×

Tak for dit besøg

Vi håber du er glad for hvad vi laver her på Sofabold, samt at du vil give os et like på Facebook som en lille påskønnelse for vores arbejde her på siden.

Hvis du er RIGTIG glad for Sofabold, er du også velkommen til at dele, så andre også kan få glæde af os.

Ligemeget hvad, så påskønner vi dit besøg!

 

Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

Håndbolden har problemer - men det er ikke Qatar

Jakob Termansen, 30. januar 2015 klokken 19:07 (Håndbold)

Lad det være sagt med det samme - jeg er ikke håndboldfan, ekspert eller noget der blot liner. Jeg er bange for, at jeg ikke engang kan sige, at jeg har set en fuld håndboldkamp, hverken i TV eller i en hal.

Jeg følger dog en smule med i debatten omkring håndbold, specielt efter vi begyndte at dække håndbold her på Sofabold, da vi selvfølgelig også dækker håndbold på f.eks vores Twitter konto. Igennem hele VM har jeg således kunne se det ene hånelige tweet efter det andet om værtsnationen Qatar. De officielle Twitter kontoer fra både DR Sporten og TV2/Sport har kaldt Qatar alt fra “Købehold” til “Mastercard” under hele turneringen - vel og mærket uden Qatar har gjort en eneste ting forkert eller ulovligt.

Jo, Qatar har udnyttet reglerne til fulde og samlet et hold af profiler, der gerne skiftede statsborgerskab for iskolde oliekontanter. Det kan man naturligvis foragte og fordømme, men at komme med kommentarer om, at Qatar har ødelagt håndboldsporten, det mener jeg er at gå langt over stregen.

Problemet ligger ikke i Qatar, men hos det Internationale Håndbold Forbund, der tillader spillere at skrifte nation med en meget kort karantæneperiode. Det står naturligvis folk frit for ikke at bryde som om det Qatar har gjort. At mene, at Qatar viser en dårlig moral. Men at påstå, at Qatar ødelægger håndboldsporten, fordi de overholder de regler som IHF har på området, det mener jeg er helt forkert.

Jeg er helt enig i, at reglerne bør laves om. Jeg har det dog også sådan, at så længe reglerne tillader det, så har jeg intet problem med det. Jeg er ganske sikker på, at langt de fleste der kører bil heller ikke kun kører 60 km/t på motorvejen, da fart jo dræber og det derfor er moralsk korrekt at sætte farten kraftigt ned. Lige netop reglen/loven om hastigheden har vi danskere sjovt nok ikke det store problem med at overtræde. Men kommer der et håndboldhold, der overholder reglerne, men måske ikke moralen i et spil som vi danskere har opfundet - så skal jeg da lige love for at folk kommer op på barrikaderne.

I stedet for at fordømme Qatar, bør folk bruge deres kræfter på at påvirke IHF, så reglerne kan blive lavet om. Det er sådan tingene bør forgå, ikke ved at sidde på Twitter og pege fingre. 

Andre blogindlæg af Jakob Termansen:

16. maj 2018
23. januar 2018
08. januar 2018
29. maj 2017
23. november 2016
27. februar 2016
03. december 2015
01. december 2015
29. oktober 2015
15. oktober 2015
18. august 2015
01. august 2015
24. marts 2015
04. marts 2015