×

Tak for dit besøg

Vi håber du er glad for hvad vi laver her på Sofabold, samt at du vil give os et like på Facebook som en lille påskønnelse for vores arbejde her på siden.

Hvis du er RIGTIG glad for Sofabold, er du også velkommen til at dele, så andre også kan få glæde af os.

Ligemeget hvad, så påskønner vi dit besøg!

 

Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

Frem med dåserne DBU!

Jakob Termansen, 11. august 2013 klokken 21:22 (Fodbold)

Fodboldfans har det ofte svært ved forandringer, selv de mindste ting som mange ville mene var en lille ting, kan skabe store debatter, specielt efter internettet er blevet alle mands eje.

Jeg er selv glad for de traditioner der er omkring de hold jeg følger, både her hjemme og i udlandet. Jeg har det svært med at acceptere, at Chelsea inden for nogle år, nok ikke længere spiller på Stamford Bridge. På ét punkt mener jeg dog, at det ikke kan gå hurtigt nok med en lille forandring, nemlig et redskab til dommerne.

Igennem det sidste år, har det bl.a. i Brasilien og i USA kørt som test, at dommerne har en lille sprayflaske siddende i bukserne, som de kan bruge til at tegne på banen med. Jeg har taget mig selv i flere gange at sidde foran TV skærmen og bande, fordi holdet der skal dække op for et frispark, så åbenlyst ”stjæler” en meter eller to, ét sekund efter dommeren vender hovedet.

Det er desværre de fleste dommere der blot lader dette ske, gang efter gang, sikkert fordi, det nærmest er umuligt for dem at dæmme op for det, samt fordi dommeren ellers ville skulle skridte hvert frispark op 3-4 gange.

Med sprayflasken ”maler” dommeren helt enkelt en linje på græsset, markere at det er bag denne linje man skal stå og kan så fokusere på alt det andet der forgår på banen.

Som det kan ses på klippet her over, så bruges der her en slags skum, som forsvinder efter cirka ét minut, hvorfor der ikke efter en kamp er 33 linjer rundt omkring på banen.

Dette kan efter min mening kun indføres for langsomt rundt i hele Europa, helst gerne fra næste weekend i Superligaen. Da der er tale om en test periode for brugen af disse sprays i MLS og Brasilien (og vist nok også Sydafrika), skal disse først godkendes af FIFA og UEFA -  dette bør dog være en form sag, til glæde for dommere og fair play på banen!

Andre blogindlæg af Jakob Termansen:

16. maj 2018
23. januar 2018
08. januar 2018
29. maj 2017
23. november 2016
27. februar 2016
03. december 2015
01. december 2015
29. oktober 2015
15. oktober 2015
18. august 2015
01. august 2015
24. marts 2015
04. marts 2015
02. marts 2015