×

Tak for dit besøg

Vi håber du er glad for hvad vi laver her på Sofabold, samt at du vil give os et like på Facebook som en lille påskønnelse for vores arbejde her på siden.

Hvis du er RIGTIG glad for Sofabold, er du også velkommen til at dele, så andre også kan få glæde af os.

Ligemeget hvad, så påskønner vi dit besøg!

 

Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

Anmeldelse: Superligaen i 25 år

Jakob Termansen, 23. november 2016 klokken 11:20 (Fodbold)

Tilbage i 1991 fik landets bedste række nyt navn, da man skiftede fra 1. Division til Superligaen. Dette bliver nu fejret med en ny bog om de første 25 år med Superligaen, i et lækkert værk, hvor en lang række fans, mediefolk og tidligere fodboldspillere er kommet med deres bidrag til historien om Superligaen.

Lad det være sagt med det samme. Jeg er ret begejstret for “Superligaen i 25 år”. Allerede når man tager bogen i hånden for første gang, får man indtrykket af, at der virkelig er gået op i dette værk. Illustreret med billeder af Superligaens hoffotograf Per Kjærby, får man allerede efter den første gennembladning lyst til at begrave sig i bogens historier, som starter ud med fortællingen om hvordan Superligaen blev til.

Der hvor bogen dog for alvor giver glæde, er gennemgangen af klubberne, der har været en del af Superligaen. Alle klubber, lige fra Hvidovre og AB til AaB, Brøndby IF og F.C. København har fået et afsnit, hvor folk med tilknytning til klubben har fået plads til at komme med anekdoter og fortællinger om “deres” klub, samt hvorfor kærligheden lige netop har ramt dem. Her er alt fra fortællingen om hvordan Maciej Wasyniuk endte som målmandstræner i AGF, til Jonas Schwartz - nu kommentator hos TV3 SPORT - oplevelser som nyoprykker med Hvidovre IF i Superligaen og deres første møde med Superligaen.

Alletiders Superligahold
Alletiders Superligahold - valgt af bidragsyderne til "Superligaen i 25 år"
Tegning af: Allan Buch

Med forskellige forfattere, får man som læser, et lille indblik i skribentens kærlighed til lige netop deres klub, tydeligvis skrevet med passion. Klubafsnittene er afvekslende og nemme at overskue. Har man ti minutter kan man tage bogen op og bruge på at fordybe sig lidt om en enkelt klub, eller tage bogen med hen i sofaen og fordybe sig i de gode historier, der bliver ved med at dukke op.

Der er også fundet plads til en hyldest af de helt store i Superligaen. Her giver Morten Crone Sejrsbøl, sportschef på BT, via interviews et indblik i nogle af de største, målt på mål, danske angribere i superligaens historie, mens Søren Sorgenfri, redaktør på tribunen.com, har kikket på de spillere som har optrådt flest gange i ligaen.

“Superligaen i 25 år” er netop hvad den siger den er, en gennemgang af alt det vi elsker ved den. Klubberne, legenderne - der også vil blive husket om 25 år, samt en flot gennemgang af historier, der har påvirket ligaen. 

At man så bliver lidt ekstra forkælet bagerst i bogen med en statistisk gennemgang af ligaen, med samtlige stillinger i alle sæsoner, all time stillingen, samt en masse nørderi, leveret af danskfodbold.com er en ekstra bonus, som vil blive et opslagsværk i fremtiden her i husstanden.

Følger man blot Superligaen perifert, er dette bogen man må ha’ stående på hylden, samt glæde en fodboldfan med, som den perfekte gave. 

Superligaen i 25 Ã¥r "Superligaen i 25 år" er udgivet af Turbine Forlaget i samarbejde med Alka Forsikring. Bogen udkommer den 23. november 2016.

Pris 299,95 kr.

Andre blogindlæg af Jakob Termansen:

16. maj 2018
23. januar 2018
08. januar 2018
29. maj 2017
27. februar 2016
03. december 2015
01. december 2015
29. oktober 2015
15. oktober 2015
18. august 2015
01. august 2015
24. marts 2015
04. marts 2015
02. marts 2015
21. februar 2015