×

Tak for dit besøg

Vi håber du er glad for hvad vi laver her på Sofabold, samt at du vil give os et like på Facebook som en lille påskønnelse for vores arbejde her på siden.

Hvis du er RIGTIG glad for Sofabold, er du også velkommen til at dele, så andre også kan få glæde af os.

Ligemeget hvad, så påskønner vi dit besøg!

 

Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

København Håndbold - et dødsdømt projekt

Benny Jaksland, 23. februar 2013 klokken 10:18 (Håndbold)

Så er der atter et københavnsk håndbold projekt er på trapperne. Igen et projekt, der baserer sig på FIF og igen et projekt med et rigmand bag roret. Så tankerne går tilbage til FCK Håndbold, og et tidligere FIF projekt, der har mange umiddelbare ligheder med det nye. Hvorfor skal vi have endnu et projekt er min første tanke.

Bølgerne efter AG København konkursen har dårligt lagt sig, inden de næste planer bliver luftet. Denne gang så endda med et damehold. Men ved nærmere eftertanke kan der måske være mening i galskaben, såfrem investoren ikke forventer, at kunne tjene penge på det, men i stedet gør det fordi han har en oprigtig interesse i sporten. Men mere om det senere.

Jeg håber virkelig det vil lykkedes. Talent massen er enorm i de københavnske klubber og kvaliteten er høj. Bredden og interessen er også stor i ungdomsrækkerne og det vil være fantastisk, hvis et succesfuldt københavnerhold kunne smitte af på resten af Sjælland. Samtidig virker det lidt tamt, at hverken København specifikt eller Sjælland generelt, kan præstere at skabe et damehåndboldhold, med kvalitet og holdbarhed.

Samtidig er dame håndbold virkelig seværdigt. Det må ikke sammenlignes med herrehåndbold, af samme årsager, som herre fodbold og kvinde fodbold er to vidt forskellige størrelser. Det skrev Martin om på fodbold bloggen i sidste uge. Inden for håndbold har kvinderne deres kvaliteter. Tempoet er lavere og fysikken er anderledes, men det gør at der er tid og mulighed for, at udføre tekniske detaljer og for tilskueren er der tid til at nyde dem.

Op ad bakke
Men ikke siden Anja Andersen flyttede sit "dream team" fra Slagelse til FCK, har der været et damehold på Sjælland, der har kunnet trække tilskuere. Lavmålet kom, da FCK Håndbold ikke kunne hente 1.000 betalende tilskuere til et dobbelt champions league arrangement med både herrer og damer.

Samtidig har hverken FIF eller Slagelse FH har i denne sæson ikke kunnet trække 1.000 tilskuere til hjemmekampene. Håndbold interessen på generelt på Sjælland og i særdeleshed på Frederiksberg, har bare ikke været tilstede i en lang årrække. Oven i den manglende tilskuer interesse er medie dækningen forsvindende lille.

Interessen er skiftet fra dame- til herrehåndbold i takt med at herrelandsholdet har lavet resultater, mens succesen for damernes landshold har været til at overskue. Samtidig kan det ikke understreges, at uanset hvordan projektet med AG København endte, så skabte det enorm omtale om herrehåndbolden generelt.

Samtidig er der en ny og spændende klub på vej frem øst for Storebælt i form af NFH på Falster. Et hold med stor lokal opbakning. Modsat en del af liga klubberne, har de været i stand til at trække mere en 1.000 tilskuere til hjemmekampe. Også selvom det var første division. Det er et hold baseret på danske talenter både på banen og i trænersædet. Klubben har accepteret, at det kan være svært at lokke disse spillere til at træne flere gange om ugen på Falster, så i stedet er en del af træningerne flyttet til Brøndby, så spillerne nemt kan passe både træningen og samtidig kombinere det med f.eks. studier.

I forhold til spillermaterialet, vil NFH være en væsentlig konkurrent til København Håndbold. Samtidig er der den økonomiske risiko. Endnu er det ikke kommet frem, hvordan finansieringen af driften forventes at blive skruet sammen.

Men såfremt økonomien baseres på en enkelt velhavende mæcen, bliver den umiddelbare sammenligning med tidligere tiders luftkasteller nærliggende. Dermed får man også associationer til f.eks. AG København, der står tydelig i bevidstheden hos alle der følger sporten. Ovenpå dette skal der lægges økonomiske problemer og konkurser for bla. Nordsjælland Håndbold og Slagelse FH.

