×

Tak for dit besøg

Vi håber du er glad for hvad vi laver her på Sofabold, samt at du vil give os et like på Facebook som en lille påskønnelse for vores arbejde her på siden.

Hvis du er RIGTIG glad for Sofabold, er du også velkommen til at dele, så andre også kan få glæde af os.

Ligemeget hvad, så påskønner vi dit besøg!

 

Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

Brasilien tester mod gamle koloniherrer

Peter Arnholdt, 10. september 2013 klokken 16:04 (Fodbold)

Brasilien kunne i lørdags fejre sin uafhængighedsdag med en flot 6-0 sejr over Australien. I nat fortsætter Neymar & Co. så forberedelserne frem mod VM 2014 med en testkamp mod dem, som man løsrev sig fra dengang, hvor kalenderen sagde 7. september 1822. Det drejer sig nemlig om de gamle koloniherrer fra Portugal. Kampen spilles på neutral grund i Boston, og der er kickoff kl. 3.00 dansk tid.

Landstræner Luís Felipe Scolari har et par ændringer i forhold til det hold, som bankede Australien på nationalarenaen i hovedstaden Brasília. Marcelo pådrog sig en muskelskade i forbindelse med matchen, og han erstattes af Maxwell på venstre backen. Landstrænerens foretrukne 10'er Oscar har igen fået en brugbar ankel, og det betyder, at lynekspressen Bernard denne gang må tage plads på bænken. 

Ændringerne betyder, at Brasilien sikkert skifter formation fra 4-3-3 til noget, der ligner 4-4-2:

Júlio César;
Maicon, Thiago Silva, David Luíz og Maxwell;
Ramires, Luíz Gustavo, Paulinho og Oscar;
Jô og Neymar

Det forventes, at maratonmanden Ramires dækker højresiden i midtbanediamanten og ligeledes løbestærke Paulinho kommer til at ligge til venstre. Luíz Gustavo bliver den primære spiller til at skærme af foran centerforsvaret, og så kommer Oscar til at være den kreative kraft bag angrebsduoen Jô og Neymar. Jô kommer til at ligge centralt som den mere stationære angriber, mens Neymar vil få frihed til at flakke mere rundt på banen. Det skal nok blive giftigt, selvom jeg personligt kommer til at savne Bernards drev på højrekanten.

Forsvaret ligner sig selv bortset lige fra Maxwells indtræden for Marcelo. Scolaris foretrukne keeper er fortsat Júlio César, og tilliden til QPR-målmanden er nu blevet så stor, at landstræneren allerede har udtaget ham til VM 2014. Det skete ved et pressemøde mandag. Det betyder, at der nu kun er 22 pladser at slås om til VM-slutrunden på hjemmebanen til næste år.

Portugal forventes at stille op med 9 ud af de 11 spillere, som i lørdags besejrede Nordirland med 4-2. Hattrick-helten Cristiano Ronaldo sidder over med en skade, og Hélder Postiga må tage plads på bænken. Det giver plads til Nani og Nelson Oliveira fremme i forreste linje i en opstilling, der ser således ud:

Ruí Patrício;
João Pereira, Pepe, Bruno Alves og Coentrão;
Miguel Veloso, Raul Meireles og João Moutinho;
Vieirinha, Nelson Oliveira og Nani

Vi må altså undvære den attraktive duel mellem Neymar og Cristiano Ronaldo. Den må vi vente med til Barcelona møder Real Madrid i den spanske liga. Det amerikanske publikum må i stedet trøste sig med to af fodboldhistoriens største stjerner. Pelé og Eusébio er nemlig begge til stede på Gillette Stadium for at følge matchen på nærmeste hold. Det bliver i øvrigt første gang, at Pelé kommer til at se Neymar spille "live" med 10-tallet på ryggen for det brasilianske landshold. Neymar overtog Pelés gamle nummer tidligere på året, og den 21-årige angriber fylder bare trøjen bedre og bedre ud.

Matchen vises direkte på TV3Sport1, og selvom tidspunktet er ukristeligt set med danske øjne, så er den sikkert værd at ofre et par nattetimer på. Jeg følger med i kampen direkte og er klar på twitter med kommentarer hernede fra Belo Horizonte i Brasilien.