×

Tak for dit besøg

Vi håber du er glad for hvad vi laver her på Sofabold, samt at du vil give os et like på Facebook som en lille påskønnelse for vores arbejde her på siden.

Hvis du er RIGTIG glad for Sofabold, er du også velkommen til at dele, så andre også kan få glæde af os.

Ligemeget hvad, så påskønner vi dit besøg!

 

Sofabold.dk

Det bedste overblik over LIVE sport på TV.

Hent i App Store Nu på Google Play
Hent i App Store Nu på Google Play

Anmeldelse: Fodboldholdet

Jakob Termansen, 16. maj 2018 klokken 21:41 (Fodbold)

Er du en af dem der elsker tal kombinationer som 4-4-2, 4-3-3 og måske endda 3-4-3? Så er der gode nyheder til dig på bog fronten. Bo Kampmann Walther og Jakob Genz har netop udgivet 184 sider om det taktiske blik på moderne international fodbold.

I løbet af bogen giver de to forfattere dig et rigtig godt indblik i de mest brugte formationer i moderne fodbold, samt en forklaring på hvad tankerne bag formationerne er. Med sikker hånd bliver man ført igennem - det ofte - virvar af formationer der findes i moderne fodbold, mens man får rigtig gode eksempler på hold, trænere og spillere der udøver formationerne til tæt på perfektion.

Hver enkel plads på banen bliver gennemgået dybt, men dog med en rolig hånd, så man som læser aldrig sidder tilbage uden et fint overblik. Med hjælp fra enkelt grafik igennem hele bogen føler man sig aldrig tabt. Mens det taktiske er klart hovedfokus i bogen, så får man igennem hele bogen små bidder af nogle af de seneste års største profiler inden for moderne fodbold.

Der er ingen tvivl om, at man aldrig sidder med en tvivl om, at Bo Kampmann Walther og Jakob Genz ved hvad de snakker om. Bogen har tydeligvis fodboldnørderne som målgruppe, samt dem der ønsker en dybere forklaring på hvad pokker “Den falske 9’er” enlig er for en ting.

EM 2000 var en underholdende bølgegang. De fire semifinalister spillede alle med en klassisk 10’er i hullet mellem modstanderens forsvar og midtbane. Frankrig, Italien, Portugal og Holland havde Zinedine Zidane, Francesco Totti (som senere blev vaskeægte regista), Manuel Rui Costa (måske én af de sidste, ægte 10’ere overhovedet) og Dennis Bergkamp, som de fleste nok husker som angriber. Tankevækkende nok måtte både England og Tyskland forlade EM tidligt, og de spillede uden trequartista. 10’eren har alle dage været spilleren, der er »svær at placere«.

Jeg er personligt glad for de små historier om flere af de store profiler igennem de seneste år, som er placeret helt perfekt igennem bogen. Der er ingen tvivl om, at læsning om taktik hurtigt kan blive tørt. Igennem hele bogen bliver tal kombinationer afløst af små fortællinger om profiler som Didier Drogba, Raúl González, Socrates og Andrea Pirlo.

Bogen kan absolut anbefales til fodboldfans der gerne ønsker et dybere indblik i sportens mange formationer, deres betydning og ikke mindst deres oprindelse.

 

 Fodboldholdet - Et taktisk blik på moderne, international fodbold
 Forfatter: Bo Kampmann Walther og Jacob Genz
 Forlag: Hovedland
 Udgivet: 14. Maj 2018
 Pris: 269,95 DKK

Andre blogindlæg af Jakob Termansen:

23. januar 2018
08. januar 2018
29. maj 2017
23. november 2016
27. februar 2016
03. december 2015
01. december 2015
29. oktober 2015
15. oktober 2015
18. august 2015
01. august 2015
24. marts 2015
04. marts 2015
02. marts 2015
21. februar 2015