×

Tak for dit besøg

Vi håber du er glad for hvad vi laver her på Sofabold, samt at du vil give os et like på Facebook som en lille påskønnelse for vores arbejde her på siden.

Hvis du er RIGTIG glad for Sofabold, er du også velkommen til at dele, så andre også kan få glæde af os.

Ligemeget hvad, så påskønner vi dit besøg!

 

Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

Costa-sagen tvinger Brasilien til at tænke nyt

Peter Arnholdt , 16. november 2013 klokken 12:26 (Fodbold)

Timeglasset er så småt ved at rinde ud for den brasilianske landstræner Luís Felipe Scolari i bestræbelserne på at sammensætte den trup, som skal føre sambalandet helt til tops, når FIFA World Cup skydes i gang hjemme på Arena Corinthians i São Paulo den 12. juni 2014.

Selvom kalenderen siger at der er små 7 måneder til omstilling til VM-tid, så er der reelt kun 3 landskampe til at se spillerne efter i sømmene. Natten til søndag skal der testes mod Honduras i Miami, og 3 dage senere møder "A Seleção" Chile i Toronto. Derefter er der kun et skud tilbage i bøssen for Scolari & Co., og det er den 5. marts ude mod de sydafrikanske VM-værter fra 2010. 

Det meste af den brasilianske trup er på plads. 16 ud af de 23 spillere, som vandt Confederations Cup i juni 2013, får helt sikkert genvalg, og Scolaris opgave bliver at holde fast i automatismerne på den succesfulde stamme, men samtidigt tjekke kandidater til de yderste mandater.

Opstillingen mod Honduras kommer til at være en smule eksperimenterende i de bagerste geleder, men det skyldes mere nød end overskud. Backparret Daniel Alves og Marcelo er ude med skader, mens anfører Thiago Silva er på skånekost i landsholdslejren og bliver nok først luftet natten til onsdag mod Chile.

Træningerne i Miami tyder på, at Scolari stiller op med denne startformation:

Victor;

Maicon, David Luíz, Dante og Maxwell;

Luíz Gustavo, Paulinho og Oscar;

Bernard, Jô og Neymar.

Marquinhos, Willian og Robinho står på spring til at afløse Danté, Bernard og Jô, mens Hernanes og Lucas Leiva er kandidaterne til at give frisk blod til midtbanen. Førstekeeperen Júlio César, Hulk og Ramires må væbne sig med tålmodighed. De kommer nok først i aktion i Toronto den 19. november, når der står Chile på menuen.

Scolari står pt. uden et rigtigt alternativ til Jô som klassisk centerangriber. Fred er langtidsskadet, Pato rammer bare ikke formen for tiden, og Diego Costa har fravalgt det brasilianske landshold til fordel for det spanske. Det har givet plads til Robinho, og når superdribleren kommer på banen skal vi nok over i noget med 'falsk 9'er', sandsynligvis med Neymar liggende centralt.

Robinho og Neymar spillede i en periode sammen i Santos, og det kom der rigtigt meget god og sjov fodbold ud af. De to i spillehumør kan virkelig blive en pestilens for ethvert forsvar, men faren kan ligge i, at de overdriver de opfindsomme indslag, og dermed kommer til at misse effektiviteten.

Diego Costa-sagen har selvfølgelig fyldt en del i de brasilianske medier, og mange giver udtryk for at Atlético Madrid-angriberen er en 'filha da puta' (ludersøn), men omvendt skyder man også skylden på Scolari for ikke at have givet spilleren en ordentlig chance i tide. Men når det så er sagt er 99% af brasserne sikre på, at det nok skal gå uden denne 'forræder', som var totalt ukendt på disse breddegradder for bare nogle sæsoner siden.

Testkampen mod Honduras vises direkte på TV3 Sport 1 kl. 1.30 natten til søndag, mens der endnu ikke er nogle TV-stationer, som har lagt billet ind på Chile-kampen tre dage senere, men det kan jo nå at komme. Sofabold.dk skal nok twitte om sagen, hvis en kanal i nærheden alligevel skulle bide til bolle i sidste øjeblik. Det er jo set før...

Til sidst en lille sjov historie med relation til kampen...

Det brasilianske fodboldforbunds tidligere præsident Ricardo Teixeira bor i Miami, og han er ifølge brasilianske medier skidesur over arrangementet, som trækker en del journalister til byen. Nogle folk lever bedst i det skjulte, folk som den korruptionsanklagede Teixeira..