske, så derfor skelner vi ikke mellem klubberne - alle klubber er lige her på Sofabold, som de selvfølgelig skal være.

Vores helt enkle holdning er, at hvis man på en eller anden måde dækker en fodboldklub, det være på en avis, TV kanal eller som et internet medie, så bør man respektere de navne som de klubber nu engang hedder som man dækker. Hvad folk kalder deres favorit klub, eller de lokale rivaler hjemme i stuen, det skal vi nok blande os uden om. Men hvis medierne begynder at give klubberne navne som de ikke har og dermed giver folk det indtryk, at det er klubbens korrekte navn, så forbeholder vi os retten til at pointere fejlen.

Helt samme holdning som til klubnavne, har vi til turneringer og stadionnavne, når vi omtaler disse. Ja, mange vil sige de skal i Parken, når de skal se en landskamp eller kamp hvor F.C. Købehavn er hjemmehold. Vi forholder os dog til, at det officielle navn er Telia Parken, om man kan li’ det eller ej, ganske som Randers FC spiller på AutoC Park, når de spiller hjemmekampe.

Og skal vi så lige tage den med APOEL FC helt fra bunden. Klubbens helt korrekte navn er Athletikos Podosferikos Omilos Ellinon Lefkosias FC, som så forkortes til APOEL FC. Lefkosias er Nicosias græske navn, så Apoel Nicosia svare til at skrive FCK København, hvilket de færreste nok ville gøre.

Så held og lykke til FC Midtjylland, når de skal møde APOEL FC i tirsdagens opgør i UEFA Champions League kvalifikationen på Cypern… :)

Andre blogindlæg af Jakob Termansen:

16. maj 2018
23. januar 2018
08. januar 2018
29. maj 2017
23. november 2016
27. februar 2016
03. december 2015
01. december 2015
29. oktober 2015
15. oktober 2015
18. august 2015
24. marts 2015
04. marts 2015
02. marts 2015
21. februar 2015