×

Tak for dit besøg

Vi håber du er glad for hvad vi laver her på Sofabold, samt at du vil give os et like på Facebook som en lille påskønnelse for vores arbejde her på siden.

Hvis du er RIGTIG glad for Sofabold, er du også velkommen til at dele, så andre også kan få glæde af os.

Ligemeget hvad, så påskønner vi dit besøg!

 

Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

Brasilien til Superclássico uden ægte 9'er

Peter Arnholdt , 17. september 2014 klokken 18:51 (Fodbold)

Den brasilianske landstræner Carlos Dunga udtog denne onsdag 22 spillere til næste måneds testkampe mod Argentina og Japan. Der blev ikke de helt store udskiftninger i forhold til, hvad Brasilien stillede med i 1-0 sejrene over Colombia og Ecuador i september måned. Den 50-årige Dunga har dermed prioriteret kontinuiteten, selvom São Paulo-spillere som Alexandre Pato og Paulo Henrique Ganso presser sig på med fornemme præstationer for klubholdet.

Midtbanen og angrebet består af akkurat de samme spillere, som var med på turneen i USA i september måned, og der er heller ingen udskiftninger på målmandsposten. Forsvaret er ændret på to positioner, idet Dunga har givet plads til de unge backs Mário Fernandes fra CSKA og Dodô, som til daglig spiller i Inter. De skubber rutinerede Maicon og Marcelo ud i kulden.

Der var heller ingen ægte 9‘er med i truppen denne gang, så Brasilien skal igen spille med en offensiv kvartet, som består af bevægelige spillere. Spørgsmålet er om ikke Robinho får chancen fra start denne gang på bekostning af Diego Tardelli, som var den foretrukne centrale angriber i sidste omgang. Driblekongen fra Santos sammen med Neymar er en konstellation, som vil give de fleste sambafodboldentusiaster 'ståpels’.

De 22 navne er som følger: 

Målmænd: Jefferson (Botafogo), Rafael Cabral (Napoli)

Backs: Danilo (Porto), Mário Fernandes (CSKA), Filipe Luís (Chelsea), Dodô (Inter)

Stoppere: David Luiz (PSG), Marquinhos (PSG), Gil (Corinthians), Miranda (Atlético Madrid)

Defensiv midtbane: Luiz Gustavo (Wolfsburg), Ramires (Chelsea), Elias (Corinthians), Fernandinho (Manchester City)

Offensiv midtbane: Oscar (Chelsea), Willian (Chelsea), Phillipe Coutinho (Liverpool), Éverton Ribeiro (Cruzeiro)

Angribere: Neymar (Barcelona), Diego Tardelli (Atlético-MG), Robinho (Santos), Ricardo Goulart (Cruzeiro)

Brasilien lægger ud mod Argentina den 11. oktober i den tredje udgave af ‘Superclássico das Americas’, som denne gang spilles på neutral grund i Beijing. Derefter går turen videre til Singapore og månedens sidste testkamp mod Japan. De fleste brasilianere kommer til at se kampene med morgenhår. Opgørene sparkes i gang kl. 20.05 og 18.45 lokal tid, men det svarer til hhv. kl. 9.05 og 7.45 på de brasilianske vækkeure. 

Landsholdsudtagelsen har givet en del utilfredshed hos i hvert fald 5 af klubberne i Brasilien. Klub- og landsholdskalenderen er nemlig ikke koordineret, og det betyder, at Atlético-MG, Botafogo, Corinthians, Cruzeiro og Santos stiller op uden 1-2 nøglespillere i afgørende kampe. I alt drejer det sig om en returkamp i pokalkvartfinalen samt to opgør i den landsækkende Serie A.

Set udefra er det også en helt gak-gak, at man ikke holder kampfri, mens landsholdet lægger beslag på de bedste spillere fra den hjemlige liga. Det giver en sportslig skævvridning af turneringen. Det er jo ikke bare de brasilianske spillere, som er væk. Det samme gælder de andre sydamerikanske landsholdsspillere, som tjener til dagen og vejen i brasiliansk klubfodbold.

Det ville være et utænkeligt scenario i alle seriøse fodboldlande, at klubholdene skulle stille til kamp uden sine landsholdsspillere, men i Brasilien er en modernisering tilsyneladende et ord i fremmedordbogen. Kampkalenderen for 2015 er allerede offentliggjort, og igen har det brasilianske fodboldforbund CBF udstillet sin inkompetence ved ikke at tage hensyn til de internationale spilleterminer.

Brandvarme Robinho misser 3 kampe med Santos pga. opgaver med det brasilianske landshold