×

Tak for dit besøg

Vi håber du er glad for hvad vi laver her på Sofabold, samt at du vil give os et like på Facebook som en lille påskønnelse for vores arbejde her på siden.

Hvis du er RIGTIG glad for Sofabold, er du også velkommen til at dele, så andre også kan få glæde af os.

Ligemeget hvad, så påskønner vi dit besøg!

 

Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

Dameligaen 2013-2014

Benny Jaksland, 06. august 2013 klokken 21:02 (Håndbold)

Forskellen mellem top og bund i dameligaen vil i den kommende sæson være større end den har været længe. Bortset fra top 3, satses der på unge talenter samtidigt med, at trupperne sjældent har været smallere end de er i denne sæson. Her er mit tip til slutstillingen i kvindernes grundspil:

12. EH Vejen:
Selvom de har meldt afbud til EHF Cuppen og dermed har reduceret slitagen på en smal spillertrup, er Vejen stor risiko for at rykke ned. Jesper Jensen har overtaget trænergerningen. Han var en fantastisk spiller og i stand til at læse modstandere som få andre. Men han skal til at hente erfaringer som træner, som vil blive dyre købt i klubbens nuværende tilstand og ligaens jævnbyrdighed in mente.

11. SønderjyskE
SE har klart meldt ud, at økonomien omkring holdet i dameligaen har skuffet, hvilket har betydet at truppen umiddelbart virker svækket efter sommerens udskiftninger i truppen. De har dog hentet både islandsk træner og et par islandske spillere, som skal vise deres niveau i forhold til resten af ligaen.

10. HC Odense
HCO har hentet en dygtig ung men samtidig erfaren træner i Aalborg DH, hvor han har vist, at han kan udvikle og få maksimalt ud af en talentfuld trup. Det vil løfte holdet fra sidste års 11. plads. Men tabet af store profiler som Karolina Ørneborg (Szwed). Samtidig vil deres deltagelse i sæsonens Cupwinners Cup slide på truppen og gøre, at de vil ende i den tunge ende af tabellen.

9. Aalborg DH
Der er et stort potentiale i truppen, som i sidste sæson blev ødelagt af økonomisk rod og kaos på trænerbænken. De store profiler og løntunge spillere er blevet udskiftet med mere eksotiske navne som Kelsi Fairbrother fra England og talenter som Kaja Kamp. 
Men det er også en trup, der har været igennem en sæson, der ruster dem til modgang og har givet dem sult på, at skulle kæmpe om hvert eneste point. Det vil bringe dem langt op i tabellen i grundspillet men dog heller ikke længere.

8. Skive FH
Skive har en homogen trup og en dygtig træner. Men i denne sæson kan de ikke ride videre på bølgen fra oprykning osv. Den anden sæson i ligaen er altid de sværeste, da det er her at spillere og trænere mødes med forventninger og nu skal til at vise de kan præstere og Skive vil få en svær sæson.
Truppen er i store træk den samme som i sidste sæson og umiddelbart virker truppen til, at være på samme niveau som sidste år, hvor de havde en flot sæson og sluttede på en fortjent 8. plads i grundspillet og de vil også i år ende omkring samme placering.

7. Randers HK
RHK bliver sæsonens store skuffelse. Deres trup er svækket og er klart smallere end sidste sæson. Fraværet af Camilla Dalby og Chana Masson efterlader et par kæmpe huller i truppen på vigtige positioner, som RHK ikke indtil videre har kunnet til at udfylde. 
Der har været en større udskiftning, men det virker til at hullerne efter de andre afgange er blevet fyldt ud. Men i den kommende sæson skal RHK ikke regnes som en af de 4 store i dansk damehåndbold. Dog har de nogle spændende spillere som f.eks. Kathrine Heindal, der vil løfte hele holdet til en slutspilsplacering.

6. Nykøbing Falster HK
Nykøbing kommer med en trup, der består af store talenter og med en træner, der gennem mange sæsoner har manifesteret sig som en af de bedste i Danmark til, at arbejde med og udvikle talenter.
NFHK kommer rider på en enorm bølge og har kæmpe opbakning i lokalsamfundet og de har en fantastisk hjemmebane, hvor der ofte er fuldstændig udsolgt. Her vil de tage mange point fra de etablerede ligahold. NFHK vil være sæsonens overraskelse og vil kunne nå langt i slutspillet.

