×

Tak for dit besøg

Vi håber du er glad for hvad vi laver her på Sofabold, samt at du vil give os et like på Facebook som en lille påskønnelse for vores arbejde her på siden.

Hvis du er RIGTIG glad for Sofabold, er du også velkommen til at dele, så andre også kan få glæde af os.

Ligemeget hvad, så påskønner vi dit besøg!

 

Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

Is, puck og skøjter- Introduktion til ishockey

Kasper Buch, 26. marts 2014 klokken 17:34 (General)

I anledning af at ishockeysporten snart får sin plads her på SOFABOLD.DK, har jeg, som den nye ishockeyansvarlige på siden, skrevet en introducerende blog omkring ishockeysporten. I første omgang kommer det til at handle om den hjemlige liga, Metal Ligaen.

Dansk ishockey

Kort fortalt består Metal Ligaen af ni mandskaber fordelt over hele landet. Man spiller først et grundspil med 40 kampe. Derefter går man over i et slutspil, hvor de otte bedste mandskaber deltager. De fire bedst rangerede vælger den modstander, de så vil have mellem nummer 5 og 8 i grundspillet. Derefter går man over i semifinalerne, hvor nummer 1 vælger den modstander, de vil have, og derefter kommer selvfølgelig finalerne ud fra samme format.

Slutspilsserierne spilles i bedst af syv serier, hvor det, i grundspillet, bedst rangerede mandskab har fordel af hjemmebane i fire af de maksimalt syv kampe.

Slutspillet er igang

Mens jeg skriver dette indlæg er man nået til slutspillet i den danske liga. Kvartfinalerne er overstået med klare sejre i tre af de fire serier, nemlig kampene SønderjyskE-Esbjerg Energy (4-1), Frederikshavn Whitehawks-Odense Bulldogs (4-1) og Herning Blue Fox-Herlev (4-0). Den sidste serie stod mellem Aalborg Pirates og Rødovre Mighty Bulls, og blev betydeligt mere jævnbyrdig end de tre førnævnte serier. Man skulle helt ud i den syvende og afgørende kamp, før at Aalborg Pirates på hjemmebane sendte Rødovre Mighty Bulls på sommerferie med et 2-0 nederlag.

Man har netop påbegyndt semifinaleserierne, hvor de forsvarende mestre fra SønderjyskE møder Aalborg, og Herning tager imod Frederikshavn. De første kampe blev spillet i går og var mildest talt ensidige. SønderjyskE slog Aalborg hjemme i SE Arena i Vojens med 7-2. Bedre gik det ikke for Frederikshavn, der var på besøg i Kvik Hockey Arena i udkanten af Herning. Høgene blev spist med 6-2 af de midtjyske ræve, så begge de topseedede mandskaber har altså fået en fin start på serierne.

De næste kampe spilles de kommende dage. Aalborg-SønderjyskE er rykket frem til i morgen aften på grund af et andet arrangement fredag i Gigantium Isarena, hvor Aalborg Pirates hører til. Frederikshavns kamp mod Herning bliver spillet som planlagt fredag, klokken 19.30 og sendes i TV på TV3 Sport 2.

TV dækningen

Hele grundlaget for denne side er at oplyse om, hvornår de forskellige kampe bliver spillet, og på hvilke tv kanaler de bliver vist. Havde dansk ishockey været med på menuen her på SOFABOLD.DK ved sæsonstart i september, havde der faktisk ikke været noget at skrive i TV menuen.

I hele grundspillet har rettighedshaveren TV3 SPORT valgt ikke at vise kampe i TV, men i stedet streame et fåtal af kampene på hjemmesiden tv3sport.dk, med masser af tekniske vanskeligheder og aflyste transmissioner til følge, til ishockeyfansenes store fortrydelse. Man har dog fra TV3 SPORTs side valgt at sende enkelte kampe fra slutspillet på enten TV3 Sport 1 eller TV3 Sport 2, mens et antal kampe fra slutspillet også streames på tv3sport.dk.

For kort tid siden præsenterede Danmarks Ishockey Union en ny tv aftale med TV 2, som havde rettighederne til dansk ishockey fra 2000 og frem til 2007, hvor stationen lagde rettighederne ind i TV 2 SPORT, som man dannede i samarbejde med Viasat. I den nye tv aftale har TV 2 forpligtet sig til at vise minimum 40 kampe fra Metal Ligaen på en af deres kanaler, formodentligt TV 2 Zulu eller en nystartet sportskanal, som, ifølge flere medier, kan blive aktuel. Det specielle ved denne tv aftale er at DIU selv skal stå for produktionen, altså indkøbet af den, ligesom at DIU selv bidrager med kommentatoren. Det bliver den velansete ishockeyjournalist, tidligere TV 2 reporter og nuværende presseansvarlige i DIU, Jimmy Bøjgaard, der kommer til at kommentere kampene for TV 2.

 

Jeg håber, at jeg fik gjort jer lidt klogere på ishockey, i hvert fald den danske liga, i dette indlæg. Der vil også komme et indlæg om klodens bedste turnering, NHL, lidt senere.

...og så er der jo også snart VM i ishockey.

Kom ud i hallen eller tune ind på TV og se, hvad jeg synes er Verdens bedste sport.

Iskolde hilsner fra Kasper, den nye ishockeyskribent på sofabold(puck).dk

Andre blogindlæg af Kasper Buch: