×

Tak for dit besøg

Vi håber du er glad for hvad vi laver her på Sofabold, samt at du vil give os et like på Facebook som en lille påskønnelse for vores arbejde her på siden.

Hvis du er RIGTIG glad for Sofabold, er du også velkommen til at dele, så andre også kan få glæde af os.

Ligemeget hvad, så påskønner vi dit besøg!

 

Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

Få så indført den mål teknologi!

Jakob Termansen, 21. februar 2015 klokken 19:52 (Fodbold)

Hvis man her lørdag fulgte med i Swansea - Manchester United fra Premier League samt Silkeborg - Esbjerg, så fik man et tydeligt indblik i hvor afgørende mål teknologien kan være i en fodboldkamp.

Swansea fik helt korrekt afvist en scoring i første halvleg, da bolden ikke var over linjen, hvilket tydeligt kunne ses på de efterfølgende billeder på TV skærmen, ligesom dommeren heller ikke havde modtaget et signal på hans ur. En lille time senere bliver der dømt mål til Esbjerg, på en scoring, hvor jeg før den langsomme gengivelse kunne se, at bolden umuligt kunne ha’ krydset linjen - hvilket slow billederne da også med alt tydelighed viste.

Jeg har hørt tal fra én million til 2,5 millioner per klub, som det vil koste at indfører mål teknologi for de danske klubber, hvis det skulle indføres i Superligaen. Det er koster altså et sted mellem 12 og cirka 25 millioner for dansk fodbold, hvis vi skal ha’ mål teknologi i Superligaen. Jeg går stærkt ind for, at man fra DBU’s side indfører det som et krav for at deltage i Superligaen, at man har mål teknologi på stadion, nøjagtig som der er krav til varme i banen. Kan klubben ikke betale investeringen ved oprykningen, så kan man passende tage beløbet for TV pengene som udbetales efter de første 11 runder.

Det er hovedrystende at sidde og se gang på gang at kampe bliver afgjort af dommere der ikke - helt naturligt - kan afgøre på et split sekund, om en bold har krydset stregen eller ej. Teknologien er her, få den indført - Premier League har allerede siden august vist, at det virker!

Det er i min forstand trættende, at Danmark gang på gang skal halt efter når det gælder fodbolden. Allerede tilbage august 2013 efterlyste jeg skumsprayen til dommerne i Superligaen, noget der heldigvis er blevet indført her i vinterpausen. I august 2013 havde skumspray allerede været i brug i MLS, Brasilien og Sydafrika. I den nye sæson blev skumspray indført i langt de fleste store europæiske ligaer - hvorfor skulle vi vente 6 måneder i Danmark?

Som det er nu, er det et krav at Superliga klubbernes stadions har varme i banen, samt plads til 10.000 tilskuere, hvor 3.000 af disse skal være siddepladser, samt et lysanlæg på 1000 lux. Der har i en længere periode været tale om kravet til opvarmning af banen skal gælde allerede fra 1. division, hvilket det efter min mening bør. Hvis der indføres krav om plads til 5000 tilskuere, 2000 af disse siddende, samt varme i banen ved oprykning til 1. division, så vil krav om ekstra pladser til tilskuere, samt mål teknologi heller ikke det der sprænger budgettet ved en oprykning.

Det er efterhånden blevet så trist et syn at komme rundt til stadions i Danmark, hvis man besøger en klub der ikke har været en fast del af Superligaen i de seneste 10 år. Flere stadions viser tydeligt præg af, at de er kommunalt ejet, samt at den største udgift som kommunen har haft på stadion, har været den mand der er blevet sendt ud for at slå græsset. Flere og flere klubber har heldigvis fundet ud af, at hvis man ønsker flere tilskuer til kampene, så kræver det nogle investeringer i forholdene.

Jeg elsker Superligaen, det var en glædes dag for mig fredag, da vinterpausen endelig var slut. Men hvis Superligaen ikke skal udvikle sig til en ligegyldig række, hvor kampe bliver afgjort på tilfældigheder, eller om en linjedommer når ned på baglinjen i tide, så må der investeres - til glæde for både klubberne selv, men så sandelig også for os der følger med på stadion og på TV.

Andre blogindlæg af Jakob Termansen:

16. maj 2018
23. januar 2018
08. januar 2018
29. maj 2017
23. november 2016
27. februar 2016
03. december 2015
01. december 2015
29. oktober 2015
15. oktober 2015
18. august 2015
01. august 2015
24. marts 2015
04. marts 2015
02. marts 2015