×

Tak for dit besøg

Vi håber du er glad for hvad vi laver her på Sofabold, samt at du vil give os et like på Facebook som en lille påskønnelse for vores arbejde her på siden.

Hvis du er RIGTIG glad for Sofabold, er du også velkommen til at dele, så andre også kan få glæde af os.

Ligemeget hvad, så påskønner vi dit besøg!

 

Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

Det nye Brasilien i alvorlige tests ved Confed Cup

Peter Arnholdt, 12. juni 2013 klokken 12:49 (Fodbold)

På lørdag skydes Confederations Cup i gang med kampen Brasilien-Japan på Estádio Mané Garrincha i hovedstaden Brasília. Det brasilianske landshold har i et par år tullet rundt i mere eller mindre ligegyldige venskabskampe. Nu er ventetiden overstået. Det er i juni måned, at Neymar & Co. skal bestå den første prøve på den store scene og være med til at skabe en landsholdseufori, som skal bære de 5-dobbelte verdensmestre frem til den sjette globale titel på hjemmebanen i 2014.

Værdifulde tests ved Confed Cup

Det brasilianske landshold får ved Confed Cup tre hårde kampe i den indledende fase. Første opgave hedder som sagt Japan, der leverede en offensiv gang hvirvelvindsfodbold. Næste udfordring er angstmodstanderen Mexico, som i 2012 besejrede Neymar & Co. med 2-1 i OL-finalen, mens Brasilien i den sidste puljekamp møder Italien, som er et af de mest spændende mandskaber fra Europa. Landstræner Luíz Felipe Scolari og hans udvalgte skal i den grad være på stikkerne, hvis man skal med i den Top 2 fra ”Dødens Gruppe”, som går videre til slutspillet. Her venter Spanien, Uruguay eller Nigeria fra den modsatte pulje i en evt. semifinale, og hvis alt flasker sig ligger der en finale og lurer på fodboldtemplet Maracanã den 30. juni.

Et yngre og lettere Brasilien

De brasilianske værter stiller med en relativ ung gruppe spillere, hvor kun de tre målmænd samt markspilleren Daniel Alves har rundet de 30 år. Truppen indeholder en masse fart i unge spillere som Neymar, Lucas Moura og Bernard, og det bliver spændende at se, hvordan dette nye Brasilien uden rutinerede navne som Ronaldinho og Kaká vil klare sig mod hold, som sandsynligvis kommer til at stå lidt længere tilbage på banen. Brasilien elsker at spille på hurtige omstillinger, men det bliver svært, når man spiller på hjemmebane og hurtigt får et utålmodigt publikum på nakken.

Gigantiske sprækker i opbakningen

Det brasilianske publikum får en hovedrolle, såfremt Brasilien skal klare sig godt ved Confed Cup. Rivaliseringen mellem klubberne i det passionerede fodboldland er enorm, og den slår nogle gigantiske sprækker i opbakningen til landsholdet. Vi fik en smagsprøve på det i søndags, hvor ”A Seleçao” mødte Frankrig på Arena Grêmio. Reservespilleren Fernando, der optræder for netop Grêmio i den hjemlige lige, fik en heltemodtagelse af de godt 50.000 tilskuere, mens Oscar omvendt måtte lægge ører til buh-råb undervejs. Den 21-årige Chelsea-spiller har nemlig en fortid hos ærkerivalerne fra Internacional, og det er ikke glemt selvom man trækker den gule landsholdtrøje over hovedet. En af opgaverne for det nye Brasilien er at få nationen til at samles om landsholdet og få skabt en fodboldeufori a la den, som Tyskland skabte ved Confed Cup i 2005.

Sejre vil sa­mle nationen

­Det er nemlig ikke noget, der samler den brasilianske nation mere end sejre. På den led fik Felipãos mandskab en super generalprøve med søndagens 3-0 sejr over Frankrig. Det er lang tid siden, at Brasilien har slået en af de store nationer, og hvis der er noget som kan være med at udvikle et ungt mandskab, så er det sejre og selvtillid. Der var masser af ros at hente fra ekspertkorpset, hvor VM-helten fra 2002 Ronaldo snakkede om at Brasilien endelig kan mønstre et kompetitivt landshold. Jeg synes også, at det begynder at se fornuftigt ud for ”A Seleçao”. Holdets achilleshæl har tidligere været den defensive midtbanespiller, men det har set fornuftigt ud med Luíz Gustavo i rollen som oprydder. Oppe foran venter vi stadigvæk på at Neymar folder sig fuldt ud. Den gamle landsholdsspiller Casagrande snakker om at den kommende Barcelona-spiller lige mangler den sidste selvtillid for at levere på landsholdet som han har gjort for Santos. Den chance kommer nu. Med en storkamp af Brasilien og Neymar vil hele nationen begynde at bakke 100% op om deres landshold, og vi kan dermed få et festligt VM, hvor værtsnationen kommer til at folde sig ud på bedste vis både på og uden for banen.

Jeg kommer til at følge turneringen fra Belo Horizonte, som er vært for to puljekampe samt en semifinale.  Fodbold i Brasilien fås i min optik ikke større. Her fra skal der bare ønskes god fornøjelse med 15 dages fodboldfest.

Mit bud på Brasiliens startopstilling mod Japan:

Júlio Cesar
Daniel Alves, Thiago Silva (anfører), Davíd Luíz, Filipe Luís/Marcelo
Luíz Gustavo, Paulinho
Oscar
Hulk, Fred, Neymar


Puljerne ved Confederations Cup:

Gruppe A: Brasilien, Italien, Japan, Mexico
Gruppe B: Nigeria, Spanien, Tahiti, Uruguay