×

Tak for dit besøg

Vi håber du er glad for hvad vi laver her på Sofabold, samt at du vil give os et like på Facebook som en lille påskønnelse for vores arbejde her på siden.

Hvis du er RIGTIG glad for Sofabold, er du også velkommen til at dele, så andre også kan få glæde af os.

Ligemeget hvad, så påskønner vi dit besøg!

 

Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

Anmeldelse: Hjem Til Fodbold

Emilie-Marie Fridh, 25. januar 2017 klokken 16:17 (Fodbold)

Kærligheden til britisk (fodbold)kultur er overvældende i Thomas Gravgaards nyeste bog. Hvis du ikke får lyst til at tage første og bedste fly over Nordsøen efter at have læst den, har du ingen sjæl.

Knap  tre år efter debutromanen 'Vi Er Våbenbrødre' er Thomas Gravgaard  tilbage i forfatterrollen. Og hvor forgængeren handlede om fodbold i  hele Europa - dog mest Danmark og Spanien - handler 'Hjem Til Fodbold'  om Storbrittanien og den fodboldkultur, der hører sig hjemme derovre.

Gravgaard  får på smukkeste vis beskrevet sine visit i det britiske over de  seneste 25 år med en sådan sans for detaljen, at jeg undervejs i  læsningen bliver sur på mig selv for ikke at kunne genkalde minder i  samme grad. Ligesom i første bog bliver minderne bundet sammen med livet  hjemme i Danmark, hvor kampen for at finde sin plads i tilværelsen  fylder. Fra første kapitel, hvor en teenager med grimt hår og grimt hår  tager en metro i Londons undergrund for første gang alene, til sidste,  hvor en garvet fodboldjournalist og familiefar tager en god ven med på  tur for at hjælpe ham ovenpå personlige problemer.

Jeg  elsker, hvordan der bliver draget paralleller mellem oplevelserne i  udlandet og livet i hjemlandet. Hvordan kapitel 6, 'Pint-terapi', giver  mig et indblik i mænds måde at tale følelser over en bajer - og hvordan  det alligevel ender med at handle om fodbold på en eller anden finurlig  måde.

For selvom denne her bog  handler om fodbold, så handler den, ligesom forrige, om så meget andet.  Den handler om at blive og være menneske. At blive og være en mand. Om  kærlighed til klubber, koner og bajere - og om kærligheden til bajerne  er for stor? Om venskaber mænd imellem, hvor følelser som oftest er  usagte, men man altid har hinandens ryg.

Men  det gode er, at hvis det slet ikke interesserer dig, så er der også så  meget fodboldhistorie og gode røverhistorier fra det britiske natteliv.  Som én, der selv har taget enkelte ture over for at nyde den britiske  fodboldkultur i både højere og lavere rækker, må jeg give Gravgaard helt  og adeles ret:

Storbrittaniens hjerte banker for fodbolden på en helt unik og elskelig måde, som man bliver afhængig af at besøge.

'Hjem til Fodbold' får de varmeste anbefalinger herfra.

Du kan læse anmeldelsen af Vi er våbenbrødre her.

Hjem til fodbold

 

"'Hjem til fodbold" er udgivet af People'sPress og udkom den 18. januar 2017.