×

Tak for dit besøg

Vi håber du er glad for hvad vi laver her på Sofabold, samt at du vil give os et like på Facebook som en lille påskønnelse for vores arbejde her på siden.

Hvis du er RIGTIG glad for Sofabold, er du også velkommen til at dele, så andre også kan få glæde af os.

Ligemeget hvad, så påskønner vi dit besøg!

 

Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

Kan Daniel Alves gentage bedriften fra 2003?

Peter Arnholdt, 30. juni 2013 klokken 13:16 (Fodbold)

Klokken 24.00 dansk tid skydes drømmefinalen i Confederations Cup mellem Brasilien og Spanien i gang på Maracanã i Rio de Janeiro. Alt tyder på at vi får en jævnbyrdig finale mellem to hold, der må stå godt til hinanden. Spanien med sin boldbesiddende stil er altid et kig værd, mens Brasilien i de tre første opgør i turneringen lagde meget energi for dagen for at dominere kampen. Men hvem står stærkest til søndagens finale?

Verdensmestrene med flot serie

Spanien kommer til finalen som regerende Europa- og verdensmestre og har ikke tabt i de seneste 19 opgør. Det må give en masse selvtillid, som kommer spanierne til gode i de jævnbyrdige kampe. Vi fik et bevis på det i torsdags, hvor den spanske skude var i problemer mod Italien, men alligevel endte som sejrherre efter en kamp, der gik i forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence.

En hård semifinale i benene

Den hårde semifinale mod Italien i varmen i Fortaleza har sikkert sat sine spor på landstræner Vicente del Bosques tropper, og spørgsmålet er om Spanien har energien til at køre den sædvanlige Barcelona-stil med hurtig boldomgang og hurtigt genpres. Verdensmestrene har 24 timer mindre til at genoplade batterierne end Brasilien, ligesom der også må side en tung rejse fra Fortaleza til Rio i benene på Xavi & Co.

Brasilien og Neymar nedbryder barrierer

Brasilien kommer også til finalen med masser af selvtillid. Luíz Felipe Scolaris udvalgte har ikke tabt i de sidste fem kampe, og det nye Brasilien med Neymar i spidsen bryder hele tiden barrierer ned. For en måneds tid siden hed det, at Brasilien ikke kunne slå en af de store nationer. Nu har man banket både Frankrig og Italien. Det hed sig også, at Neymar kunne ikke præstere på landsholdet. Med tre mål og kåring som "Man of the Match" i lige så mange kampe i Confederations Cup har Neymar lukket ned for den diskussion.

Optimisme i brasserlejren

I det hele taget bobler det af optimisme i den brasilianske trup. Den tekniske koordinator Carlos Alberto Parreira fortalte i torsdags, at man ville slå Spanien med vilje, beslutsomhed og intelligens. Rent taktisk vil brasserne sikkert hente inspiration fra italienernes 1. halvleg mod Spanien. Her lukkede Cesare Prandellis mandskab godt ned for Xavi og Iniesta, og "Gli Azzurri" var selv dygtige til at angribe bag backsene Arbeloa og Alba.

Med Luíz Gustavo og Paulinho som bolværk

Brasilien har spillerne til at klare den offensive side af sagen. Med Hulk og Neymar på kanterne, godt suppleret af Daniel Alves og Marcelo skal de spanske backs nok få en masse at se til. Spørgsmålet er om Brasiliens defensiv kan levere en lige så flot bolværk som italienernes. Hjemmeholdet er selv sårbare bag de offensive backs, og inde centralt får Luíz Gustavo og Paulinho nok at se til med at bryde ned for de spanske kombinationer med Xavi i en nøglerolle.

Højt pres eller lavt pres?

Luíz Felipe Scolari overvejer i øjeblikket sikkert, hvor lagt oppe man skal møde spanierne. Jeg forestiller man, at Brasilien sætter i gang med højt pres godt hjulpet af de 70.000 tilskuere på Maracanã for at teste spaniernes fysik. Alternativet er at gøre som Italien, nemlig at møde spanierne på egen banehalvdel, og satse på bolderobring med hurtige omstillinger med Neymar og Hulk som primære "targets"

Vil historien gentage sig?

I dag er det præcis 11 år siden, at Brasilien vandt sit femte verdensmesterskab. I dag har man muligheden for at erobre Confederations Cup for fjerde gang, og dermed få en super generalprøve op til VM på hjemmebane i 2014. Jeg tror, at Brasilien besejrer Spanien med 1-0, og dermed gentager cifrene fra VM-finalen i 2003 for U/20-landshold. Den gang stillede Brasilien med en hårfager Daniel Alves, mens Iniesta var med i den spanske opstilling. Fernandinho, nu Manchester City, blev med bare tre minutter igen matchvinder i den finalekamp. I år tilfalder denne rolle sikkert enten Neymar eller Paulinho

Finalen vises direkte på TV2 med optakt fra kl. 23.15.

Brasilien:
12. Júlio César;
2. Daniel Alves, 3. Thiago Silva, 4. David Luíz, 6. Marcelo;
17. Luíz Gustavo, 18. Paulinho, 11. Oscar;
19. Hulk, 9. Fred, 10. Neymar

Spanien:
1. Casillas;
17. Arbeloa, 3. Piqué, 15. Sergio Ramos, 18. Jordi Alba;
16. Busquets, 8. Xavi, 6. Iniesta;
11. Pedro;, 9. Fernando Torres, 10. Fábregas