×

Tak for dit besøg

Vi håber du er glad for hvad vi laver her på Sofabold, samt at du vil give os et like på Facebook som en lille påskønnelse for vores arbejde her på siden.

Hvis du er RIGTIG glad for Sofabold, er du også velkommen til at dele, så andre også kan få glæde af os.

Ligemeget hvad, så påskønner vi dit besøg!

 

Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

Brasiliansk landstræner: Intet at bekymre sig om

Peter Arnholdt , 04. marts 2014 klokken 18:40 (Fodbold)

Der er nu 100 dage til at VM i fodbold brager løs i Brasilien. Rent arrangementsmæssigt er der meget, der halter endnu for værterne, men de 200 mio. fodboldtossede brasilianere kan til gengæld glæde sig over at nationens hold ser ud til at være fuldt monteret og endog med særdeles god tid til at slutrunden sparkes i gang.

I morgen onsdag skal 'A Seleção' i aktion for sidste gang inden at landstræner Luíz Felipe Scolari og hans tekniske rådgiver Carlos Alberto Parreira den 7. maj skal sætte navn på de 23 spillere, som skal hente verdensmesterskabet til Brasilien for 6. gang i historien. Brasilien skal op mod de tidligere VM-værter fra Sydafrika, og kampen spilles på Soccer City i Johannesburg.

Det er altså sidste chance for at vise sig frem i den gule trøje. Spørgsmålet er om der egentlig er så sindssygt meget at spille om. Hvis du spørger de brasilianske fodboldseksperter hernede, så vil de fortælle dig, at Felipão allerede har truppen klar. Kampen mod Sydafrika skal bruges til at holde det meste af A-formationen i gang, men der bliver også lige plads til at tjekke en reserve og en reserve for reserven. 

Scolari vil gerne have tre spillere i øjesyn til hver position, og det er nok grunden til at Rafinha fra Bayern München er indkaldt. Højre backen har gjort det fornemt for Champions League-mestrene i denne sæson, men mon ikke Felipão foretrækker bundrutinerede Maicon, når det for alvor går løs. Der er mere fremtid i Rafinha, men det rager sikkert landstræneren en høstblomst. Det gælder slutrunden 2014, og alt derefter er i princippet ligegyldigt.

Fernandinho får ligesom Rafinha en chance som starter mod Sydafrika. Det bliver i rollen som den kontrollerende midtbanespiller, en rolle, som Luíz Gustavo har udført til perfektion. Der er kendere af brasiliansk fodbold, som siger, at da Wolfsburg-spilleren fik pladsen foran midterforsvaret, faldt Scolari-puslespillet på plads. Luís Gustavo var den manglende brik, den spiller, som skabte balancen på holdet og dermed skabte fundamentet for at de offensive spillere kunne folde sig ud. Spørgsmålet er om Fernandinho kan levere den samme disciplinerede indsats. Hvis ikke kigges der nok mod Liverpool og Lucas Leiva.

Den brasilianske landsholdstrup er kommet stærkere ud til denne testkamp i forhold til den sidste samling, som gav sejre på 2-1 og 5-0 over VM-deltagerne Chile og Honduras. Førstekeeperen Júlio César har endelig fundet spilletid i MLS hos Toronto, og førsteangriberen Fred er lige kommet tilbage fra en skadespause, som strakte sig over 5 måneder.  Formen hos topscoreren fra Confederations Cup er ikke den bedste, og i de sidste fire kampe for Fluminense er det blevet til et mål og to brændte straffespark. Men det er ligegyldigt. Scolari stoler på Fred ligesom han op til VM 2002 viste fuld tillid til en skadesplaget Ronaldo 'O Fenômeno'. Det gik da meget godt den gang, så hvorfor ikke igen?

Landstræner Scolari viser i øvrigt stor selvtillid op til VM-slutrunden på hjemmebanen, og han fortæller med sin sædvanlige lune, at der er intet at bekymre sig om. I hvert fald ikke for chefen selv. Såfremt Neymar & Co. skulle misse VM-titlen, vil Scolari nemlig stadigvæk være den træner, som sidst førte Brasilien frem til den 36,5 cm høje og 5 kg tunge guldpokal, som mange af de lokale mener burde stå permanent på CBF's hovedkontor i Rio de Janeiro.

Der bliver mulighed for at se det brasilianske landshold på dansk TV, da TV3Sport2 viser kampen mod Sydafrika med kickoff kl. 18.00. Jeg kigger med hernede fra Belo Horizonte og vil løbende komme med 'brasilianske' kommentarer til kampen fra min twitter-profil @peterarnholdt. 

Brasilien forventes at stille med følgende 11 fra start:

Julio César;
Rafinha, Thiago Silva, David Luiz og Marcelo; 
Fernandinho, Paulinho og Oscar; 
Hulk, Fred og Neymar

Bænken: Jefferson, Daniel Alves, Dante, Luíz Gustavo, Willian, Ramires, Bernard og Jô.