×

Tak for dit besøg

Vi håber du er glad for hvad vi laver her på Sofabold, samt at du vil give os et like på Facebook som en lille påskønnelse for vores arbejde her på siden.

Hvis du er RIGTIG glad for Sofabold, er du også velkommen til at dele, så andre også kan få glæde af os.

Ligemeget hvad, så påskønner vi dit besøg!

 

Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

Brasiliansk nedsmeltning på Camp Nou

Peter Arnholdt, 03. august 2013 klokken 12:53 (Fodbold)

Santos får enden på komedie med 0-8 i Barcelona, og straks kommer de forventede forhånelser af brasiliansk klubfodbold. Det er også fair nok, at man stiller spørgsmålstegn ved kvaliteten af en liga, hvis repræsentant agerer slagtekvæg på Camp Nou. Otte mod nul... Det er et resultat, som gør ondt på alle som følger med i brasiliansk fodbold.

"O Peixe" (Fisken) sendte sit stærkeste hold til Barcelona, men det hører med til historien, at Neymars gamle klub i øjeblikket befinder sig i en ren limpo. Det er ikke kun landsholdsesset, som er røget af sted til Europa. Væk er også keeperen Rafael (Napoli) og midtbanespilleren Felipe Anderson. Og erstatningerne? De lader vente på sig. Santos-ledelsen leder stadigvæk efter den rigtige træner (Marcelo Bielsa var drømmen), og imens vi venter tålmodigt på lidt "action" i form af ny træner og nye spillere er det U-træneren Claudinei Oliveira, som agerer lappeløsning.

Santos har et af de bedste ungdomsakademier i hele Brasilien, men der er stadig et stykke vej fra at vinde finalen i den prestigefyldte U20-turnering Copa São Paulo de Futebol Júnior i januar måned og så til at stå over for Messi & Co på et næsten fuldsat Camp Nou bare 6 måneder efter. Det var for stort et spring for de 5-7 helt unge spillere, som blev luftet i Barcelona denne fredag. Santos-drengene havde også lige en flyrejse på godt 10 timer i benene. Det er heller ikke den optimale forberedelse, når der venter en omgang Tiki-Taka på den anden side af jordkloden.

Men tilbage til spørgsmålet om hvordan den brasilianske liga ligger i forhold til de øvrige på verdensplan. World Soccer lavede i april måned en dybdegående analyse, som sendte "O Brasileirão" op på en flot 5. plads bag Tyskland, England, Spanien og Italien. Ligaerne blev målt på parametre såsom hjemførte klubtitler på international niveau, konkurrencen i ligaen, antal tilskuere, mål, landsholdsspillere i ligaen mv. Enig eller uenig i kriterierne for analysen, så var konklusionen, at brasiliansk klubfodbold var med helt fremme. Faktisk foran Frankrig, Holland, Portugal og Rusland.

Corinthians var i hvert fald med til at skabe respekt om den brasilianske turnering, da "O Timão" (Det Store Hold) hjemførte VM for klubhold i december 2012 med en finalesejr på 1-0 over Chelsea. São Paulo-mandskabet viste stor taktisk duelighed i finalen, som Paulo Guerrero afgjorde i 2. halvleg. Det brasilianske landshold vandt i juni måned Confederations Cup med en finalesejr på 4-0 over Spanien. På holdkortet fandt man hjemlige navne som Neymar, Fred og Paulinho, som alle var nøglespillere på Scolaris mandskab, og så var der jo den unge Atlético-kantspiller Bernard, som overhalede Lucas Moura fra Paris Saint Germain i rollen som superjoker på bænken.

Jo, brasiliansk klubfodbold har et godt niveau. Netop derfor er det katastrofalt, når Santos går i sort på Camp Nou og fortjent bliver tituleret som klubfodboldens svar på Tahiti. Når vi skal vurdere de brasilianske klubber over en bred kam, så skal en nedsmeltning på Camp Nou ikke stjæle hele billedet.