×

Tak for dit besøg

Vi håber du er glad for hvad vi laver her på Sofabold, samt at du vil give os et like på Facebook som en lille påskønnelse for vores arbejde her på siden.

Hvis du er RIGTIG glad for Sofabold, er du også velkommen til at dele, så andre også kan få glæde af os.

Ligemeget hvad, så påskønner vi dit besøg!

 

Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

Kyle Walker. Verdens dyreste forsvarsspiller.

Ulrik Forsom, 15. juli 2017 klokken 13:51 (Fodbold)

Da nyheden om Kyle Walkers skifte til Manchester City fra Tottenham Hotspurs ramte avisoverskrifterne torsdag aften, så var det med budskabet om at forsvarsspilleren angiveligt ville blive verdens dyreste af sin slags. Daniel Levy, Tottenham Hotspurs formand, er kendt for at være en benhård forhandler, når det gælder prisen på sine spillere. Det så man også, da Gareth Bale røg til Real Madrid i 2013, og det viste sig atter torsdag.

Kyle Walker, der blev præsenteret på et pressemøde i Manchester fredag eftermiddag, vil indbringe Tottenham Hotspur i omegnen af 53 millioner pund. Det svarer nogenlunde til 448 millioner gode danske kroner. Det er en helt vanvittig pris for en spiller, der godt nok er blandt Premier Leagues bedste backs, men som omvendt også har sine grænser. Han er for eksempel dårligere foran mål end spillere som Stuart Pearce. Og han var ikke førstevalg i slutningen af sidste sæson i Tottenham, hvor Kieran Trippier blev foretrukket.

Årsagen til at Walker koster så mange penge er, at Manchester City, ligesom de øvrige hold i Premier League, er blevet dopet med penge igennem lukrative tv-aftaler. Dertil kommer behovet for at have nationale spillere i truppen. Dette krav, fra både Premier League og UEFA, er med til at øge prisen på de bedste engelske spillere. Det ser man også i handelen med u21-målmanden Jordan Pickford, der røg til Everton FC for 30 millioner pund fra nedrykkerne Sunderland.

Det er altså ikke kun en sygdom, der præger Manchester City, om end klubben bliver beskyldt for at ødelægge fodbolden grundet Sheik Mansours ejerskab. Udviklingen går dog længere end til Manchester City, for førnævnte Everton FC har også spenderet penge i dette vindue, ligesom både Manchester United og Arsenal FC har haft det store checkhæfte oppe af lommen for at hente henholdsvis Romelu Lukaku og Alexandre Lacazette.

At det er Premier League, der har et forskruet forhold til penge ses også i lyset af at fredagen også bød på en anden opsigtvækkende handel. AC Milan købte nemlig Juventus FC-spilleren Leonardo Bonucci for 35 millioner pund. Næsten 20 millioner pund mindre for en spiller, der har vundet Serie A 7 gange, Coppa Italia 3 gange og været i både en EM- og en Champions League-finale. Kyle Walker har vundet æren af en plads på Team of The Year to gange.

Det er skævt på mange måder, at engelske hold køber til overpriser. Der er ikke nogen let løsning på problemet, da den sælgende klub til hver en tid er i sin ret til at kræve en bestemt pris for sin vare – i dette tilfælde spilleren. Men man tænker sit. Selv som Cityfan gennem knap 20 år, har jeg svært ved at se fornuften i denne handel. Ikke fordi Kyle Walker ikke er en dygtig spiller, der sagtens kan blive ganske god for Manchester City. Men fordi det unægtelig føles som om Football Manager i stadig stigende grad bliver virkelighed. Og Kyle Walker bliver nok kun verdens dyreste forsvarsspiller indtil en Premier League klub næste sommer handler ind for et større beløb.

Manchester City kan glæde sig over, at hvis klubben lykkes med at vinde Champions League, vil præmiepengene (næsten) dække indkøbsprisen på Walker. Man må håbe at han scorer i finalen!