×

Tak for dit besøg

Vi håber du er glad for hvad vi laver her på Sofabold, samt at du vil give os et like på Facebook som en lille påskønnelse for vores arbejde her på siden.

Hvis du er RIGTIG glad for Sofabold, er du også velkommen til at dele, så andre også kan få glæde af os.

Ligemeget hvad, så påskønner vi dit besøg!

 

Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

Når en formand dummer sig - en kommentar til #oscargate

Ulrik Forsom, 09. marts 2016 klokken 13:52 (Fodbold)

Jan Bech Andersen, nu også  kendt under pseudonymet "Oscar" på Brøndby-fanforummet SydSiden Online, må være en presset mand i disse timer. Nuvel, han bliver selvfølgelig ved magten i Brøndby IF, men det må alligevel være en mærket mand der betræder direktionsgangen det næste lange stykke tid. For han har kvajet sig; han har kvajet sig helt enormt. Han fik selvfølgelig sin vilje, hvis man skal tro "Oscars" indlæg på førnævnte debatforum, idet han fik Thomas Frank til at tage sin afsked, en afsked der nok var kommet før eller siden alligevel, men Jan Bech Andersen fik sin vilje på bekostning af sit eget renomme.

I går aftes var flere kommentatorer og meningsdannere ellers i lang tid i tvivl om hvorvidt det virkelig var Bech Andersen, der havde ageret "Oscar" da en sådan opførsel harmonerede meget dårligt med det indtryk Jan Bech Andersen ellers har givet af sig selv i forbindelse med diverse interviews og lignende. Han har tidligere fremstået som en seriøs forretningsmand med det stort hjerte for klubben og forretningen Brøndby IF. Det er såmænd nok det hjerte der er løbet af med ham på SSO, men den dømmekraft han har udvist i forbindelse med debatindlæggene passer meget dårligt på profilen af en seriøs forretningsmand med mange jern i ilden, både indenfor fodbold og andre steder.

Den dømmekraft har nu gjort at Bech Andersen skal kæmpe hårdt for sit seriøse renomme. Han er selvsagt ikke en færdig mand i Brøndby IF og det er han ikke af den simple grund at klubben har brug for hans penge. Som en anden Gordo Gekko beviser han i disse timer at penge bestemmer over etik. For der er næppe nogen tvivl om at havde Brøndby IF ikke haft brug for millionerne, der sidder ret løst hos Bech Andersen, ja såhavde klubben strittet ham ud. Om ikke andet så af den simple årsag at man dermed kunne bevare en rest af værdighed.

For det er uværdigt det der er foregået på debatforummet i den seneste tid. At en bestyrelsesformand i en seriøs fodboldklub, går ud på et fanforum og sviner en tidligere sportsdirektør, en nuværende træner samt en spiller i klubben, er uværdigt. Det er uværdigt og på alle måder en skamplet på klubben. I mange år har man i fodboldkredse grinet af AGF og navnlig af historien om fyresedlen til Poul Hansen der blev breaket på et offentligt toilet, men den her historie er jo lige så slem, ja faktisk i min optik værre. 

Den umiddelbare konsekvens var der nok ikke mange der var i tvivl om. Selvfølgelig stoppede Thomas Frank her til formiddag samarbejdet med klubben. Hvad ellers kunne han gøre? At Bøndby IF så vælger at genansætte Auri Skarbalius er et tegn på desperation og vidner om en her-og-nu-løsning. I kølvandet på Franks exit kom meddelelsen om at også assistenten Claus Nørgaard stopper, dog først til sommer. Også Nørgaard giver i begrundelsen udtryk for at hans værdier er blevet overtrådt.

Og netop værdierne er blevet overtrdt. Overtrådt af en bestyrelsesformand, der ikke længere kan blive taget seriøst. Der kan næppe være nogen tvivl om at Bech Andersen er dømt "useriøs" i manges øjne. Og spørgsmålet er om det kun er indenfor fodboldkredse eller om den manglende dømmekraft kommer til at klæbe til ham udenfor den sportslige verden. Hvorom altiong er så vidner denne affære om et menneske, der beviser at penge og status ikke er nok til at give almen dannelse og opdragelse. Jan Bech Andersen vil i lang tid fremover være stemplet som et udannet, uopdragent og useriøst menneske. Hvor Brøndby IF som klub ender i denne sag er stadig et åbent spørgsmål, men så længe klubben har brug for Bech Andersens penge, så sidder han stadig som formand.