5. København Håndbold
KH har allerede vist, at de har et kæmpe potentiale og niveau. Truppen har taget vital erfaring med fra FIF spillerne, der er blevet hærdede gennem flere hårde sæsoner som “Danmarks bedste amatører” (som de kaldte sig selv).
Samtidig er der blevet suppleret med de største talenter i dansk damehåndbold som Søs Søby og Pernille Larsen. Organisationen omkring holdet virker stabilt, de har en dygtig og erfaren træner på bænken og så har de energien som et projekt som KH har i opstarten. Holdet vil nå top 5 i grundspillet og har potentiale til at overraske i slutspillet.

4. Team Esbjerg
Esbjerg virker til at være blevet forstærket på mange pladser i løbet af sommeren. Særligt på  målvogter pladsen virker de stærke med to norske klasse keepere. Samtidig har Griegel fundet sit naturligt høje niveau og suppleret med Kviesgaard og Johanna Ahlm virker holdet som en udfordrer til medalje striden i år.
Samtidig har Esbjerg styr på organisation, rammer for spillerne og har et fantastisk makkerpar på bænken i Westerholm og Frederiksen. De bliver en spændende udfordrer til de tre store i år, men skal samtidig vise, at de hører til i top 4, da rammer, økonomi og organisation forpligter.

3. FC Midtjylland
Selvom de har mistet deres assistenttræner tæt på sæsonstart, så vil Helle Thomsens erfaring og kvaliteter bringe dem til tops. Næsten på omgangshøjde med VHK. Holdet virker stærkt selvom de har sagt farvel til flere profiler. Dog vil den smalle trup betyde, at der skal økonomiseres med ressourcerne, så der vil blive smidt point hist og her i grundspillet, mens de 2 øvrige tophold vil buldre afsted.
Jakob Vestergaards farvel tæt på sæsonstart vil skabe uro i truppen, men konstellationen af Helle Thomsen som cheftræner og så en assistent træner, med masser af international erfaring og som har bevist at han hører til på den øverste hylde blandt europæiske trænere. En sammensætning der ville skabe problemer. Det er kun en styrkelse af organisationen, at man får en anden kvalificeret men mindre erfaren assistent til Helle Thomsen. Hun er i sig selv blandt de bedste trænere i Europa.

2. Team Tvis Holstebro
TTH har etableret sig i top 3 i Danmark. De har vist de har potentialet til at spille op mod de største i Europa, men deres fantastiske sæson sidste skaber også forventninger hvilket er nyt for truppen. De er samtidig afhængige af, at nøgle spillere som Kristina Kristiansen undgår langvarige skader, da der ikke er kvalificerede afløsere i truppen. Selvom de har solgt Burgaard, så fremstår truppen i forstærket. Særligt virker Ida Alstad som en markant forstærkning af holdet. 
Dog vil fraværet af Sandra Toft i opstarten give VHK et forspring, som de ikke vil indhente i grundspillet. Mens Viborg tager den ene finaleplads vil der være dødtløb mellem FCM og TTH om den anden.

1. Viborg HK
VHK virker skræmmende. Ikke alene har de kunnet hente nogle af de bedste spillere fra deres konkurrenter i form af Louise Burgaard og Chana Masson, men de har også hentet internationale klassespillere som Damjanovic og en karismatisk træner, der gang på gang har vist at de første 2 sæsoner han er i en klub, hæver han holdets niveau og skaber han fantastiske resultater.
VHKs trup er ikke så stærke som deres utrolige 2010 mandskab, men de har potentialet til at nå dertil. Samtidig virker det som om, at klubben og organisationen er blevet trimmet og tilpasset til den økonomiske virkelighed, der eksisterer i dag hvis man vil drive en professionel håndbold forretning. VHK vil være tæt på urørlige i den kommende sæson og de vil kæmpe for at vise, at sidste sæson var en enlig svipser og at deres selvopfattelse som europæisk storhold er berettiget.

Andre blogindlæg af Benny Jaksland:

27. april 2017
11. april 2017
17. maj 2016
07. maj 2016
24. april 2016
06. april 2016
21. marts 2016
17. februar 2016
01. februar 2016
29. december 2015
08. juli 2015
30. maj 2015
03. maj 2015
31. marts 2015
26. februar 2015
08. februar 2015
03. januar 2015
08. december 2014
18. november 2014
21. september 2014
05. september 2014
18. juni 2014
28. maj 2014
07. maj 2014
24. april 2014
09. april 2014
13. marts 2014
22. januar 2014
14. januar 2014
08. januar 2014
18. november 2013
11. november 2013
02. november 2013
23. oktober 2013
06. oktober 2013
26. september 2013
20. september 2013
04. september 2013
27. august 2013
14. august 2013
26. juli 2013
04. juli 2013
11. juni 2013
31. maj 2013
26. maj 2013
20. maj 2013