×

Tak for dit besøg

Vi håber du er glad for hvad vi laver her på Sofabold, samt at du vil give os et like på Facebook som en lille påskønnelse for vores arbejde her på siden.

Hvis du er RIGTIG glad for Sofabold, er du også velkommen til at dele, så andre også kan få glæde af os.

Ligemeget hvad, så påskønner vi dit besøg!

 

Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

Brasilien fejrer uafhængighed med midtbaneproblem

Peter Arnholdt, 07. september 2013 klokken 17:02 (Fodbold)

Confederation Cup-vinderne fra Brasilien fortsætter sine forberedelser frem mod VM 2014 med to testkampe i løbet af de kommende fire dage.

I dag tager ”A Seleçao" imod Australien hjemme på Estádio Mané Garrincha i hovedstaden Brasília, og tirsdag den 10. september møder Neymar & Co. så de gamle koloniherrer fra Portugal på neutral bane i Boston

Landstræner Luís Felipe Scolari har fået lidt at tænke over op til dagens kamp mod VM-klare Australien. Felipão må undvære fire spillere fra det hold som besejrede Spanien med 3-0 i finalen ved Mini-VM i juni måned. Det drejer sig om Daniel Alves, Hulk, Fred og sikkert også Oscar, der vred om på anklen ved en af de sidste landsholdstræninger.

Det er selvfølgelig en streg i regningen for Felipão med det manglende firkløver, men skal man se det hele fra den positive side, så får landstræneren nu lejlighed til at tjekke nogle andre spillere på den lange kandidatliste. Det er alligevel ingen, der kører en VM-turnering igennem med kun 11 spillere.

Den lange Jô får chancen på toppen i stedet for Fred, mens lyntoget Bernard nok får chancen på kanten i stedet for Hulk. Både Jô og Bernard bidrog positivt ved Confederations Cup med gode indhop, og den tidligere Manchester City-angriber scorede to gange i puljespillet.

På midtbanen rokerer Felipão sikkert rundt på brikkerne i fraværet af Oscar. Paulinho får nok pladsen bag Jô, mens Luíz Gustavo og tilbagekomne Ramires får pladserne bag maratonmanden fra Tottenham. Luís Gustavo tager sikringsrollen foran centerforsvaret, mens Ramires får licens til at tage de lange dybde løb.

Rutinerede Maicon tager pladsen som højre back i stedet for Daniel Alves, mens det øvrige forsvar ligner sig selv med David Luíz (alias Sideshow Bob) og Thiago Silva på de midterste positioner. Marcelo kommer som sædvanligt til at iscenesætte en masse fremadrettede ting som venstre back.

Bageste mand med ret til at tage med hænder bliver Júlio César, som fortsætter karrieren i Queens Park Rangers. Felipão vragede den rutinerede keeper i sidste testkamp mod Schweiz som følge af den uafklarede klubsituation og manglende kamptid, men nu skulle disse problemer være ryddet af vejen. 

Når man kigger på opstillingen til dagens kamp mod Australien, så kommer de største problemer til at ligge på midtbanen. Her vil Oscars hurtige fødder og kreativitet blive savnet. Der er masser af arbejdskraft i Luíz Gustavo, Ramires og Paulinho, men de overraskende ting og finessen skal nok komme fra Marcelo-Neymar i venstre side og Bernard på modsatte kant.

Brasilien kan for øvrigt fejre sin uafhængighedsdag, og det må meget gerne ske med en flot kamp på nationalarenaen i Brasília. Uden for vil vi sikkert opleve demonstrationer a la dem vi oplevede under Confederations Cup. Uafhængighed eller ej, det brasilianske samfund har stadig mange problemer at slås. 

Flotte VM-arenaer skal aldrig stoppe kampen for et bedre uddannelses- sundheds- og transportsystem samt mod et samfund, hvor vold og korruption viser sit grimme ansigt hver eneste dag.

Matchen vises direkte på TV3Sport2 med start kl. 21.10. Jeg ser kampen på brasiliansk TV og vil løbende komme med indspark på min twitterkonto.

De forventede opstillinger:

Brasilien:
Júlio César;
Maicon, Thiago Silva, David Luíz og Marcelo;
Luíz Gustavo, Ramires og Paulinho;
Bernard, Jô og Neymar

Australien:
Mark Schwarzer;
Lucas Neill, Mark Milligan, Sasa Ognenovski og Rhys Williams;
Matt McKay, Mark Bresciano, Robbie Kruse og Tommy Oar;
Brett Holman og Josh Kennedy