Mulighederne
Men historikken taler imod at København Håndbold får succes er der dog muligheder. Først og fremmest ser det ud til, at holdet skal bygges op omkring tidligere, nuværende og potentielt kommende danske landsholdsspillere. Det vil sige nuværende og kommende liga profiler, der er eller bliver kendt i den brede danske befolkning. Karin Mortensen, Christina Petersen, Camilla Dalby, Christina Krogshede og Mia Augustesen er alle velklingende navne, både i og udenfor de mest fanatiske håndboldkredse og som er rygtet til København.

Samtidig er der allerede tilknyttet en erfaren og dygtig træner og kommende stjerner som Søs Søby er også rygtet på vej. Timingen for et at skabe et damehold i københavns området, kunne ikke være bedre. Gennem et generationsskifte på landsholdet og anført af spillere som Kristina Kristiansen og Louise Burgaard, spiller holdet seværdigt bold og har et ungt og slagkraftigt hold, der kan vil skabe resultater og interesse for sporten i fremtiden. Netop i københavns området er der en kæmpe talentmasse at tage af i disse år.

Talenter der tidligere har måttet tage til Jylland. Stadig vil de store jyske klubber nok trække deres del af talenterne. Men såfremt der eksisterer et alternativ på Sjælland, vil en del nok også vælge at blive. Men den ting, der tæller mest for, at København projektet kan blive en succes er, at det bygger på reelt indhold og ikke bare en fiks ide hos en mand, med en sportslig interesse og lidt for mange penge.

Dels sidder Martin Albertsen side om side med den kommercielle og økonomiske bagmand. Dels bygger man ovenpå et hold og klub, der har fungeret på ren amatør basis. Så spillere og ledere har bevist deres interesse, motivation, vilje og lyst til at være med også når der er modvind. Det er ikke kun professionelle, der kun er tilstede indtil en bedre tilbud dukker op.

Sæson 13-14
Dermed ser næste sæson meget interessant ud. Med en væsentlig oprustning i Viborg, FC Midtjylland der ser ud til at kunne forstærke holdet trods økonomiske udfordringer, Team Tvis både hentet og afgivet kvalitetsspillere og med tilgangen af København Håndbold og sandsynligvis NFH, vil ligaen til næste år være både spændende, af høj kvalitet og præget af danske profiler, der vil være med til at hæve niveauet for landholdet.

Dermed kan der igen sættes gang i en positiv spiral, hvor danske talenter får spilletid på og mod de bedste hold, som vil hæve niveauet for landsholdet, der begynder at skabe resultater som igen øger interessen for ligaen. Jeg er skeptisk, men støtter og håber på at projektet får ben at gå på og efterfølgende får succes. Et hold i København kombineret med landsholdet begynder at præstere, vil kunne skabe medieinteresse for sporten generelt, så vi forhåbentligt snart vil kunne se nogle flere kampe i TV.

Men de vil være et krydderi i sporten. De vil ikke kunne konkurrere med de bedste jyske hold på deres vilkår. Hertil er sporten for lille herovre. Men de vil kunne konkurrere på andre parametre f.eks. talent udviklingen, der vil være sat overfor de udenlandske topspillere, som de møder vest for Storebælt.

Jeg glælder mig til, at høre mere på torsdag, når der er pressemøde for at høre hvad tankerne og planerne er.

Andre blogindlæg af Benny Jaksland:

27. april 2017
11. april 2017
17. maj 2016
07. maj 2016
24. april 2016
06. april 2016
21. marts 2016
17. februar 2016
01. februar 2016
29. december 2015
08. juli 2015
30. maj 2015
03. maj 2015
31. marts 2015
26. februar 2015
08. februar 2015
03. januar 2015
08. december 2014
18. november 2014
21. september 2014
05. september 2014
18. juni 2014
28. maj 2014
07. maj 2014
24. april 2014
09. april 2014
13. marts 2014
22. januar 2014
14. januar 2014
08. januar 2014
18. november 2013
11. november 2013
02. november 2013
23. oktober 2013
06. oktober 2013
26. september 2013
20. september 2013
04. september 2013
27. august 2013
14. august 2013
06. august 2013
26. juli 2013
04. juli 2013
11. juni 2013
31. maj 2013
26. maj 2013